Насловна Насловна Копија пасоша РФ из 2000-их као доказ „руског трага“ у „црногорском пучу“?

Копија пасоша РФ из 2000-их као доказ „руског трага“ у „црногорском пучу“?

27

Западни обавештајци тврде да су два пасоша истог човека са различитим презименом довољан доказ да се ради о неком ко је повезан са руским специјалним службама и сугеришу да је дотични користио друго име приликом планирања завере.

Новији пасош, издат августа 2016, два месеца пре избора у Црној Гори, има фотографију истог човека, исти датум рођења, али друго презиме.

Власти Пољске су за Sky News потврдиле да је Широков или Шишмаков протеран из земље 2014. „због обавештајних активности“.

Премијер Црне Горе Душко Марковић је у суботу за Sky News изјавио да „верује“ да су господа Владимир Попов и Едуард Широков иза државног удара.

„Јасно је да су те двије особе организовале групу која је требало да изврши пуч. Постоје одређене структуре у Русији које су припремале терористичке активности против Црне Горе и њихове активности су биле усмерене ка томе да спријече пут Црне Горе ка НАТО. Хтјели су да направе промјену у нашем демократском систему. Нису нас жељели у НАТО, већ су хтјели да анти-НАТО партије побједе на изборима. Пријетња је постојала и ово није само пријетња за Црну Гору, већ за демократију“, навео је Марковић.

Прича о покушају „државног удара“ у Црној Гори и нови „руски траг“
Међутим, и даље није јасно како те копије новијих и старијих пасоша (занимљиво да се такав образац пасоша не користи у Русији већ више година, а користио се 2000-их) руског држављанина Широкова/Шишмакова доказују да је дотични био на челу покушаја „државног удара“ у Црној Гори и да је тај „државни удар“ заиста био организован против актуелног режима у овој држави. За сада преостаје само да се „верује“ црногорским политичарима, „западним обавештајцима“ или енглеским таблоидима.

Руски званичници су већ више пута негирали умешаност званичне Русије у црногорске догађаје у октобру 2016, називајући те оптужбе „апсурдним“.

НАТО завјера се вратила кући: Британци преузели „доказивање“ учешћа Русије у „државном удару“

Народна пословица каже – не пада снијег да покрије бријег, већ да свака звјерка покаже свој траг. Тако су у тренутку када се афера „државни удар“ заглавила у сопственом блату, као њемачки тенкови на Источном фронту 1942. године, у акцију „спашавања“ Ђукановићевог режима сад већ и јавно активирале НАТО структуре и Велика Британија.

Свједоци смо да главну ријеч у „државном удару“ преузима Лондон и обавјештајне службе НАТО, а наводни докази се лансирају преко британских таблоида.
Опет се васкрсава „свједочење“ Саше Синђелића који је у читаву причу о тзв. државном удару увео руски фактор, а онда Британци ”спонтано” лансирају у јавност слике тих наводно умијешаних Руса.

Поента је јасна – у читаву причу треба увезати Русију, која већ одавно у западним медијима има статус Франкештајна, па тамошња јавност лакше може да прогута причу како НАТО брани суверенитет једне мале државе на Балкану од руског „насртаја“.

Све се ради на нивоу спектакла гдје се гледалишту треба константно скретати пажњу са битних на небитне ствари свакодневним бомбастичним насловима и медијским спиновима.

„Тако многи локални и регионални медији већ мјесецима понављају да иза покушаја “атентата” на Мила Ђукановића стоје Руси, иако за такве тврдње не постоје било какви материјални докази осим вербалних.

Иначе, крунски свједок овог наводног покушаја атентата и укључености Ширoкова, Шишмакова или Шиш…ова је Синђелић – свједок сарадник Катнићевог тужилаштва. О томе ко је заправо Синђелић можда најбоље говори фотографија коју поново објављујемо.

Sindjelic spijun 02У питању је фотографије на којој у истом друштву сједе: Радомир Почуча оперативац дијела српске службе безбједности под контролом САД-а, Саша Синђелић – АНБ Црне Горе и Вјенцислав Бујић НАТО лобиста.

Чим је ова фотографија први пут објављена у јавности, Синђелић је муњевито склоњен на сигурну локацију под заштитом АНБ-а.

Иначе, Бујић води један про-НАТО сајт одакле се пласирају медијски спинови са задатком да поткопају улогу Русије у свијету и региону и прикажу је онако како његовим НАТО финансијерима то највише одговара.

С обзиром на веома присне материјално-финансијске односе између организације НАТО-а и НАТО лобиста у Црној Гори, не треба очекивати да ће Синђелић у скорије вријеме бити испитан по питању његових веза са НАТО лобистима, о њиховим заједничким финансијама, као ни по питању његовог задатка да за рачун својих послодаваца обезбиједи “руску везу” у овом монтираном случају.

