Насловна Друштво Омбудсман објавио документа (ВИДЕО)

Омбудсман објавио документа (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Заштитник грађана објавио је на свом сајту део документације о инциденту у ком су се сукобили припадници Жандармерије и Војске током Параде поноса.

andrej vucic tuca policija foto printskrin tv n1 1411922527 576195 Омбудсман објавио документа (ВИДЕО)

Како је раније најавио, омбудсман Саша Јанковић је објавио део докумената на којима темељи кривичну пријаву против двојцие припадника полиције.

На сајту је навео и да објављена документација чињенично демантује министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића.

Министар је раније рекао да „једино што има званичан карактер могу бити документа која су потписали осумњичени припадници Жандармерије„, а да „не постоји документ са потписом једног органа МУП-а надлежног за спровођење законитости, што је Сектор унутрашње контроле“.

На сајту омбудсмана су објављени:

Закључак о покретању дисциплинског поступка. 

У документима које објављујемо учињени су непрепознатљивим лични подаци службених лица и имена грађана који су учествовали у инциденту.

„Заштитник грађана је изјавио да документи МУП-а говоре о томе да су се четири цивилно обучене особе оглушиле о усмена наређења, дрско и бахато понашала па напала припаднике Жандармерије на задатку, па су након тога припадници Жандармерије применили прекомерну силу, То, између других докумената које Заштитник грађана поседује, стоји у образложењу свих закључака о покретању дисциплинских поступака припадника жандармерије који су у току и у којима су припадници Жандармерије суспендовани, а које објављујемо“, наводи се.

Извештај о извршеним проверама по захтеву Првог општег јавног тужилаштва у Београду (кликни за линк).

Омбудсман је навео да документи означени степеном тајности садрже још више детаља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here