Насловна Друштво Крст са четири оцила поново свијетли изнад Рисна

Крст са четири оцила поново свијетли изнад Рисна

10
ПОДИЈЕЛИ

кrst iznad risna Крст са четири оцила поново свијетли изнад Рисна

На брду Градина, изнад Рисна, и овог Божића засвијетлио је крст са четири оцила.

Како преноси Скала радио, група мјештана Рисна и даље поштује традицију и упорно пркоси властима и на Божић поставља крст са „четири С“, висок десетак и више метара.

Крст се износи у дјеловима и склапа на лицу мјеста. Струјом га напаја агрегат који активисти донесу и који је тежак бар двадесетак килограма.

Подсјетимо, которска Комуналне полиције је у јануару 2012. године уклонила метални крст са четири осцила, који је био постављен на Градини изнад Рисна и био освијетљен уз помоћ агрегата.

Упркос опструкцијама локалне власти у Котору, крст ипак свијетли и овог Божића.

10 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   E dako te onaj specijalac što je glavni u komunalnu policiju dje izdrvi…što baljezgaš,koji Hrvati,Crnogorci,Srbi,…degeneriče…danas je još Božicni dan…Hristos se rodi!!! Pušti i ne pričaj kad neznas ništa…pitaj sveštenika našeg u Risan oko svega…i ne trabunjaj i izazivaj…

 1. 0
  0

  Тако је браћо. Покажите да Бока никакве везе нема са монтенегринима иако покушавају сврстати Боку у црногорску баштину,што никада није била и неће бити.
  Живјели браћо.
  Христос се роди!!!

 2. 0
  0

  Дивно ли је видјетит наш крст часни! Већ трећу годину свијетли на Градини, сви му се радујемо и никоме не смета! И треба тако! Он је не само симбол наше вјере у Христа, већ доказ да је хрошћанмска вјера неумиштива. Куд та срећа да овакви крстови засијају изнад свих градова у Црној Гори! А овако се радују и наше душе прадједовске!
  Живјели моји Ришњани! Достојни сте наших прадједова!

 3. 0
  0

  Бог хвала да је опет засјао крст више више гласитог Рисна на крајини! Дабогда ускоро и на Ловћену! Браво Ришњани од старине славни!

  • 0
   0

   Zasijace Velizare zasijace ,doce jopet sve pod svoju UPRAVU SRPSKU CRNOGORSKU opet cemo se osloboditi AUSTROUGARA ne brini oslobodicemo SRPSKO CETINJE koje sada pod vlasti AUUSRRO UGARSKE i onija ZABARA TALIJANa ali ce VRNUT SRBI svoje MUZEJE TOPOVE ZELENKE zECKI DOM i ostale SINVOLE , dace BOG ,!

   Valjalo bi da AMFILOHIJE ORGANIZUJE malo ZESCI PRAZNIK NA CETINJE SAVINDANA ove GODINE da POZOVE SVE SRBE crnogorce da dodju NA CETINJE da ga PROSLAVIMO,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here