Ово је права позадина о крунском свједоку тзв. покушаја атентата на Ђукановића.

Синђелић јесте крунски сведок, али по питању веза између црногорског режима, НАТО лобиста и њихове операције „државни удар“, којом су требали да у свој пропагандни спин увуку и оптуже прије свега српске русофиле, чиме би се обезбиједила тзв:”руска веза” у овом монтираном случају.

27 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Eh Britanci nasi „stari prijatelji“.
  Skrojise nam 1941. 42, 45 i tako redom do danas. Prisutni su vise od 100 god. sa svojom „dobrotom“ i perfidnoscu.
  Ko stoji iza pogroma u Crnoj1942. kada su njihovi agenti i satrapi sproveli direktivu da se svako u svojoj porodici obracuna sa neposlusnom rodbinom,ocem, bratom, majkom, komsijom.
  Ko dade instrukcije 1945. na Zidanom mostu da svako svoje strijelja. Jer se tako najbolje postize efekat, tajnovitost i ostalo sto uz to ide.
  Cetrdeset osma i tako redom. Perfidno i monstruozno kao sto oni znaju po cijelom svijetu.
  Hocemoli opet biti budale, naivni praznoglavci kojima ce se oni smijati i iza ledja i trljati ruke?
  Radimo vise na sebi i svojim spoznajama, otvorimo oci, da nam ih tamo oni ne otvaraju. Sa njima cemo biti slijepci kod oci.

  • 0
   0

   Нису нама толико непријатељи Британци. Непријатељ су нам наше стварне вриједности. Недовољна памет, наши примитивни раздори, похлепа, одсуство достојанства и осјећаја за правду, осјећај да и други имају исте потребе као ми, представљање да смо нешто друго него што уистину јесмо. Олако порушимо све што са муком саградимо. Сад смо убрзано и темеље почели ископавати ( језик и Цркву, који једино трају скоро1000 година )! А онда постајемо поткупљиви и ови еманциповани светски колонизатори то искористе за своје науме. Ето , шта овај “Јадник“ ради данас по Европи. Трчи од врата до врата да нас угура у некакав НАТО, мислећи да је то организација личне безбједности. Брука овУ маленкост величине тузланског кантона, као што рече ( већ увелико заборављени ) Аднан.

  • 0
   0

   Енглези су горе бомбардовали Србију 1944 и 1945 него нацисти 1941, а четници спашавали њихове пилоте оборене од нациста и усташа…

   Не треба заборавити ни 1912 кад су створили Албанију на српској земљи и 1918 кад су натјерали српску војску да се повуче са територије од Драча до Скадра у циљу негирања изласка Србије на топла мора, али нису рачунали на Српско приморје – Црну Гору, то је касније црвени усташа средио….

   • 0
    0

    Истина Вуче Горски! Али је ред да се и ми више опаметимо и свакога не слушамо и за сваким не идемо. Треба да поштујемо онога кога су црногорски Срби поштовали и прије 300 година и данас.

 2. 0
  0

  ?fit=640%2C339

  slike govore vise od rijeci.a ovo su akteri.

  Britanija ce sve to razjasniti u liku ove osobe.

  a mi smo odavno za ovo pripremljeni.

  naravno u ovo treba sve povjerovati.,i za to ima nacina

 3. 0
  0

  Ко је ”потврдио” да cу умијешани Руси и навео њихова имена – Синђа!
  Ко је организовао неке несретнике из разноразних равногорских покрета да иду у ЦГ да ”бране браћу” или да иду у Украјину опет да ”бране браћу” (али преко Подгорице) – Синђа!
  Ко је навео да су из Демократског фронта ”све знали” и да се ради о заједничкој акцији – Синђа!

  Све на свету Катнићу је – Синђа!
  Све што Катнић има је – Синђа!

  Е сад, питање је зашто је ноторни криминалац, правоснажно осуђен за тешка кривична дјела, човјек којем се вјерује? Којем ниједан озбиљан суд овог свијета не би допустио да буде свједок сарадник јер је некредибилан. Не би могао да буде жирант у озбиљној земљи, а камоли ово што је тренутно. Е, то је тај ”кључни” НАТО играч у овој причи. Веза са њим и са Миливојем Катнићем су Душко Голубовић и Зоран Лазовић који су водили акцију ”државни удар” у оперативном смислу. Е сад, овај брутални покушај увлачења Русије на нивоу цртаног филма ће сигурно имати епилог. Будимо стрпљиви 🙂

 4. 0
  0

  Imali ikakvog zla da nije izašlo iz Velike Britanije.Babe su naše tvrdile da su engleski piloti koje su naši tupci spašavali u drugom sv.ratu bili gori od njemačkih vojnika.Da se to carstvo zla hoće jednom raspast.

