Насловна Друштво РТЦГ мора да се извини Дробничу

РТЦГ мора да се извини Дробничу

0
ПОДИЈЕЛИ

Радио-телевизија Црне Горе (РТЦГ) извиниће се шефу Делегације ЕУ у Црној Гори Митји Дробничу, због поступка новинарке Невенке Ћировић.

mitja drobnic 409x306 РТЦГ мора да се извини Дробничу

То је јуче закључио Савјет РТЦГ, по приговору који је упутио Дробнич након емисије „Реплика“, емитоване 29. јуна.

Комисија за преставке приговора закључила је да новинарка у емисији није саопштила да је питања Дробничу послала на дан емитовања емисије, послије 15 часова.

Дробнич је у приговору навео да је новинарка послала мејл са питањима у вези са наградом ЕУ за истраживачко новинарство на његов, а не на мејл портпарола.

Он је у приговору оцијенио да је ријеч „о лажној хитности“, с обзиром  на то да су питања послата на дан емитовања емисије, и да су гледаоци могли да стекну утисак да није желио да одговори.

Усвојен и приговор гледаоца на прилог објављен у Дневнику 8. јула, у којем није наведено ко је организатор „НАТО-бизнис форума“ у Шипчанику.

Организатор је био НД ‘Вијести’, па се изостављањем помињања може стећи утисак да правимо селекцију када је у питању то ког организатора ћемо поменути, а ког не„, казао је предсједник Комисије и члан Савјета Горан Ђуровић.

Савјет је закључио да се опомену уредник и новинар Зоран Лековић, због ставова које је он на Фејсбуку износио о рату и ратним злочинима почињеним деведесетих година прошлог вијека, али и раду Хашког трибунала.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here