Насловна Насловна ОО НСД Котор: Они који посједују страх од различитог наићи ће на...

ОО НСД Котор: Они који посједују страх од различитог наићи ће на зид НСД

17
ПОДИЈЕЛИ

В.Д. начелник Комуналне полиције Зоран Вучиновић је доставио угоститељима наређење којег би се у најмању руку постидио сваки здраворазумни грађанин, реаговали су данас из ОО НСД Котор. Они су поручили да ће „они који посједују природни страх од различитог наићи на зид који се зове НСД“.

Након што је ИН4С јуче објавио да је В.Д. начелник которске Комуналне полиције, Зоран Вучиновић свим угоститељима у Котору уручио је „наређење“ којим је прописао да током сјутрашње манифестације „Бокељска ноћ“, емитују искључиво репертоар „у бокељском, медитеранском и латино стилу“, реаговали су данас из ОО НСД Котор.

naredjenje 313x409 ОО НСД Котор: Они који посједују страх од различитог наићи ће на зид НСД

„Нико из Нове Српске Демократије није био упознат са овим његовим дјелом-недјелом све док се исто није појавило на порталима. Како се овакав текст може оквалификовати као фашистички – јер је познато да је прво обиљежје фашизма култ традиције, у овом случају се питамо: чије то традиције? Јесу ли Бокељи оно што јесу или оно што би г. Вучиновић желио да су?,“ упитали су из НСД Котор и додали:

Чега се боји в.д. начелник и што забрањује? Која то музика дира у његова осјећања? Може ли музика као дио културе да загребе површину и дође до нечега од чега се жели побјећи што даље? Јесмо ли сви ми дужни да трпимо због нечије унутрашње борбе, за коју нијесу свјесни да је оваквим поступцима не могу добити? Побјећи се може од свакога али од себе никада.“

Из НСД су нагласили да се ограђују о „срамног наређења“ које је угоститељима доставио Вучиновић и истакли:

Они који посједују природни страх од различитог, јер само тада њихово уско гледиште бива разоткривено а њихов култ бесмислен јер са правом традицијом и културом нема додирних тачака, наиће ће на зид који се зове Нова Српска Демократија.

Сходно томе, наша партија се ограђује од овог срамног наређења а последице ће сносити сви за које установимо да су у овоме учествовали.“

17 КОМЕНТАРИ

 1. 8
  3

  Nova srpska demokratija Kotor je vrlo nespretno prihvatila priču „naša i vaša muzika“? Šteta da NSD nije iskoristio i ovu priliku da se obruši na tu višegodišnju špekulanstku priču o tkzv i nepostojećoj „mediteranskoj muzici“ (da nije to možda muzika Alžira, Turske, Albanije, Grčke ..) čime se na prevaru pokušava u Boku uvesti isključivo muzika od S’ibenika, KorĆule do pred Dubrovnik. Tvorci „mediteranske muzike“ i njeni višegodišnji zagovornici su Skalaradio i neke NVO, da bi sada i URA dala svoj doprinos. NSD Kotor fali osjećaja za dogfađaje u Kotoru.

 2. 11
  0

  Nije samo Vučinović problem.On spovodi naredjenje po dopisu potpredsjednice opštine Moškov(URA) koji je ranije upućen ugostiteljima.Po koalicionom sporazumu,oblast kulture je prepuštena URI koja se na sve načine trudi da negira i srpsku tradiciju Boke i Kotora.
  Moškov(potpredsjednica opštine)i Vukasovič(sekretarka za društvene djelatnosti,kulturu i sport),obije iz URE,kreiraju muzički i uopšteno kulturni repertoar po ličnom ukusu,tj.po modelu kako mali Perica zamišlja kukturu i Kotor.
  Svojevremeno,na opasku kolega iz koalicije,da se mora voditi računa i o srpskoj tradiciji Boke kad je kultura u pitanju,Vukasović je izjavila da „nećemo dozvoliti da se šubare pitaju o kukturi“…….vrlo čudnovato i zanimljivo s obzirom da u Kotoru nikad nisam vidio nikoga da nosi šubaru,čak ni potonje zime koja je bila značajno hladnija u odnosu na neke prethodne?!!

 3. 5
  0

  Gruba manipulacija na koju nasjeda NSD. Ugostitelji nisu doveli na vlast u Kotoru sadasnju postavu politicara, to su uradili stanovnici. Dil sa kotorskim DPS ugostiteljima je i ovoga puta uradilo aktuelno Opstinsko rukovodstvo (tvz „dogovor sa ugostiteljima“ u kome je ucestvovala podpredsjednica Popovic – Moskov, Predsjednik Jokic…).
  Stanovnici, zbog dilova aktuelne vlasti sa DPS ugostiteljima nece pokloniti svoje povjerenje …
  Ovakve „sitnice“ DPS se vracaju na vlast.

