Насловна Друштво Пајовић тражи контролно саслушање Гвозденовића и Баровића

Пајовић тражи контролно саслушање Гвозденовића и Баровића

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић иницираће контролно саслушање министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића и директора ЈП “Морско добро” Рајка Баровића због, како тврди, незаконите наплате накнада за коришћење викендица на локалитету Ада Бојана, које су иначе нелегално саграђене и потрошње финансијских средстава која се тим путем убирају, а да се не зна гдје тај новац завршава.

DarkoPajovic 300x202 Пајовић тражи контролно саслушање Гвозденовића и Баровића

„Такође, убирање прихода са овог локалитета не прати ни приближно иста улагања на територији Општине Улцињ одакле се приходи инкасирају. Према подацима из финансијских извјештаја ЈП Морско добро, само у 2012. и 2013. години закључени су уговори о закупу викендица у вриједности преко 3,2 милиона еура. Поред тога што наплата накнада, за коришћење викендица на Ади Бојани, нема законског утемељења, ипак се наплаћује и то од 2008, а да нико не зна гдје тај новац завршава“, казали су у Позитивној.

Такође, додају они, у новом Каталогоу објеката на Бојани из 2010 ЈП МД је додавало нове објекте, иако Каталогом из 2008. није предвиђена изградња нових објеката.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here