Насловна Насловна Синђелић годинама ради за Руса Валтера и људе из Миловог обезбјеђења

Синђелић годинама ради за Руса Валтера и људе из Миловог обезбјеђења

12
Саша Синђелић

Мој бивши супруг Александар Синђелић годинама ради за Руса Валтера, који последњих година живи у Србији, а коме је забрањен улазак у Русију, јер сарађује са нацистичким групама. Синђелић је једно вријеме живио и радио у Црној Гори, а мени је причао да је био ангажован у обезбјеђењу Мила Ђукановића и да је повезан са тим људима. Они су га, како је тврдио, и спасили затвора, гдје је требао да робија због неких пушака, из којих су неки људи убијени. Саша је тврдио да у Црној Гори може да заврши шта год пожели, јер су људи с којима је тамо повезан, веома утицајни и моћни и имају везе са влашћу, тврди Марина Поповић, бивша супруга Александра Синђелића, кога је тужилаштво означило као једног од организатора терористичких напада у Црној Гори и напада на премијера Мила Ђукановића.

Она са Синђелићем има малољетну кћерку, а бившег супруга описује као човјека који је спреман све да уради за новац.

Марина Поповић тврди и да није знала чиме се њен, сада бивши супруг бави, али да је прије двије године све открила, када му је пронашла документацију, која га повезује са Валтером и криминалним радњама. Одлучила је да све јавно исприча, не да би му се светила, већ да јавност зна о какавом човјеку се ради.

untitled-1Сашине криминалне активности и везе са Русом Валтером пријавила сам полицији у Београду 28.11. 2014. године. Инспекторима сам све испричала, предочила им доказе и о томе постоји службена забиљешка коју посједујем. Знам да је тада вођен неки поступак против Синђелића, али све то никад није добило епилог на суду. Вјероватно је већ тада радио за службу, па је све заташкано“, прича Марина Поповић у исповијести за „Дан“.

Њен бивши супруг, по сопственом казивању, радио за људе из Миловог обезбјеђења и био са њима у сталном контакту.

Долазили су код нас кући често разни типови, а осим Ђукановићевих људи био је на сталној вези и са једним Дарком из Шапца, који је запослен у БИА. Никад ми није дао да присуствујем тим разговорима и увијек су се одвајали да сами причају са стране“, каже Поповић.

Синђелић је јавно причао, каже она, да је једно вријеме био и командант у Црној Гори.

Рекао је да је 2000 године био командант у касарни у Маслинама и да из тог периода датирају његове везе са људима који обезбјеђују Мила Ђукановића. Он је за те људе одрађивао разне послове, а он је то јавно и рекао, недавно у медијима, и то нико није демантовао. Ја, лично никога од тих људи нијесам упознала док смо били у браку. Саша је јавно говорио да може у Црној Гори да заврши шта хоће и кад год хоће, јер су његови пријатељи моћни и повезани са људима на власти“, тврди Поповић.

У службеној забиљешци, коју је прослиједила „Дану“, Марина Поповић је прије двије године испричала испекторима до детаља све што је знала о везама Синђелића и Валтера.

untitledКрајем јула, те године, Синђелић је ишао у Русију, није хтио да ми каже ко му је купио авионску карту. Вратио се средином септембра и тада га је мој брат чекао на аеродрому. Саша је приведен и полицајац га је питао како је могао да путује кад има потјерница за њим. Он је тада одвојено причао са полицајцем и одмах је пуштен, а да није задржан. Када сам га питала како је то могуће, а да га не ухапсе, Саша ми је рекао да не може све да ми каже, али да ако икад дође полиција да га тражи да кажем да ништа не знам“, пише у службеној забиљешци.

Док су живјели заједно у стану, тврди она, а то је казала и полицијским инспекторима, Синђелић је посједовао црну маскирну униформу и двије мотороле.

„Стално је слушао везу и шта полиција прича преко везе. Свега тога сам свједок“, пише у службеној забиљешци.

Поповић додаје да је упознала и Божидара Бакића, поријеклом из Даниловграда, који посједује самурајски мач непроцјењиве вриједности, стар око 13 вјекова.

„Он је повезан са Сашом и тврдио је да има неки самурајски мач, који много вриједи, а који је држао у једном сефу у јагодини. Обећао је Синђелићу да ће му дати дио новца ако успије да прода тај мач, зато се и Саша вртио око њега, јер је рачунао да ће доћи до пара“, прича Поповић.

Према њеним ријечима, Синђелић је преварио многе људе и није искључено да је уцијењен.

Чула сам да је ухапшен у Црној Гори због покушаја тероризма. Вјерујем да је све то нека режија, да га је неко притиснуо због многих репова које вуче из прошлости. У многе је ствари уплетен, сигурана сам да је Саша умијешан у нешто, али питање за чији интерес јер се хвалио да је годинама радио за Ђукановићеве људе“, истиче она.

Она каже да је прочитала имена људи који су ухапшени у Црној Гори и да никога од њих не познаје.

„Саша и ја нијесмо у контакту од краја 2014. године, али знам шта је све радио до тада. Никога од тих људи који су ухапшени у Црној Гори не знам. Нико од њих никад није долази код нас кући нити је Саша помињао било кога од тих лица“, наводи она.

untitled-2Синђелић је, тврди она, одавно повезан са Валтером из Русије, који је протјеран из те земље јер је повезан са нацистичким групацијама.

