Мајке провеле ноћ на улици: Хладноћа и однос Владе нас нису поколебали

Мајке провеле ноћ на улици: Хладноћа и однос Владе нас нису поколебали

32
ПОДИЈЕЛИ

 

Више хиљада мајки незадовољних смањењем накнаде за мајке са троје и више дјеце протестовало је данас испред зграде Владе Црне Горе.

Хладноћа и однос Владе их нису поколебали, па вријеме проводе и пјевајући, а у једном тренутку се заиграло и коло.

Мајке из готово свих крајева Црне Горе, које су одлучиле да и ноћ проведу у протесту испред зграде Владе Црне Горе, незадовољне су смањењем надокнада за оне које имају троје и више дјеце.

„Мајке Црне Горе остају до зоре“, порука је са скупа. Од представника Владе нико им се још није обратио, док се на скупу узвикује: „Душко, буди мушко! Мило, лопове!Душко, лопове!“

Према последњим информацијама са скупа, полиција је одузела шаторе и ћебад – ствари које су мајкама требало да олакшају протесну ноћ. Међутим, након насилног одузимања, мајке су опколиле полицијско возило, а полицајци им потом вратили одузете ствари.

Док је трајала акција одбране од полиције, мајке су се храбриле пјесмом „Не може нам нико ништа, јаче смо од судбине“.

Марковићу, виђу фино,

нит си вода, нит си вино!

Наше мајке што смо ође,

помога’ нам Свети Ђорђе!

Јер ви знате што смо ође, 

Марковићу, што не дође?!

 

Жељка Савковић је у име окупљених током скупа раније данас поручила представницима власти да „ако имате имало људскости позовите координациони одбор мајки да уђе да разговарамо“.

Полиција је направила зид испред Владе. Мајке су им скандирале: „Имате ли мајке?! Срам вас било! Плашите зе жена!“ Одбијале су да се врате испред Скупштине и траже оставке.

Мајке су се првобитно окупиле на платоу испред Скупштине Црне Горе, јер им није дозвољен скуп испред Владе.

Мајке су пролазећи поред зграде Министарства финансија срушиле барикаде, уз повике: „Лопови, лопови“. На мјесто окупљања стигла је полиција.

majke.jpg202 Мајке провеле ноћ на улици: Хладноћа и однос Владе нас нису поколебали

Незадовољне мајке стигле су из свих крајева Црне Горе.

Жене носе транспаренте са натписима: „Чија ћете ви бити влада кад су дјеца гладна и све их је мање?!“, „Тражимо одговорност“, „Не дирајте наша извршна рјешења“, „Господо из Владе чувајте се жена-мајки“, „Да није било нас, не би било вас“.

На протесту су представници Демократа, са предсједником Алексом Бечићем. Мајке подржавају и Бранка Бошњак, Марина Јочић, Јово Вучуровић и Јанко Вучинић из ДФ-а.

Жељка Савковић је у име окупљених мајки поручила са су мајке позване од стране представника Владе да уђу и у име координационог одбора поднесу захтјев да буду примљене на разговор.

„Биће нам одговорено сљедеће седмице“, рекла је Савковић, након чега су услиједила одлука да ноћ проведу испред зграде Владе.

Firme u Crnoj Gori

32 КОМЕНТАРИ

 1. 46
  3

  Оно јуче су били “непријатељи“ Црне Горе. Ово данас су “непријатељице“ Црне Горе. Срећа (њихова) што долазе НАТО бродови са “њиховим пријатељима“ да их бране од ових “наших непријатеља“!

  • 4
   1

   Prostače, šta ti znači naziv seks-penzija. One samo traže ono što im je zakon omogućio. Da li je taj zakon dobar ili ne i da li će se njime ostvariti povećanje broja rođene djece, to je već drugo pitanje. Iskaži malo kulture prema ženama, koje su u srpskom narodu uvijek bile cijenjene i zaštićene, i koje su imale ne samo ulogu u odgajanju djece, već je kuća počivala na njima. Ovaj naziv koji si upotrijebio, govori o tebi, o tvom vaspitanju. A porazno je ako si zaista umirovljenik ili penzioner, da tako pričaš o ženama koje su nekome majke i sestre. Samo neiživljena muška stoka, da ne vrijeđam domaće životinje, može za začinjanje i rađanje djece da upotrijebi naziv koji si ti upotrijebio.

