Насловна Друштво Најмање 45 погинуло у гранатирању северно од Адена

Најмање 45 погинуло у гранатирању северно од Адена

0
ПОДИЈЕЛИ

Шиитски побуњеници и њихови савезници неселективно су данас гађали подручје северно од града Адена, на југу Јемена, усмртивши најмање 45 људи, саопштили су медицински званичници.

ADENA Најмање 45 погинуло у гранатирању северно од Адена

На стотине људи побегло је данас из Дар Сада, северно од Адена, у јеку интензивног гранатирања, навели су исти званичници.

Најмање 45 људи, за које се верује да су цивили, погинули су у нападу, рекли су званичници који су инсистирали на анонимности, јер нису овлашћени да дају изјаве за медије, пренео је АП.

Шиитски побуњеници се боре да сузбију офанзиву војске и локалних бораца, подржану ваздушним ударима коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом.

Прошле седмице, побуњеници су потиснути са аеродрома у Адену и из две главне градске четврти, након чега су најавили освету.

Аден је од марта поприште најинтензивнијих копнених борби у Јемену.

Саудијска Арабија, са својим коалиционим партнерима, покренула је 25. марта операцију Одлучна олуја, како би одбранила владу јеменског председника Абд-Рабуа Мансура Хадија од напредовања шиитских побуњеника Хута.

Операција је прекинута 21. априла, да би дан касније започела друга под називом Обнова наде, усмерена на политичке и мировне напоре.

Коалиција није, међутим, искључила могућност употребе силе у случају претњи и напредовања Хута унутар Јемена, а повремени вазушни удари и гранатирање су настављени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here