Насловна Политика Перишић: Шта ће Мираш на додјели награде Мирослављево јеванђеље?

Перишић: Шта ће Мираш на додјели награде Мирослављево јеванђеље?

0
ПОДИЈЕЛИ

Општински одбор Демократске народне партије Бијело Поље изненађен је, како позивом, тако и присуством поглавара тзв. ЦПЦ, Мираша Дедеића, на свечаној церемонији додјеле награде Мирослављево Јеванђеље књижевнику Павлу Горановићу, каже Светислав Перишић, функционер Демократске народне партије.

svetislav perisic dnp Перишић: Шта ће Мираш на додјели награде Мирослављево јеванђеље?

„Приликом додјеле ове престижне награде, која носи име хумског кнеза Мирослава, творца најзначајнијег ћириличног споменика, и родоначелника писмености на овим просторима, требало је више повести рачуна приликом избора гостију, и позивнице упутити оним, који кредибилитетом заслужују да буду позвани, и присуствују овом значајном културном догађају“, додаје Перишић.

Функционер ДНП каже да је Бијело Поље, као град мултиконфесионалне и мултинационалне толеранције, град православне духовности, о чему свједоче и древни манастири Никољац, Вољавац, Подврх, Мајсторовина, Златеш и Блискова, и бројне цркве Митополије Црногорско-приморске, чији су вјерници православни грађани Бијелог Поља.

С обзиром да није ријеч о приватној посјети, Општински одбор Демократске народне партије Бијело Поље јавно пита: које су то пастирске заслуге рашчињеног свештеника Цариградске патријаршије Мираша Дедеића, које су га препоручиле да буде угошћен у немањићком граду, и шта се постигло његовом посјетом, осим покушаја узнемиравања православног становниства у Лимској долини, које је вјековима вјерно јединој канонској православној цркви у Црној Гори“ , додаје Перишић.

„Добронамјерно поручујемо организаторима да убудуће воде рачуна, и да не чине овакве испаде, а ако им је стало до дружења и ћаскања с Дедеићем нек му гостопримство указују приватно, у својим породичним кућама“ , закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here