Насловна Друштво Маске падају: Како је Миле Новаковић врбовао Сашу Синђелића (ВИДЕО)

Маске падају: Како је Миле Новаковић врбовао Сашу Синђелића (ВИДЕО)

6

Маске полако, али сигурно падају када је у питању лажни „држани удар“, па тако на свјетлост дана излази и контроверзна улога некадашњег високог полицијског оперативца Милета Новаковића, десне руке Владимира Бебе Поповића.

Новаковић је имао посебне везе са „кључним“ свједоком сарадником специјалног тужиоца Миливоја Катнића у афери „државни удар“ Сашом Синђелићем.

Документа која су претходних дана изашла на свјетлост дана показују да је Синђелић својевремено, по притиском и пријетњама Новаковића, лажно свједочио и то за најтежа кривична дјела.

Tan2017-4-19_182216206_1Маниром превејаног обавјештајца, Новаковић је у изјави београдским медијима покушао да негира било какву везу са Синђелићем.

Новаковић је „Новостима” дословно изјавио: „Никада нијесам био ни у затвору у Спужу, а камоли посјећивао Синђелића. Неко се грубо поиграва са мојим именом. Никада нисам упознао ни Бебу Поповића, па нијесам ни могао да му будем десна рука“.

Али, као у оној народној – ако лаже коза, не лаже рог, тако постоје и званична документа која потврђују да је управо Новаковић својевремено у затвору у Спужу посјетио Синђелића, који је тада био осумњичен за више тешких кривичних дјела.

Tan2017-4-19_182219631_3Поред документа који потврђују да је Новаковић посјећивао Синђелића у спушком затвору, објелодањена су документа која показују да је Синђелић у свом исказу, а потом препричаном и у пресуди Врховног суда Србије, навео да је Новаковић обавио са њим разговор без присуства адвоката и да је том приликом „добио понуду да ће изаћи за три мјесеца уколико прихвати сарадњу са њим“.

Синђелић додаје да је Новаковић  „на њега вршио притисак да пристане на сарадњу“, односно „да прихвати неколико убистава, међу којима и једно у Хрватској“.

Такође, Синђелић, што потврђују документа, наводи и да је „под притиском и пријетњом лица (Новаковић) које га је посјетило у затвору у Спужу – потписао неке папире“, односно лажно свједочио.

novakovic-sindjelic1Новаковић, иначе, има богато искуство са тајним операција, а био је први оперативац полицијске акције „Сабља“ која је спровођена под диригентском палицом Бебе Поповића.

Бебе Поповића је већ дуги низ година један од најближих сарадника Мила Ђукановића, а задужен је за специјални рат против неистомишљеника ДПС режима.

Иако је Новаковић негирао да је икад упознао Бебу Поповића, поново је демантовао сам себе пошто је у једној ТВ емисији причао управо о сусрету са тим истим Бебом Поповићем.

Дакле, с једне стране имамо Новаковића који има дуг стаж на пословима врбовања криминалаца, а на другој Синђелића са богатим досијеом и још већим искуством када је у питању давање лажних исказа. Још нешто их повезује – Беба Поповић и Миливоје Катнић и афера „државни удар“. Сасвим сигурно – не случајно!

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  a ekspresna emisij goli zivot milomira marica sa nikicem , novinara krpelja vazda prikacenog za neku lupesku bogatasku uzicu ………. karica , peconija

 2. 0
  0

  Ваљали би да сад крену противтужбе, да заиста одговарају они који су све ово замутили, који су угрозили стабилност државе, који желе невине људе да пошаљу на робију. Да на робију оду они који је заиста заслужују.

 3. 0
  0

  A zasto bi bio gonjen ,sve su oni a i On radili za interes drzave,posto su drzave privatne ko ima pravo da se mijesa u privatni zivot nekome!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here