Насловна Друштво Наш портал покренуо петицију „Слобода за новинара Зорана Божиновског”

Наш портал покренуо петицију „Слобода за новинара Зорана Божиновског”

13
ПОДИЈЕЛИ

bozinovski 61 Наш портал покренуо петицију „Слобода за новинара Зорана Божиновског”

Портал ИН4С покренуо је данас петицију за ослобађање новинара Зорана Божиновског из екстрадиционог притвора у Новом Саду. Текст петиције се може наћи и потписати на линку

http://www.peticije24.com/sloboda_za_novinara_zorana_boinovskog

Подсјећамо да је прије три седмице познати македонски новинар- истраживач Зоран Божиновски (47), јавности познат и као Буревесник, ухапшен у Новом Саду под оптужбом да је одао државне тајне, односно да је актер у кривичним дјелима шпијунажа, злочиначко удруживање и изнуда.

Како је Божиновски свој последњи интервју прије хапшења дао управо порталу ИН4С (www.in4s.net), сматрамо својом моралном и колегијалном обавезом да покренемо петицију међу медијским кућама, запосленим и независним новинарима, НВО, интелектулацима и слободним градјанима у Србији, Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији, које позивамо да својим потписом подрже наш захтјев да се овај новинар без икаквог одлагања ослободи из екстрадиционог притвора у коме се неоправдано налази.

Ово не само из разлога што је ријеч о новинару професионалцу чији, чињеницама поткријепљени, прилози изазивају озбиљну пажњу јавности , нарочито када је ријеч о извјештајима и свједочењима о балканској дуванској мафији, већ и из разлога јер држава Србија у којој заточени новинар живи, као суверена земља нема обавезу да Божиновског изручује, тим прије јер за овакву врсту кривичних дјела оптужени се не испоручују.

Сматрамо да надлежни државни органи у Србији у вези са овим случајем морају имати у виду оправдане сумње да је процес против Божиновског у Скопљу лажиран.
Сигурни смо да је Зоранов једини ,,гријех“ то што се дрзнуо да именом и презименом означи оне који су се енормно богатили и обогатили на туђим сузама, туђем зноју и туђој грбачи. Исто тако смо сигурни да колега Божиновски није прекорачио границе дозвољеног тиме што се борио у име правде и поштења, раскринкавајући у дубоке фотеље униформисану криминално-политичку ,,елиту“.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svaka cast ljudi!
  Vas medij prednjaci u zadnje vreme u akcijama koje znace odbranu ljudskog dostojanstva i casti ljudi.

  Ma, od sad ste mi visoko na prvom mestu medju svim srpskim portalima, kako u Srbiji, tako i u njenim okupiranim pokrajinama – Crnoj Gori, BiH, RSK….

 2. 0
  0

  Цане Жабац ништа не препушта случају. Свака част Божиновском, показао је да има му*а. Води се хајка против њега у три државе – Македонија, Црна Гора, Србија а све путем Цанетових медија.

 3. 0
  0

  Не глупирајте се, и овај Божиновски је нечији плаћеник. Исто као онај Словенац Бећировић из ИФИМЕС-а или како ли се зове. Ни један паметан човјек не вјерује у бајке о поштеним и храбрим новинарима истраживачима. Осврните се око себе и погледајте плаћеничку багру из Монитора и Вијести.

 4. 0
  0

  Секула,
  покрени петицију, потписујем је први.
  Што се твог коментара о Божиновском тиче, не слажем се, јер знам човека лично и знам кроз какав пакао пролази дуго већ и какав је ентузијаста и борац за истину. Немојмо све што је здраво и позитивно да дезавуишемо, јер то тако раде обавештајне службе, попут црногорског АНБ-а, које контролишу дукљанске медије које си поменуо, а који глуме опозицију, а прва линија Милове пешадије су били деценију целу баш ти медији.

 5. 0
  0

  Znam samo jedno to je nas brat srbin od KUmanova..! I radio je za ispravnu stvar.

  E sad sta je to petlja u Mkd. – o tome ne znam vishe jer nema info.

  Moguce je da bratuced Grevskog Mijalkov koji je bugaroman I void tajne sluzbe oce da ga goni.

 6. 0
  0

  Божиновски је откривао неке афере, то знам. Али мислим да не треба јурити са овим петицијама. Нечију подршку са Запада он има и мислим да га власти у Србији не би ни смјеле дирати да је баш сасвим чист. Сјетите се само Слободана Пејовића и оних пискарала из Монитора што су га бранили. Тражили су да сви на дупе истетовирамо његов лик колико су му вјеровали. Касније се испоставило да је обичан олош и варалица.

  • 0
   0

   Pa naravno d aje on zapadni covek. Ne bi bio zasticen u danasnjoj Srbiji ko „sveto prase“ da to- nije.

   A njegovo pisanje smeta glavnom sefu mafije- Zapcu. I Mkdci I Srbi su pod- njim.

   Samo greska je u jednom tvrditi da je on etnicki Mkd.ac (izvinjavam se ako sticem pogresan utisak da je to na ovom portal nedje implicirano..) kad znamo da 100% nije.
   Gledajuci taj njegov intervju na in4s, znao sam da ce ga traziti duvanski (tutunski) sakali

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here