Насловна Политика Портпарол „Анонимуса“ осуђен на пет година затвора

Портпарол „Анонимуса“ осуђен на пет година затвора

0
ПОДИЈЕЛИ

Новинар и неформални портпарол хакерске групе „Анонимуси“ Барет Браун је осуђен на пет година затвора због неовлашћеног приступа заштићеном рачунару, саопштиле су његове присталице.

osvetice sarli anonimusi objavili rat dzihadistima 1420830343 606250 409x276 Портпарол Анонимуса осуђен на пет година затвора

Браун, који је ухапшен 2012. године, првобитно је био оптужен за сарадњу са хакерима, али је касније признао кривицу по блажим оптужбама, укључујући саучесништво у неовлашћеном приступању заштићеном компјутеру, пренијела је агенција АФП.

Након изрицања казне на савезном суду у Даласу, група „Слобода за Барета Брауна“ је на Твитеру написала „Сједињене Државе неправде: Барет Браун осуђен на 63 месеца затвора“.

Браун, који је писао за часопис „Ванити Фер“, лист „Хафингтон Пост“ и друге америчке медије, постао је незванични портпарол „Анонимуса“, а против њега је подигнута оптужница 2011. зато што је објављивао линкове ка подацима украденим од компаније у сектору безбедности „Стратфор Глобал Интелиџенс“.

У Браунову одбрану су стале многе организације које се залажу за слободу говора, укључујући Комитет за заштиту новинара и Репортере без граница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here