Насловна Насловна Немања Ристић – оптужени за тероризам: Тужио сам Катнића због лажних оптужби

Немања Ристић – оптужени за тероризам: Тужио сам Катнића због лажних оптужби

5

Београђанин Немања Ристић поднио је данас кривичне пријаве против Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Црне Горе и Александра Синђелића, јер су га лажно оптужили да је учествовао у стварању криминалне организације, која је на дан избора у Црној Гори требала да ухапси премијера Мила Ђукановића. Име Немање Ристића налази се у наредби за спровођење истраге, везано за овај догађај, а та наредба објављена је у појединим медијима. Ристић каже да је лаж да он има везе са групом у којој је Синђелић и тврди да га нико није саслушавао поводом свега овога.

„Прочитао сам данас у медијима да ме тужилаштво Црне Горе терети да сам са Синђелићем правио неку криминалну организацију да вршимо терористичке нападе. То је лаж и због тога сам данас поднио кривичне пријаве против Синђелића и Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Црне Горе.

Против мене се не води никакава истрага, нико ме није звао да дам изјаву у тужилаштву и ово је класична подметачина.

Синђелић је полицијски доушник и лажно ме оптужио да имам везе са њим и плановима његових ментора. Слободно се шетам Београдом, живим породичним животом, нијесам криминалац и зато сам одлучио да поднесем пријаве против Синђелића и Катнића,“ саопштио је Ристић у разговору за „ИН4С“.

Специјални тужилац злоупотријебио службу

У кривичној пријави против Миливоја Катнића, коју је данас послао тужилаштву у Подгорици, наводи се да је специјални тужилац несавјесно поступио у случају Немање Ристића.

„Поднио сам пријаву против Катнића, због постојања основа сумње да је у временском периоду од 16. октобра до 18. новембра ове године у стању урачунљивости, свјестан свог дјела, чије је извршење хтио, покретањем истраге против мене за кривична дјела учествовања у стварању криминалне организације и тероризам у покушају, без икаквих доказа, је несавјесно поступио у вршењу службе. Иако је био свјестан или је био дужан, и могао бити свјестан, да због тога може наступити тежа повреда права оштећеног.

На тај начин, Катнић је починио кривично дјело „несавјестан рад у служби“ из члана 417. став 1 Кривичног законика Црне Горе,“ навео је Ристић у кривичној пријави.

krivicna-prijava-protiv-katnica-2

krivicna-prijava-protiv-katnica

У наредби за спровођење истраге, Катнић је навео да је Ристић починио кривично дјело стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

„Катнић је то урадио без икакавих материјалних доказа, а само на основу изјаве саслушаног Александра Синђелића, а коју је дао само ради побољшања свог правног положаја у наведеном кривичном поступку. Катнић је тога морао бити свјестан и тиме је повриједио моја права и довео ме у позицију да браним своју невиност,“ тврди Ристић.

Он је поднио пријаву и против Синђелића, због, како је навео, лажног пријављивања.

„Синђелић је дао лажан исказ специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу да сам био задужен за врбовање чланова криминалне организације, те да сам од њега узео 4.500 еура, како бих врбовао што више чланова у ту криминалну организацију. Лаж је да сам правио било какву организацију и то ћу доказати. Нећу дозволити, а бранићу се свим правним средствима, да ме клеветају и лажно оптужују. Да сам радио тако нешто, ваљда би ме ухапсили или звали на информативни разговор. Ништа од тога се није десило, живим нормално, нико ме не тражи, слободан сам човјек. Да бих заштитио себе и своју породицу поднио сам кривичне пријаве против Катнића и Синђелића,“ казао је Ристић.

Срамно је што се тужилац игра мојим именом

Он наводи да не вјерује црногорском правосуђу послије овакве монтиране оптужбе, јер и они знају да је све ово лаж, везано за његово име.

„Све ћу испричати пред тужиоцем у Београду, ако ме позову, јер је све намјештаљка.

Црногорском правосуђу и тужилаштву не вјерујем, кад су ме оптужили на правди Бога, а да ме нијесу звали ни изјаву да дам.

Срамно је то што су радили са мојим именом и презименом. И још су дали све то да објаве медији и да ме блате на тај начин. Какав је то специјални тужилац који се бави оваквим стварима и ко може да му вјерује. Ево, ја сам свједок да ми је све намјештено,“ поручио је Ристић.

У сјутрашњем наставку читајте о улози Владимира Бебе Поповића и америчке амбасаде у афери „Државни удар“, као и о плану ликвидације челника ДФ и опозиције у изборној ноћи.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovaj Emir ce brzih dana ovamo, po Interpolovoj pocernici. Pa ce sve moci reci tuzitelju Katnicu u facu. I provesti duze vrijeme u Crnoj Gori… poduze…

 2. 0
  0

  Nečija izjava pred tužiocem je dokaz u krivičnom postupku, to zna svako ko išta zna o pravu. Pošto je i Nemanja podnio krivičnu prijavu računam da ćemo ga ubrzo vidjeti ovdje, da se brani od optužbi ili da da izjavu po svojoj prijavi.
  Zanimljivo je kakva je fotografija plasirana uz ovaj tekst. Izgleda da ne samo što crnogorski lopovi svraću u crkve po blagoslov prije nego krenu u krađe po Evropi, nego su krstovi i ikone nezaobilazna ikonografija i srpskih kriminalaca. Kako se došlo do toga?
  Zanimljiv će biti odgovor ruskih vlasti na zahtjev tužilaštva u vezi njihovih građana. Oni ne isporučuju svoje građane, ali će se njihovo ime naći na Interpolovim potjernicama i biće uhapšeni kad kroče bilo gdje van Rusije. Pravda je spora ali od nje niko nije utekao.

 3. 0
  0

  Ha , ha , ha , ne osta đavolji četnik na slobodu , a ovaj još tuži g.Katnića ha , ha , ha , eee provale …
  Nego jedva čekam da počnu ove domaće četničine da hapse , biće mali Spuž vele .

 4. 0
  0

  Juče je na granici sa BiH uhvaćena jedna pošiljka “zolja“ za četničku bratiju u CG od bratske Republike Srpske. Vjerovatno su nekolike pošiljke i prošle. Četnici se spremaju za “majku svih bitaka“. Ne zaboravite da vas gledamo i da smo vas svaki put nadmudrili i nadigrali. Samo upadate u još veče blato. Znamo i da će Ranko biti sa vama u tom jurišu, ali nam je zanimljivo da vidimo kako će to sve izgledati.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here