Насловна Друштво Сјутра контролно саслушање поводом ситуације у Жељезари

Сјутра контролно саслушање поводом ситуације у Жељезари

0
ПОДИЈЕЛИ

Контролно саслушање поводом актуелне ситуације у никшићкој Жељезари Тосчелик и све чешћих повреда радника биће одржано сјутра на сједници скупштинског Одбора за здравство, рад и социјално старање.

toscelik dostavio epcg potpisan ugovor isporuci struje zeljezari slika 165263 300x182 Сјутра контролно саслушање поводом ситуације у Жељезари

Одбор је одлучио да на контролно саслушање позове министра рада и социјалног старања Предрага Бошковића, главног инспектора рада Ангелину Међедовић и главног инспектора заштите на раду Златка Поповића.

На сједницу су позвани врховни државни тужилац Ивица Станковић, директор Пореске управе Милан Лакићевић, директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша, представник Синдиката Жељезаре Тосчелик Перо Кадовић и извршни директор фабрике Гураy Гузелер. Предлог за одржавање контролног саслушања поднио је посланик Демократског фронта  Јанко Вучинић.

Вучинић је казао да је предлог за одржавање контролног саслушања поднио из неколико разлога, између осталог и зато што су га запослени обавијестили да су услови у којима раде изузетно тешки и да су малтретирани и шиканирани.

„Они раде прековремено и до 16 сати и то само у трећој смјени. Ту се крши и Закон о раду и заштита здравља на раду. Ако су купили Жељезару за 15 милиона еура, то не значи да су купили и раднике“, рекао је Вучинић.

Разлог за тражење контролног саслушања су и, како је додао, сталне повреде запослених, наводећи најновији случај Милуна Тодоровића којему су 17. фебруара током треће смјене у фабрици, поломљене обје ноге од удара челичног комада који је пао са пресе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here