Насловна Мозаик Србија је земља кошарке: „Орлићи“ шампиони Европе!

Србија је земља кошарке: „Орлићи“ шампиони Европе!

1
ПОДИЈЕЛИ

Генерација будућих асова је стасала и са чистом „десетком“ положила најтежи испит! Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије је првак Европе! „Орлићи“ Владе Јовановића су у финалу шампионата савладали селекцију Шпаније – 74:62.

Златни момци су на Евробаскету у Братислави показали да су рођени за велика дела. Предвођени тренером Владом Јовановићем, који је поновио успех са јуниорима из 2009, донели су Србији прву медаљу у млађим категоријама још од 2015. И то ону најсјајнију.

kosarka Srbija 98 Србија је земља кошарке: Орлићи шампиони Европе!

Момци за понос су: Никола Мишковић, Балша Копривица, Стефан Момиров, Алекса Ускоковић, Вук Вуликић, Филип Петрушев, Андрија Марјановић, Тадија Тадић, Данило Петровић, Марко Пецарски, Марко Шаренац и Алекса Матић.

Добро запамтите ова имена, играче који са поносом носе национални дрес, који нису повређени, нити им се иде на летовање кад зове Србија. Не, они играју срцем и боре се за своју земљу, а знањем и фанатичношћу које поседују покорили су Европу.

Kosarka Srbija 96 Србија је земља кошарке: Орлићи шампиони Европе!

Јасно је, Србија је земља кошарке и има блиставу будућност! Јер, и када им није ишло, ови „орлићи“ се нису предавали, већ су веровали један у другог и уз своју крилатицу „гладни смо“ нашли начин да од минус 11 направе преокрет и заслужено ставе злато око врата.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here