Мајке

Мајке

4
ПОДИЈЕЛИ

Мајке, али не култни бенд, већ црногорске и српске мајке, које како нас обавјештавају, доводе у питање буџет државе, јер једно је доприносити расту наталитета (а ево, богу фала, има нас не зна нам се број – изузев пегиша, сваки други град изумире, Цетиње, Мојковац, Пљевља, градови стараца…), нешто сасвим друго је џабалебарити, сједјети дома и примати пензију, попут опозиционих посланика (како читам да једна будала на портал Аналитици коментарише) који не обрћу у кукавну Скупштину, па ипак, сваког првог са благајне подижу завидан кеш…

Гледам приватне снимке настале уз помоћ паметних телефона: добро опремљена полиција чува Владу од мајки! Међутим, нико из Владе да се обрати мајкама, које, заиста, показују висок степен храбрости као и осјећаја за добар (црни) хумор, позивајући, упорно, сиједог „Премијера“ да стане испред њих и да им се као чоек обрати. Будући да није премијер (као што Првомученик Вучић јесте и премијер и пресједник, 3 у 1), Марконијели не осјећа никакву потребу да од себе пусти ријеч; не разумије у чему је проблем мајки!

Замисли сценарио у којем тоталитарни режим, на крају, сруши жена! То би било, у неку руку, врхунац феноменалног феменизма. Да, зашто да не – овакав режим може да падне пред упорношћу мајки. Уосталом, шта се може приговорити мајци?! Ако се не варам, постоји јеврејска пословица која каже, да је Бог послао мајку ондје гдје није могао ни сам да стигне. Мајка је, ипак, највећа институција.

И поред невиђене бруке која одлијеже дуж ових коротних брда, има бранитеља ове владине одлуке да је сасвим ок, срезати пензије мајкама… Тако, гостујући на државној телевизији (са све дјевојачким сунчарицама које га штите од рефлектора дајући му посебан тон), Благота Митрић говори о извјесној дискриминацији која се провлачи у закону о пензијама мајкама са троје и више дјеце; подршку му, не лези враже, здушно даје Љиљана Раичевић, која не зна, шта који матрак, у ствари, мајке хоће, са троје и више дјеце. Љиљана не разумије, да мајке не разумију, да својим пензијама доводе на ивицу, и овако добро пресахли буџет, који се скоро враћао на вјештачки начин у живот кредитом од петнаест милиона…
Прочитах више него добар коментар у којем се вели: мора да су мајке инсталирале тзв. „државни удар“. Ко може, између осталог, бити већи непријатељ држави од мајки са троје и више дјеце. Остварити се као мајка – не значи и остварити пензију! Нарочито то не важи у данашњој Црној Гори. Не, уопште не важи.

Какав контраст, с једне стране фулирани полицајци, с друге голоруке мајке које звижде на Владу и њеног „премијера“, које се спрдају са кресањем пензије, и које, с пуним правом, траже да им се врати оно што им је одузето, а што им је било доживотно гарантовано. У међувремену овог тоталног распада свих институција и њених секундарних закона, ФиЈип (лажни) III, као правник по струци, не види шансу за евентуалним одлагањем избора у Никшићу; ако би дошло до одлагања избора заказаних за 12. Март, веЈи ФиЈип, у том би случају „сви органи локалне самоуправе изгубили легитимност свог функционисања и законитог рада.“

(Ништа данас, у Црној Гори, није усамљеније од партије ДПС!)

Firme u Crnoj Gori
ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 13
  0

  Hoće li ih junačka milicija odbraniti od majki, pitanje je sad?
  Ne znam ti ja za jevrejsku posnovicu, ni što se sve događalo dok je onomad Bog bio na godišnjem, ali ako ih majke ne odmaknu sa korita, niko neće!
  Ovde ima samo jedan mali, a veliki problem, što su majke, jadi ga znali, još i nečije žene!
  Pa majkama nije lako : same protiv njih, što krv popiše Crnoj Gori, crno ispod nokata … Pa još i od žena strepe!
  Majke, od žena!?
  Majke protiv njih lezilebovića i Ljiljane Raičević!
  Lako je njima s njima, nego što će, kukala im majka, majke sa ženama!
  Kako majke, od kad je svijeta i vijeka, nemaju sebi većeg neprijatelja od žena.
  A ona junačka milicija oklopljena, i oni majke imaju, kao da ih nemaju.
  … Njima je režim i otac i majka!

 2. 8
  0

  Mitriću ne odgovaraju majke, njemu trebaju starlete koje će plesati oko njegovog stola dok pije i kocka se! Raičevićki takođe ne odgovaraju majke, njoj su potrebne ekstremne ženske šovinistkinje koje mrze i preziru muškarce i isključivo pričaju o „muškom nasilju“!

 3. 5
  0

  Nekada u vrijeme vladike Rada majka je bila istinski gospodar Crne Gore,poštovana i cjenjena!
  Danas vucibatina od gospodara omalovažava tu istu crnogorsku majku otimajući joj“crno ipod nokata“tjerajući je da se ponižava tražeći samo ono što joj pripada.
  Sutra će ih vjerovatno pitati,zašto ste rađale?

Оставите одговор