Насловна Политика Немачкој прете масовна отпуштања

Немачкој прете масовна отпуштања

0
ПОДИЈЕЛИ

Минимална зарада која је уведена у Немачкој у износу од 8,5 евра по сату могла би, према проценама стручњака да доведе до отпуштања око пола милиона радника.

njemacka Немачкој прете масовна отпуштања

Већина немачких послодаваца од 1. јануара је у обавези да својим радницима исплаћује најмање 8,5 евра по сату, што ће, како сами послодавци кажу, угрозити велики напредак на тржишту рада који је та земља постигла у последњој деценији.

Недавно објављена студија Иницијативе за нову социјално тржишну економију, коју финанцирају немачки послодавци у металној индустрији и електропривреди, показује да ће због новог закона без посла остати измедју 250.000 и 570.000 људи, преноси Јутарњи лист.

Поред масовних отпуштања, закон о минималцу ће донети и повећање цена, јер је, према анкети коју је спровео Центар за истраживање и анализу пословног циклуса у Минхену, више од четвртине од 6.300 анкетираних фирми истакло да су погођени уводјењем минималне плате, а 57 одсто њих је рекло да ће морати да уведу мере за смањење трошкова.

Немачка је до сада била једна од седам држава ЕУ које немају загарантовани минимални доходак, а економисти по правилу истичу да минималац није добар за раст економије и запошљавање, јер послодавцима повећава трошкове и отежава прилагођавање условима на тржишту.

Према очекивању, различити сектори ће реаговати на различите начине, али ће највише проблема имати ресторани и хотелска индустрија, јер се они у великој мери ослањају на нискоквалификовану радну снагу која тренутно зарадјује мање од 8,5 евра на сат.

У сектору производње очекује се да четвртина послодаваца примени отпуштање, у трговини ће тој мери прибећи трећина, док ће услужни сектор прибећи повећању цена, а отпуштање ће применити свега 16 одсто послодаваца.

По територији, како оцењују и студија и анкета, веће проблеме са увођењем минималца имаће источна Немачка где су плате након уједињења остале ниже него у западном делу земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here