Насловна Политика Антируске санкције – поткопавање мира у Украјини

Антируске санкције – поткопавање мира у Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Продужењем антируских санкција САД покушавају да поткопају мировни процес у Украјини у тренутку када се појављују знаци решавања акутне кризе, изјавио је званични представник Министарства иностраних послова Русије Александар Лукашевич.

Aleksandar Lukasevic Антируске санкције   поткопавање мира у Украјини

Обратили смо пажњу на интересантну ствар. Само што се појаве знаци решавања акутне кризе у Украјини, Вашингтон, који је имао умешане прсте и у прошлогодишњем државном преврату у Кијеву, поново почиње да погоршава ситуацију“, каже се у коментару Лукашевича, објављеном на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Руски дипломата прокоментарисао је како данас, када режим прекида ватре усаглашен 12. фебруара у Минску постаје реалност, администарција САД поново таласа са претњама, прича о продужењу раније уведених санкције и обећава нове, како против Руске Федерације, тако и против ДНР и ЛНР.

„Шта је то, ако не покушај да се униште зачеци поверења између наших и украјинских власти, поткопа или у потпуности уништи мировни процес? Исто то се односи и на обећања о масовним испорукама америчког наоружања у Украјину које подстичу реваншистичке планове кијевске ’ратне партије‘“, нагласио је Лукашевич.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here