Насловна Друштво Орден Светог Саве хуманитарној организацији Срби за Србе

Орден Светог Саве хуманитарној организацији Срби за Србе

0
ПОДИЈЕЛИ

Представницима хуманитарне организације „Срби за Србе“ данас је патријарх српски Иринеј уручио Орден Светог Саве – највише одликовање које додељује Српска православна црква.

566463 irinej tanjug ff Орден Светог Саве хуманитарној организацији Срби за Србе

Како је наведено у саопштењу, орден је представницима те хуманитарне организације уручен за дугогошњи добротворни рад и помоћ српском народу широм Србије и Балкана.

Церемонија додељивања ордена Светог Саве другог степена обављена је након литургије у порти манастира Грачаница, а орден је примио председник удружења Игор Рашула заједно са осталим члановима.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ већ десет година добротворним радом прикупља и обезбеђује вредну помоћ за социјално угрожене српске породице са више деце широм Србије и региона.

Захваљујући својим регистрованим огранцима у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој и САД, као и бројним донаторима широм света, организација Срби за Србе прикупила је до сада више од 1,2 милиона евра и помогла преко 1.400 угрожених и сиромашних породица које заједно броје више од 10.000 деце.

„Орден Светог Саве је најузвишеније признање које смо у досадашњем раду и постојању наше организације примили од Српске православне цркве“, рекао је Рашула.

Он је истакао да орден не припада само члановима организације, већ сваком донатору, како у Србији тако и широм света, сваком појединцу који је помогао да организацији да истраје у добротовом раду, али и свим херојима нашег времена, који далеко од очију јавности подижу и граде своје породице са много деце и труде се да истрају у овом тешком времену у којем живимо.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ покренула је почетком марта ове године велику хуманитарну кампању „Пошаљи СМС на 7763“, у вредности од 100 динара за једну поруку, путем које се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије.

Такође, путем свог сајта www.www.srbizasrbe.org  организација сваког месеца окупља на стотине донатора широм света који редовним месечним уплатама обезбеђују средства за реализацију нових пројеката помоћи породицама и деци широм Балкана, наведено је у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here