 4. 2
  0

  Очигледно да ,,господин“ Зоран Вучиновић даје себи за право и више него што би требало. Изгледа да је он заборавио да је вријеме када су се доносиле такве одлуке, да не кажем крајње фашистичке, одавно прошло. Колико могу да видим у покушају спровођења фашизма подебело учествује и ,,госпођа“ Љиља Мошков, која би посебно требала да се стиди овакве одлуке с обзиром на којој се позицији налази. Хвала Богу па има НОВЕ Српске демократије која је ту па ће овога пута све захваљујући њима остати само на покушају.

 5. 10
  0

  Очигледно да ,,господин“ Зоран Вучиновић даје себи за право и више него што би требало. Изгледа да је он заборавио да је вријеме када су се доносиле такве одлуке, да не кажем крајње фашистичке, одавно прошло. Колико могу да видим у покушају спровођења фашизма подебело учествује и ,,госпођа“ Љиља Мошков, која би посебно требала да се стиди овакве одлуке с обзиром на којој се позицији налази. Хвала Богу па има НОВЕ Српске демократије која је ту па ће овога пута све захваљујући њима остати само на покушају.

 6. 5
  0

  Данас сам био у прилици да прочитам “НАРЕЂЕЊЕ” Комуналне полиције Котор којим се “наређује” власницима которских кафана да музички репортоар за Бокељску ноћ мора бити по музичким укусима потпредсједнице Љиљане Поповић Мошков и секретарке Јелене Вукасовић(обије из УРЕ),што је иста и саопштила у јутарњем програму тв Вијести.
  Чак,Поповић Мошков је отишла и даље,обилазећи которске локале и тражећи да исти за Бокељску ноћ спремају гавице и рибу слану а никако не дај Боже ћевапе или мијешано месо.
  Сигуран сам да овако нешто није било ни за вријеме италијанске окупације а ни кинеске културне револуције.
  Није важно Мошков Поповић,Вукасовић….и осталима што нам је Котор шпорак али им је важно да се диверте уз тактове Розге….јер њима двијема а и многима синоним за “медитеранску музику” је само она музика од Шибеника до закључно са Дубровачком жупанијом…не знам само што би на то рекли Французи,Италијани,Шпанци,Мароканци,Либијци,Сиријци,Турци,Грци…и наравно Албанци?
  Да се разумијемо,свима нама је у “ухо” та врста музике из Хрватске и Далмације али то не значи да се морају слати дописи који су на граници фашизма,ако је нису и прешли,….Бога ми,на овој “наредби” би позавидио и сам Бранимир Главаш.

 7. 8
  0

  Zašto ne smijenite VD „načelnika“?
  Načelnika Kom. polucije postavlja Predsjednik opštine a ovoga je postavila Marija Maja atović. Ne pravite se blesavi i vi iz vlasti.
  SMJENJUJ!!!

 8. 8
  0

  Većina koja je dala svoj glas u Kotoru demokratama zahvaljujući pojedincima kao što su braća Jovanović ,grdno su se razočarali. Došlo je do velikog otrežnjenja jer vlast u Kotoru nije promijenila stari kompromitovani kadar a i koga novog da su doveli , došao je iz podgoričke centrale . Sve u svemu obična papazjanija.Pravdanje da nemaju kadra je obična budalaština i to će im se grdno osvetit.Stara vlast je bila nikakva a ovi novi mi ne ulivaju neko veliko povjerenje. Vrijeme će pokazati da li će sve ovo izaći na dobro.

 9. 4
  0

  NSD Kotor se baš naivno „primio“ na ovo rasisitičko rješenje kotorskog komunalca! Ovdje je cilj da se zabrani srpska muzika, pa bio to „turbo-folk“ (koji i ja prezirem!) ili neki vrhunski srpski umjetnici! Mali savjet za „Thomasa“, grčka muzika se nikako ne može stavljati u isti „koš“ sa albanskom, turskom, alžirskom, itd., a što se tiče izvođača iz Hrvatske, odnosno Dalmacije, iako su njima usta puna „borbe ptotiv utjecaja Bizanta, pravoslavlja i Istoka“, upravo su oni maksimalno iskoristili i promovisali grčku muziku, predstavljajući je kao svoju (Oliver Dragojević, Tomislav Ivčić, Mišo Kovač, Zlatko Pejaković, Duško Lokin, Jasmin Stavros, Meri Cetinić, Doris Dragović, Matko Jelavić, Tonči Huljić)!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here