Насловна Политика Пуповац: Питање плоче у Јасеновцу ријешиће се у септембру

Пуповац: Питање плоче у Јасеновцу ријешиће се у септембру

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Самосталне демократске српске странке у Хрватској и саборски посланик Милорад Пуповац изјавио је да унутар владајуће коалиције постоји договор да се још током септембра пронађе рјешење о скидању плоче ХОС-а с поздравом ‘За дом спремни’ у Јасеновцу. Пуповац је увјерен да ће хрватска влада испоштовати договор.

Да је такав договор постигнут потврдио је и потпредсједник Сабора из редова мањина Фурио Радин, али из ХДЗ-а су синоћ на ту тему били без коментара, преноси Хина.

„Посљедњи разговори које смо водили на ту тему – ХНС, СДСС, ХДЗ и остали заступници националних мањина – ишли су у смјеру да би девети мјесец требало да буде временски оквир унутар којега ће се то ријешити“, рекао је Пуповац гостујући у Дневнику Нове ТВ.

„Сигурни смо да ћемо у наредних неколико дана имати разговор с нашим коалиционим партнерима, да ћемо још један пут установити наш договор и прецизирати оквир и начин како ће та плоча бити уклоњена“, додао је Пуповац и истакао да је сигуран да ће се плоча уклонити у договореном року.

То је, према његовим ријечима, сасвим довољно времена за проналазак рјешења. Напоменуо је да треба владу пустити да за то пронађе правни оквир, „а једнако тако своје мишљење може дати и Уставни суд те на тај начин помоћи да се то питање ријеши без додатних политичких трзавица“.

„Што се нас као дијела владајуће већине тиче, ХНС-а, нас и нашега партнера, и предсједника владе с којим смо о томе постигли договор, плоча треба и хоће да се уклони у оквиру који смо договорили“, нагласио је Пуповац.

Уколико се ова влада и ова коалиција жели да се одржи у стабилности, неконтаминирана тим проблемом, плоча се напросто мора уклонити“, јер је „вријеме за рјешавање тога проблема истекло, сви су кредити потрошени, а времена за чекање нема“.

Да је септембар у разговорима међу коалиционим партнерима спомињан као рок за рјешавање питања поздрава ‘За дом спремни’ и спорне плоче у Јасеновцу за медије је потврдио и потпредсједник Сабора из редова националних мањина Фурио Радин.

Девети мјесец је назначен као мјесец кад ће се то ријешити. Коалиција центра не може то да трпи на дуже време, а то дуго време полако и брзо истиче за један такав натпис“, изјавио је Радин за Нову ТВ.

(Танјуг, РТС)

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Пуповац је симболични Србин…по мјети титоизма и Хрвата… Гледао га на Новој,пита га Мислав Баго,хоћете ли престати са подршком Владе ако се плоча не уклони..нема одговора,новинар понови још пар пута,ништа…он само тврди,биће уклоњена..а ако не буде,биће..не смије да каже,да нећемо подржавати власт јер му је више до власти но до Србства. Мило Ломпар је културно напљувао његове Новости које су га напале заједно са БГД Пешчаником или Сарајевсим свескама,које финанцирају западњаци.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here