 5. 0
  0

  A vama je sve neko namjestio , a vi ni luk jeli ni luk mirisali , od CIA , Vatikana , do engleza , ponovo su vam „smjestili“ , ima da se debelo robija zbog ovoga .
  Katnić je mnogo namazan i opasan lik , igra se sa vama ko mačak sa mišem .

  • 0
   0

   ada to ti je nebesko ugrozeni narod! sinoc je na apsolutno svim vijesima u velikoj britaniji bio izvjestaj o ovome!!! MI5/6 imaju dokaze o ovome. (samo sto su rusi izabrali najvece avetinje u crnoj gori da odrade ovaj grdni posa za njih,zato im nije ni uspjelo!!!)

 6. 0
  0

  Историјски гледано, Енглеска је та која је преко својих служби на овим нашим просторима мутила кашу. Енглеска је та која је некад подржавала интересе Турске на Балкану.

 7. 0
  0

  Gandi je jednom rekao“kada und moru vidite da se dvije ribe svađaju ,znajte da je negdje und blizini britanska podmornica“.
  Toliko oder Britancima!

 8. 0
  0

  Inglezi?
  E, ako iko može, oni mogu!
  Pa oni jednom biše dokazali da je čovjek postao od majmuna!?
  Čovjek majmun!???
  … Majmunska posla!
  Ingleška!
  … Nego, dokle stiže Bregzit? Zna li ko?

 9. 0
  0

  Da i poslije toga su 1912 pronašli i delove lobanje koji su trebali biti taj dio koji fali u slagalici evolucije, naravno 1953 se potvrdilo da je to jedna od najvećih prevara.
  Toliko o Englezima!

 10. 0
  0

  Nego, dokle stiže Bregzit? Zna li ko?

  kako kazu do Olandije a i Svedjani nesti mne,u Francuskoj je jos policiski casa do izbora ili zauvjek ko ce ga znati,Italojani razmisljaju,Grci u dugovima i go… do guse,Spanci se dijele.Poljaci bi malo od Ukraine,litvanci Letonci i Estonci sanjau BRKa da im se udijeli koji dolar za odbranu,jedino su zadovoljni na Reunionu -Indiski okena,nogu putovati za EU a nemaju para,Surinamci mogu dolaziti u Holadniju da igraju lopte ,ali i to ce se preispitati,gdje god pogledas blagostanje,Njemacka dobro stoji ali se puni kao kljukani curan izbjeglicama,Austrijanac Kurc bio u Srbiju obecao im svoje prezime,Montengru ostaje samo nada u Paju i Sindju.

 11. 0
  0

  Poznata engleska „istinoljubivost“! Odavno sam već konstatovao da su Englezi mnogo gori i ciničniji od Amerikanaca i to se i ovoga puta potvrđuje!

 12. 0
  0

  За Енглезе као и прије 100 година тако и данас вриједи само једна пословица:

  „Учите и децу своје деце да мрзе Енглезе“ – Никола Пашић

 13. 0
  0

  Ja ne razumijem ovu pricu! Cijeli slucaj bi bio logican da se ovdje radi o muslimanima ili hrvatima, pa da se prica da su im RUSI spremili zavjeru. Nego, ovdje se radi o Crnoj Gori, drzavi koja je stvorena i odrzana podrskom Rusije! Crnogorci bi bili najsrecniji na svijetu da su se Rusi smilovali na nas i pomogli da odbacimo NATO okuptorsku vlast Mila Djukanovica.

  Prica je ujedno tuzna i smijesna. Tuzna sto nam Rusi nisu pruzili takvu pomoc, vec su stajali iza Djukanovica. Smijesna, jer da je Rusija izvrsila „drzavni udar“, ove bi tranje titogorske vec bile proslost i izdrzavali dugogodisnje kazne.

 14. 0
  0

  Opasan li je ovi sindja mindja… 🙂 Ka da mu munje iz ociju sukljaju…
  Chush jednog Mila on bi i 5 pohapsio da nije bilo „nashe“ milicije… He he he… 🙂
  Smijeshni li su mi i presmijeshni sa onim kachketicima… Ka djubretari po ulica… 🙂

 15. 0
  0

  Nije nego…da mu nije ANB dao pasoš sa lažnim – ponavljam lažnim identitetom.U ratu se takvi strijeljaju bez suda…a biće bogami vruće i nekim anticrnogorcima jako brzo.Dršte se još malo …FALANGE!!!
  U svakoj drugoj državi na svijetu bi vas na osnovu elementarnog IT znanja povatali kao piliće i smjestili u zatvor zbog antidržavnog djelovanja.Činjenica da ste debelo pomiješali borbu protiv stranke na vlasti , tj političku borbu, sa antidržavnom i antiustavnom rabotom samo govori koliko ste zabrazdili …čak i vaš friend Putin bi vas bacio daleko u Sibir.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here