Насловна Политика „Разумем однос Србије са Русијом, али…“

„Разумем однос Србије са Русијом, али…“

1
ПОДИЈЕЛИ

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер изразио је разумевање према традиционално добрим односима које Србија има са Русијом.

dejvid mekalister02foto reuters orig Разумем однос Србије са Русијом, али...

Ипак, он је указао да Србија мора да предузме одређене напоре да усклади своје спољнополитичке ставове са ставовима ЕУ.

„Србија има посебне економске и културне односе са Русијом“, казао је Мекалистер који сматра да ће ‘Србија имати кључну улогу у успостављању добрих односа између ЕУ и Србије“.

Мекалистер је у разговору са новинарима у ораганизацији листа „Данас“ у Београду, подсетио да се Србија није сложила са рестриктивним мерама према Русији, које су усвојиле државе чланице ЕУ и нагласио да Србија мора да предузме одређене напоре да усклади своје спољнополитичке ставове са ЕУ.

Истовремено је констатовао да је Београд пожелео добродошлицу осбама које нису добродошле у ЕУ, те навео да Србија организује војне вежбе са руском војском, што, како је рекао, није добар сигнал.

Мекалистер је, даље, оценио да Србија као председавајућа ОЕБС-у може помоћи у решавању многих проблема и подржао је њене напоре у том циљу.

Он је истакао плодну сарадњу Србије са НАТО и охрабрио нашу земљу да продуби односе са тим савезом.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Zajebi majstore.niko ne pita za odnose Njemacke i Austrije,pa zasto ti slomi glavu oko toga.ima nesto sto moras razumjeti,isto kao sto ti nosis skotsku suknju a navodno si Njemac,sada razbi glavu oko Srbije,nesto se oko referenduma u Skotskoj nijesi puno isticao,ali Srbija je problem,mozda i jeste ti nijesi u satnju da taj problem rijesis,jer ima nesto sto se u tim vasin skolama ovdje u Njemackoj nemoze nauciti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here