Насловна Друштво Напад на Србе у Скопљу, демолиране просторије ДПСМ

Напад на Србе у Скопљу, демолиране просторије ДПСМ

1

Просторије Демократске партије Срба Македоније (ДПСМ) демолиране су у Скопљу, а како та странка саопштава, напад представља претњу чланству и симпатизерима.

Из ДПСМ кажу да је напад на седиште те странке, који се десио пре две ноћи, до сада најозбиљнији атак према једној политичкој организацији у Македонији, поготово што се ради о партији једне националне заједнице, преносе „Новости“.

„Напад на просторије странке ДПСМ је најозбиљнија претња по личну безбедност нашег председника Ивана Стоилковића и застрашујућа претња чланству и симпатизерима ДПСМ“, наводи се у саопштењу.

Они истичу да је напад на седиште њихове странке исто што и напад на седиште ВМРО ДПМНЕ или СДСМ, али и још теже јер је у случају ДПСМ реч о странци српске националне заједнице, а ту чињеницу, кажу, Министарство унутрашњих послова намерно прећуткује.

Како кажу, очекивали су да ће се руководство македонског МУП-а „мало озбиљније ангажовати“ поводом напада на просторије ДПСМ, посетити седиште странке и пронаћи починиоце овог гнусног дела, али то се није десило.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here