Насловна Насловна Саопштење након дугог мука: СДТ, без доказа, тврди да је Велимировићу пријећено

Саопштење након дугог мука: СДТ, без доказа, тврди да је Велимировићу пријећено

4

Након што је јуче објелодањено да је један од главних свједока сарадника у афери „државни удар“ Мирко Пајо Велимировић злоупотријебљен од специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, коначно се, након цијелог дана без реакције, огласило и Специјално државно тужилаштво, тврдећи да је „очигледно“ да је поменута изјава само покушај опструирања даљег тока кривичног поступка.

Накнадна изјава Велимировића да је “конструкција” његовог признања “састављена од стране Специјалног државног тужилаштва”, може једино указивати на то да је он изложен притисцима оних лица против којих кривични поступак није окончан, односно структура које стоје иза њих, о чему је недавно и обавијестио специјалног тужиоца – наведено је у данашњем саопштењу СДТ.

Milivoje Katnic 402

Како су процијенили из овог државног органа, Велимировић је у извиђају кроз полиграфску провјеру изнио чињенице које су, иако не представљају доказ на суду, послужиле тужиоцу да правилно усмјери истрагу.

„Током цијелог тока кривичног поступка његови наводи нијесу ничим доведени у сумњу већ, напротив, потврђени свим изведеним доказима, тако да је очигледно да је поменута изјава само покушај опструирања даљег тока кривичног поступка„, саопштено је из СДТ-а.

Они додају да, као што је јавности познато, рјешењем Вишег суда у Подгорици усвојен је споразум о признању кривице закључен између Специјалног државног тужилаштва и окривљеног Мирка Велимировића у односу на кривично дјело стварање криминалне организације из члана 401а став 4 у вези са ставом 2, а све у вези са ставом 1 КЗ ЦГ. То значи да је суд, како су навели из СДТ-а, утврдио да је окривљени Мирко Велимировић свјесно и добровољно признао кривично дјело које је предмет оптужбе, да је признање у складу са доказима садржаним у списима предмета, да је потпуно разумио посљедице закљученог споразума, а нарочито да се одриче права на суђење и права на жалбу против одлуке суда донесене на основу споразума.

„Након правоснажности овог рјешења, суд је донио пресуду којом је оптужени оглашен кривим у складу са споразумом. Против те пресуде је дозвољена жалба само у случају да пресуда није у складу са закљученим споразумом. Будући да жалби није било, пресуда је постала правоснажна“, закључују они.

Подсјећамо да је прије но је СДТ реаговао саопштењем, адвокат једног од главних свједока сарадника у афери „државни удар“ Мирка Паје Велимировића, Зоран Јанићијевић, потврдио да се јуче телефоном чуо са Велимировићем и тврди да му је овај поновио да остаје при свим тврдњама које је тада овјерио у новопазарском суду.

Адвокат је навео да му је Велимировић казао да „жели да олакша душу и да му савјест буде мирна“, а не даје ни назнаку да му је неко пријетио, како то данас тврди СДТ.

Велимировић, свједок-сарадник у случају „државни удар“, човјек који је црногорској полицији открио наводне планове о тероризму и убиству Мила Ђукановића, све што је раније изјавио СДТ-у оповргао је и своју нову изјаву овјерио у новопазарском суду 16. јануара. У тој изјави тврди да је лаж све што је црногорској полицији, тужилаштву и Вишем суду рекао о припремању крвопролића на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pribijeni uza zid, kvislinzima u odbranu ostaje samo metod diskvalifikacije
  s’edoka. Pritisci na sudije tako sto im drzava dozvoli mitingovanje (Slobo
  im se smijesi iz Pozarevca) ispred porodicnog doma (valjda Drzava hoce da se
  pokaze pred EU svojim demokratskim standardima) kao i uslovljavanje i
  ucijena s’edoka u ovom novom bombaskom procesu (pris’etite se Kolasinskog i
  bombi iz Beograda koje namjenski donesose crnogorski ‘studenti’ ispranih
  mozgova sa ‘beogradskog sveucilista’…) su sada potpomognuti i ovim istupom
  Pedje B (necu da brukam ovo prezime), bivseg sefa Racunskog centra
  jedinstvenog DPS-a… A što se tiče zabrinutosti bašobozuka glede oružja koje im se nije dalo na uvid – Jezero ce te dobiti u optuznici, kao i film sa lokacije
  a puske ce biti izvadjene u toku procesa. Zar mislis Amfilohije, da ce ti se
  otkriti lokacija unaprijed?! Hi, hi, hi…

  • 0
   0

   Прочитај ово што си написао па прилегни мало. Пробудићемо те кад затребаш држави.

 2. 0
  0

  Ova tranja od anonimnog a ime mu samo kaze ko je plus sto je nepismen ima vise podataka po kazivanju nego kantic mora da se sa mortaluzempm sreo pa mu kazao ajde uzmi sendvic i odmori mozak malo previse je za tebe ovo mozak ti je natekao a sad konjec.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here