Насловна Насловна ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ СНИМЦИ: Крај скандала стољећа (ВИДЕО)

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ СНИМЦИ: Крај скандала стољећа (ВИДЕО)

Мораш човече, неће да те пусте. То ти је присилно 'мораш'. Морао сам да дам другачију изјаву, они за другу неће да чују

40

Адвокати одбране доставили су редакцији ИН4С снимке на којима Саша Синђелић у разговору са редакцији непознатим особама говори како је био примораван да учествује у монтажи тзв. „државног удара“.

Изласком у јавност тајних снимака Саше Синђелића недвосмислено се потврђује крај овог ове судске фарсе.

Свједок сарадник Саша Синђелић, кључни свједок у монтираном процесу за „државни удар“ у којем су оптужени српски држављани и лидери ДФ-а порекао је да је све што је свједочио у Вишем суду у Подгорици истина, те да никакве завјере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било.

У екслузивном снимку до којег је дошао ИН4С Синђелић на непознатој локацији, особама од повјерења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно свједочење изнуђено мучењем и уцјенама. Он је на крају, према сопственом тврђењу, побјегао са породицом у Србију, без знања црногорских тужилаца о томе.

Синђелић је навео да му је заплијењена опрема коју је продавао на пијаци, те да је на његово чуђење, она представљена као терористичка.

„Имао сам отпремнице насловљене на после 16. октобра, али су оне нестале“, казао је свом саговорнику.

Колико је слаба његова психичка конструкција, али и морална види се и из његовог образложења да је све признао како би их што прије „макао са врата“. Надао се да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

Иако се добровољно предао полицији, он је третиран као терориста. Поновио је и оно што је тврдио у „Ћирилици“, да је држан у самици 23 дана са упаљеним свјетлима, и мучен.

Побјегао из Црне Горе

„Они су покупили моје личне паре, моју опрему, ништа од тога ми није враћено нити ће, колико ја видим. Ко зна да ли бих ја био враћен да нисам побего овамо. Него сам ја сео на воз ‘и побег’о овамо“, казао је свом саговорнику Синђелић, наглашавајући да тужиоци о томе ништа нису знали:

„Нису ни знали. Спакујем клинце и жену на воз ноћу, ја се сакријем горе“.

Према његовој причи граничари су у возу видјели да жена и дјеца спавају, а њега нису јер се сакрио, те да је тако ушао у земљу.

И њему је било јасно како тужилаштво фунционише, те да на основу пар сусрета са његовим познаницима и пар телефонских позива могу било што да „напакују“.

„И како да ја сад докажем да нисам?“, казао је уплашено Синђелић.

Поновио је и да је Паји дао новац да „људи који иду на протест подршке нису гладни“, али да је овај те паре злоупотријебио.

„Зашто бих слао људе у регуларне смештаје ако ће да праве нереде?“, упитао је он.

Према његовом тврђењу, договор је био да у Црну Гору дође 15 дана и да га пусте, те да је умјесто тога остао је двије године, након чега је одлучио да побјегне, иако еј био упозорен да не напушта Црну Гору.

„Ја сам рачунао да то неће да оде толико далеко“, казао је Синђелић.

Према његовом тврђењу, одлучио је да све „призна“ тек када су и ухапшени српски држављани одлучили да признају, без обзира што ништа од тога није тачно.

„Мораш човече, неће да те пусте. То ти је присилно ‘мораш’. Морао сам да дам другачију изјаву, они за другу неће да чују“, оправдао се Синђелић.

Какви бре руски агенти!?

Свједок сарадник тужилаштва одриче и да су постојали наводни руски агенти одговорни за цио „државни удар“. За снимак на којем се наводно виде он и Едуард Шишмаков, каже, је у Београду био да пише књигу, и само то.

„Какви бре руски агенти, овај човек, ја знам бре, писао текст за неку књигу. Није веровао шта га снађе“, казао је Синђелић.

Одрекао је и постојање било каквог оружја, наводећи да ако га је било то је Мирко Велимировић урадио у својој режији.

Својим саговорницима је описао и како је изгледало привођење, те нагласио да га је црногорска полиција изводила из самице и мучила.

Прочитајте још:

Милош Јовановић: Катнић пријетио да ће ме појести мрак ако лажно не свједочим

40 КОМЕНТАРИ

 1. 68
  4

  Балканске шпијунске представе у режији власти и спољњих сарадника.
  Какав им је свједок, такве су им и судије и тужиоци и министри и посланици и директори.
  Карикатура од институција.

 2. 51
  4

  Prekinuti ovu sramotu pod hitno, neka tuzilastvo ne zamajava gradjane sa ovakvim glupostima. Potegnite tolike afere sa ociglednim dokazima protiv ljudi iz rezima, ne lazite nas vise!!!