  • 0
   1

   Danilo J govno .Sva ti je pamet u gacama a stecena imovina na zeninu banku.ide vrijem kad ces morati zasukati rukave da ostvaris penziju ili platu,nemoj se samo pozivati na drzavu i zakon ove drzave.A jsesam li nizvljen ti to nemozes niti znati niti presuditi.Nauciliste da kardete otoamte pljackate a pozivate se na neki kodeks moral ili postenje ,sva vam je pamet kao vi kod vrsnika,i Tito je kumovao Siptarima,pa se vidjelo kakva je to bila drzava,tako i vi izmisljate svasta samo da nebiste radili,e nema toga vise ,bile one sek ili kao drugo nazvane moraju biti ukunute to neka je jasno svakome kome glava stoji na dvije noge,tebi stoji na cetiri izgleda pa si se zabrinuo za majke i setre,ili bice bolje receno za svoje neradnicko porkno i. neka ne budu seks nego jebecke ako ti je lakse !
   Dobar je Milo dobro ve prca neka i ima koga,hocet li ga skoro moliti da bude kralj,Danilo J
   Sjutra cer perdloziti nacionalne penzije za Crnogorce a preksjutra samo za DPS,da vi znate sto vas ceka,kukala vi majka ludijema,zapamti ovo pace ti ponovnampadnut na penziju koji si ustvrio gledajuci u plafon.

 2. 7
  10

  „Protest majki“,a da li su majke one koje su rodile dvoje i jedno dijete,
  da li su majke one koje su živjele na selu i nemadoše kad ni otić do biroa da se prijave pa i ako su rodile petoro,
  da li su majke one koje nikada ne dobiše priliku za zaposlenje,a ne kamo da imaju priliku kao pojedine da biraju-na volju posao ili penzija pa biraj,
  bjehu li majke one koje imaju dvoje djece i 25 godina radnog staža,a šutnute su od strane tzv „investitora“ po preuzimanju fabrika pa nit su stigle tamo nit ovamo,…………?????????

  Ukinuo bih ja vama tu naknadu ili je dao svima,a iznos odredio pravično,prema broju djece,a ne odusrala posao,uzela penziju i sad kao štrajkuje.Ajde molim te

  • 16
   4

   Хопа,ово је почела и овамо да се излива људска канализација са CdM-a форума.Ботови,мало ли је тамо што све подависте смрадом сопственог кукавичлука и несојлука но сте и ође дошли гнојем да капате.Иш фукаро.

 3. 12
  2

  Па јасно!

  Чуј, шатори и ћебад… Зна се да су шатори и ћебад најчешће коришћено средство стратешког размештања у степама Русије и унутрашње Монголије. Мислите да је то случајно?

  Али, сви који мисле да могу да се играју с Црном Гором уводећи рат полова као средство диверзије, где се удара на срце јуначко, преварили су се.

  Проћи ће Црногорке, ко и Његош што је!

  Ако треба, згазићемо и Црну Гору да бисмо одбранили независност Црне Горе.

  Наћи ћемо ми бољи народ, који ће хтети ратификацију… и слично. Кад можемо сами за себе да гласамо, можемо сами себи и ђецу да рађамо. Талика нам!

 4. 15
  4

  Црногорци ни под окриљем ноћи мајкама не смију топлог чаја да донесу.

  А не да по каковом сунчевом дне обијеле зуба.

  Срби,свога посла!

 5. 1
  0

  Sramota na sta su spale zene da i to jada sto su im dali, sto je jedva dovoljno da kao misevi prezivljavaju, sada im posle izbora oduzimaju i tretiraju ih kao smece.
  Ima tu dosta zena koje su za Mila glasale, njih ne zalim ni malo.

Оставите одговор