Саша је код нас кући је доводио Валтера и његову супругу Ларису. Не могу да му сјетим презимена. Инспекторима сам, кад сам све пријавила, дала њихове бројеве мобилних телефона и то је све лако провјерити. Мој бивши супруг је одавно повезан са тим човјеком, и знам да му је он уплаћивао новац, који сам ја подизала, док смо живјели заједно. Он са Валтером сарађује прије него што је мене упознао, а ја сам га упознала, кад га је доводио код нас кући. Валтер и његова жена су протјерани из Русије као нацисти“, истиче Марина Поповић.

Са Валтером и Сашом су још одавно повезани, како тврди она, и неки људи из српске тајне полиције.

„Знам да је постојао план, а за то су знала два агента српске Безбједоносне-информативне агенције (БИА), да се Валтеру обезбиједи неки полигон на Тари. Не знам што ће им тај полигон, али знам да сам била присутна када је договарано да то саша обезбиједи. Није ми познато шта се даље дешавало и да ли је тај план спорведен у дјело“, истиче она.

Чудна дешавања на граници са Црном Гором

-Те, 2014. године, Саша је кренуо да превезе неке комшије до Црне Горе. Тада су их зауставили на граници, а он је касније причао да је побјегао полицији, јер му нијесу дали да уђе у Црну Гору. Постојала је нека потјерница, наводно, али нијесам сигурна да је све то тако било. Да ли је побјегао полицији или су га пустили да оде јер је повезан са некима у Црној Гори никад није хтио да каже, наводи Поповић.

Валтер живи у Болечу, не смије да иде у Русију

Валтер годинама уназад живи у Србији, а у Русију не може да оде. Ту му је и супруга. Купили су кућу близу Болеча, тамо живе. Све сам о њему рекла инспекторима београдске полиције још прије двије године, дала сам им и бројеве њихових телефона. Све сам пријавила што сам знала о његовим и Сашиним криминалним активностима, казала је Поповић.

Осуђен на осам ипо година, али пуштен из притвора

Саша Синђелић је, тврди она, осуђен, правоснажним пресудама на осам ипо година робије. Једна пресуда од седам година, како истиче, изречена му је 2003. године, а тиче се кривичних дјела везано за оружје. Друга, од годину ипо изречена је због разбојништва. О свему томе има доказе које је предочила. Иако је осуђен на толико робије, како истиче, Синђелић је пуштан из притвора.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  laž…. htio je da ubije našeg Mila…. neće ti uspjeti sinđeliću… NIKAD !!!! Milo je dobrobit naše države. međunarodno priznate samouvjerene države Crne Gore… Da je vječna Crna Gora… E VIVA MONTENEGRO !!!

  • 0
   0

   Suverenost države Crne Gore, njen boljitak i uspeh su samorazumljivi i nisu predmet pozdine jedne karijere koja se predstavlja kao integrativni zaštitnik i ključna reindentifikacija te iste države. Država je više od autoritarnog stila i ličnog egoizma i protekcionizma jednog čoveka i bilo koje grupe.

   Ovde se radi o kontinuitetu promene metoda i načina organizacije i upravljanja državnim poslovima više decenija koje prate karijeru autokrate u kojem je više država upravo iz razloga načina shvatanja vlasti i prava na manipulacije i ideološke, političke i ostale zaokrete uništeno u svom pravu na suverenost i mirni i stabilni razvoj. Biti suverem tako što ćeš biti ucenjen da kroz iznude vršiš radnje protiv bilo koga, a zarad sopstvene pozicije nije suverenost, nije sloboda već potpuna uprotnost osnovnim vrednostima. Upotrebna vrednost Đukaonovića je opasnost po bilo čiju slobodu i suverenost i građansku ravnopravnost i očuvanje ličnog dostojanstva svakog građanina, i ništa manje ugrožavanje bilo čijeg kolektivnog dostojanstva. To je rezultat načina vladanja 30 godina.

 2. 0
  0

  Кад боље размислим… Можда? Ипак је то Мило Ђукановић. Није то г-ђа Клинтон. Тамо је био довољан и Асанж, две-три поруке о неконвенционалним оброцима с наших гора кћерком, Марином Абрамовић…

  Али, овде…

  Овде је Русија морала да употреби сав свој арсенал: праћке, раклице, дувалице са зрнима пасуља… Морала је да ангажује све своје људство: Синђу, Малог Легију, баба-Бранку…

  Ипак је то Мило, стена Катунске нахије. Јасно је да иза свега стоје екс-КГБ „спавачи“. Потпис се не да сакрити. Тако су радили увек и свуда, али зато… кад САД изађе из НАТО-а биће места колико хоћеш. Можда чак будемо и главна војна сила тамо.

  У Америци сте успели, баћушке, али овде нећете! Нећете!

  Е VIVA, E VIVA, НЕК ЈЕ ЗДРАВА, НЕК ЈЕ ЖИВА!

  А сад по победу у Јерменију… Нек дрхти Москва. Ту смо јој. Пред вратима…

 3. 0
  0

  Molim vas da više ne dajete mediskog prostora ovom idiotu ,kafanskom velikosrbinu i kokošarvojvodi !Kad je toliko pozitivan šta se nije dobrovoljno odvezao u Kijev oni su ga prvi tražili.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here