 3. 34
  1

  Znači Vojvoda Mirko i ujka Nobel su stratezi sve ove “udar” pr*njave!? 🙂
  Kada će BIA da da neki snimak od vojvode Velimirovića?!
  Ne bi me čudilo da mu se ovih dana nešto desi da neće više moći da kaže ništa na temu “udar/nika”! 🙂

 4. 5
  49

  Ха , ха , какве везе за Суд има што Синђа збори по кафанама и ТВ емисијама , никакве .
  Мјеродавно је оно што је изјавио на Суду и тачка !
  Ево све да избаце његово свједочење па Синђа постане један од осумњичених постоји довољно доказа за осуђујућу пресуду !
  једино што раде је да одуговлаче Судски поступак надајући се да ће протести успјети и да ће се тако извући , џоће ли виђећемо !
  Јамним да се неће извући из руку правде !

 5. 5
  44

  Ništa vam ovo ne vrijedi. kao tajno , kao osobe od povjerenja….Njegovo priznanje je bilo detaljno, a potkrijepljeno je i drugim dokazima. Očekivana su i smješna nastojanja da naknadno diskreditujete sudski proces i to baš u momentu kada je završen i kada se drže završne riječi. Na šta ste sve spremni zbog Vojvode i Kneževića, koji su u nebranom groždju.

 6. 29
  4

  Isto se desilo i 2006. godine, kada je crnogorska policija uhapsila 17 etničkih Albanaca pod optužbama vrlo sličnim kao za Dikića i ostale.
  U policijskoj akciji „Orlov let“, 9. septembra 2006. godine, pohapšena je grupa sa područja većinski albanske varošice Tuzi, u blizini Podgorice. Optuženi su da su uz pomoć OVK sa Kosova planirali da izvedu „terorističke akcije i ugroze ustavni poredak“. Otkriven je i arsenal oružja, ali je na sve to ipak pala sumnja jer je akcija izvedena dan uoči prvih parlamentarnih izbora u tada nezavisnoj Crnoj Gori.
  Đukanović je dobio izbore, jedan mandat više u posebnoj izbornoj jedinici za albansku manjinu. Viši sud u Podgorici osudio je u avgustu 2008. godine grupu kaznom zatvora od ukupno 51 godinu, ali je taj slučaj i danas predmet spora pred Sudom za ljudska prava u Strazburu.

 7. 29
  4

  Sličan „državni udar“ planiran je i krajem 1997. godine, uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, kad su se lomila koplja između Momira Bulatovića, nekadašnjeg saveznog premijera i Đukanovića. Takođe u spektakularnoj akciji u podgoričkom hotelu Ljubović uhapšena je grupa od jedanaest članova „ubačena iz Beograda i Novog Sada“. Svi pohapšeni su tada proglašeni pripadnicima crvenih beretki, a oružje je trebalo da im obezbedi i doturi „kriminalna grupa iz Nikšića“.
  Đukanović je, naravno, dobio izbore a Vrhovni sud Crne Gore je pet godina kasnije sve tada uhapšene oslobodio odgovornosti.
  U prvom „državnom udaru“ u novijoj crnogorskoj istoriji, crnogorska tajna policija, u akciji pod šifrom „Lim“, krajem januara i početkom februara 1994. godine hapsi kompletno republičko i opštinska rukovodstva Stranke demokratske akcije, SDA, u Crnoj Gori. Svi su uhapšeni pod optužbom da su „planirali da sa upotrebom sile i protivustavnim putem, od dijela SR Jugoslavije stvore samostalnu državu ‘Sandžak’“.
  Za samo nekoliko dana iza rešetaka našlo se gotovo pedeset funkcionera i članova SDA u slučaju koji su obilježile brojne optužbe za torturu i nečovječno ponašanje prema privedenim političarima.
  Nakon skoro deceniju sudskog procesa svi su oslobođeni optužbi a akcija „Lim“ je dobila svoj epilog tako što je sud presudio da je država Crna Gora dužna da isplati obeštećenje svim oštećenima, ali samo za dane koje su nepravedno proveli u zatvoru. O nadoknadi zbog mučenja i torture nije bilo ni riječi.

 8. 24
  2

  Sta sad sa onom Vucicevom izjavom da je vidio svasta
  jel to ovo vidio pa do sada cutao
  Ili je u ovome aktivno ucestvovao
  ne treba mu dopustiti da se iz ovoga izvuce
  psiholoski se dalo osjetiti u prvom njegovom reagovanju da posla nijesu cista sa njegove strane
  ova druga posla smo vidjeli
  Bice veliko nevrijeme
  igrala se magarad

 9. 1
  16

  Ne znam što se radujete , evo sve fa ponovo pozovu Sinđu i da on pred Sudom promjeni svoj iskaz i postane jedab od osumnjičenih , dokaza je dovoljno za osuđujuću presudu !
  Zato ovi što su planirali da nasilno preuzmu vlast neka se spremaju za zatvor .

 10. 4
  8

  Mene nije jasno odakle Sinđi onolike pare da dijeli grupama iz Srbije da dolaze na proteste u Crnu Goru , i zašto bi neko iz Srbije dolazio u Crnu Goru na proteste i da mu se to plaća ?
  Reče da mu je Edi davao novce , ako je tako onda je lud , ja ovome nebih euro dao a ne milione € !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here