Насловна Мозаик Кустурица завршио снимање филма о Пепеу Мухики: „Последњи херој“

Кустурица завршио снимање филма о Пепеу Мухики: „Последњи херој“

0
ПОДИЈЕЛИ

Јутрос рано, по уругвајском времену, у дворишту, по многима најсиромашнијег председника на свету, а по Пепеу Мухики он је један од „најбогатијих“, јер поседује онолико колико му треба, Емир Кустурица завршио је снимање филма „Последњи херој“ о бившем уругвајском председнику.

После двогодишњег рада на овом филму, Кустурица је видно задовољан рекао да је импресиониран ликом бившег председника Уругваја, да је у његовом карактеру открио тајну како између поседовати и бити постоји велика разлика, а да је животна борба за остваривање идеја социјалне правде важнија од стицања и богаћења што су, нажалост, циљеви ка којима тежи већина становништва на планети.

muhiko 409x306 Кустурица завршио снимање филма о Пепеу Мухики: „Последњи херој“

– Пепе Мухика је лик који је реализовао све узбудљиве фазе свог живота: борио се оружјем против војне хунте за ослобођење, лежао у затвору 13 година, али на крају и постао председник Уругваја. За време председниковања није узео ниједну плату, тих 450.000 долара је поклонио сиротињи да изграде себи домове. Једини председник од свих склоних социјализму, успео је да, по свом одласку у пензију, наметне социјализам подређен новом времену и пронашао је системско решење за опстанак праведног социјалног програма у Уругвају! – преноси Кустурица епизоде из живота бившег, чувеног уругвајског председника.

muhiko kusturica 307x409 Кустурица завршио снимање филма о Пепеу Мухики: „Последњи херој“

(Извор: Искра)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here