Насловна Друштво Руски произвођачи оружја међу најбољима

Руски произвођачи оружја међу најбољима

0
ПОДИЈЕЛИ

Лист „Дифенс њуз“ објавио је данас годишњи рејтинг сто водећих светских компанија у сфери војне индустрије. Међу најбољима нашло се седам руских предузећа, од којих је неколико заузело високе позиције, унапредивши показатеље из прошле године.

RUSI Руски произвођачи оружја међу најбољима

На 11. месту нашла се корпорација „Алмаз-Антеј“, која производи противваздушне ракетне комплексе и системе. Приходи компаније за последњу годину порасли су за 10,6 одсто и износили 9,2 милијарде долара. У прошлој години „Алмаз-Антеј“ се налазио на 12. месту.

Своје показатеље побољшали су и „Хеликоптери Русије“ и Савез корпорација за производњу мотора. При томе, приход произвођача хеликоптера, који су заузели 23 место, порасли су за 16,3 одсто, док се Савез корпорација може похвалити осмим местом на рејтингу и увећањем прихода за четвртину.

На деветој позицији — од 78 на 69 — порастао је и рејтинг корпорација „РТИ Системи“, које производе средства за суперснажне радаре. Корпорације се могу похвалити растом прихода за 15,7 одсто — до 947 милиона долара.

На списку најбољих нашле су се руске компаније које се нису нашле на прошлогодишњем рејтингу: Савез корпорација за производњу авиона је заузео 14. место, корпорација „Тактичко-ракетно наоружање“ нашла се на 31. месту, док се „Уралвагонзавод“ позиционирао на 52. позицију.

Прва места на Топ-100 заузели су „Локид Мартин“, „Боинг“ и „БАЕ Системс“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here