Насловна Друштво Крах криминалне фарсе: Синђелић осуђен на 21 годину, тренутно у бјекству! (ВИДЕО)

Крах криминалне фарсе: Синђелић осуђен на 21 годину, тренутно у бјекству! (ВИДЕО)

54

Свједок-сарадник Саша Синђелић, на чијем исказу Миливоје Катнић гради комплетну причу око „државног удара“, осуђен је у Хрватској 2012. године на 21 годину робије, обзнањено је данас на прес-конференцији Демократског фронта.

Синђелић је правоснажно осуђен 2012. године, због убиства Мирка Фотеса 2002. године, као и због крађе његовог трактора. Пресуда је постала правоснажна, што се може видјети из званичног документа суда у Вуковару, 28. фебруара 2012 године, а Синђелић је од дана убиства био у бјекству.

Hrvatska presuda Sindjelicu
Пресуда Синђелићу Жупанијског суда у Вуковару

Саша В. Синђелић, рођен 11. јула 1980 године, у Штајеру, у Аустрији, држављанин Србије, убио је Мирка Фотеса и украо његов трактор. Он је 06. октобра 2002. годинедошао својим аутомобилом мерцедес, ознака VК 612-АR, на земљишни предио ‘Церије’, који се налази у катастарској општини Дреновци. У то вријеме је на имању земљу орао Мирко Фотес. У намјери да га усмрти и узме му трактор, Синђелић му је пришао с леђа, и из аутоматске пушке ‘Црвена застава’, модел М70АB2, тв. броја 68941, испалио у Фотеса четири хица“, наводи се у образложењу пресуде.

Hrvatska presuda Sindjelicu 3За кривично дјело тешко убиство Синђелић је осуђен на 20 година затвора, а због тешке крађе на годину и два мјесеца. Синђелић се осуђује на јединствену казну у трајању од 21 године затвора, наводи се у правоснажној одлуци суда у Вуковару.

Наложено је да Синђелић мора породици Фотес вратити украдени трактор, а они су упућени да у парници остварују имовинскоправни захтјев.

Жупанијско државно тужилаштво у Вуковару оптужницом од 14 августа 2006. године оптужило је Сашу Синђелића, због два кривична дјела и то тешко убиство и тешка крађа. Тужилаштво је тражило да се осуди за оба дјела, што се и десило, а Синђелићу је суђено у одуству.

Саша Синђелић

Специјални тужилац Миливоје Катнић прво је у афери „државни удар“ осумњичио Сашу Синђелића да је вођа кримилане групе која је требала да изведе терористичке нападе у Подгорици, у ноћи избора 16. октобра прошле године. Убрзо након тога, Катнић је отишао Владиним авионом у Београд за Синђелића, довео га у Подгорицу и дао му статус свједока сарадника, а самим тим му и преквалификовао кривично дјело, јер као вођа криминалне групе не може добити поменути статус.

Иако је у Хрватској правоснажно осуђен на 21 годину робије, Синђелић се и даље налази под заштитом специјалног тужиоца Миливоја Катнића, а према неким информацијама, он је и даље у Подгорици., гдје га чувају припадници специјалног полиицијског тима.

Радуновић: Хитно ухапсити или разријешити Катнића

„Не постоји суд на планети који би оваквог свједока прихватио за кредибилног“, истакао је на пресу ДФ-а Славен Радуновић, који је и презентовао новинарима документе из вуковарског суда. Он је додао да ДФ није сједио скрштених руку на оптужбе Миливоја Катнића већ се и те како потрудио да дође до доказа и раскринка ову фарсу. Oн је предао новинарима документе који се односе и на пређашње поступке Сиђелића, посебно истичући оптужбу за ратно дезертерство.

„Ако је СДТ знао кога проглашава свједоком-сарадником, онда треба хитно ухапсити Миливоја Катнића. Уколико није знао, онда то говори о његовој неспособности да обавља функцију и треба да буде разријешен“, нагласио је Радуновић, додајући позив предсједници Врховног суда Весни Меденици да се хитно изјасни о овом случају.

Булатовић: Умијешаност одређених НАТО служби, као и државе Хрватске

Функционер ДФ-а Предраг Булатовић, казао је да ће тај политички савез наставити са истраживањима овог случаја до коначног утврђивања свих чињеница.

Он је нагласио да, након објелодањивања чињенице да је Синђелић осуђен на 21 годину затвора, овом лицу према законском члану 130 КЗ мора се одузети статус свједока-сарадника.

Он је такође нагласио и могућу умијешаност одређених НАТО служби, као и државе Хрватске у цијели случај, а с обзиром на тежњу власти да насилно угура Црну Гору у НАТО.

54 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Naravno da su u SDT znali za tu presudu.Njome su mahali pred nosom nesretnjega Saše,tražeći da mašta o državnom udaru.Lako je za Sindžu,Mindžu i boraniju,nego će ubrzo izaći na vidjelo zašto je izabrani preśednik Srbije lagao u korist lažne optužbe.

 2. 0
  0

  E sad je i meni sve jasno.Katnic mora da odgovara za ovu farsu.I onaj ko ga je podgovorio da ovo radi i bruka drzavu Crnu Goru.Ovoga puta na moju veliku zalost DF je pobjednik konacnog procesa.Sta drugo nego cestitati.Pozdrav za Djikana sinjeg kukavca.
  ???????

 3. 0
  0

  Pobjeda je Crne Gore,istinske i pravicne.Milo mi je sto je Slaven ovo iznio jer je od protesta do danas najvise propatio i istrpio.Legenda i dobri covjek.

 4. 0
  0

  Свака част ДФ.Једина опозиција у Црној гори!Ђесу Бечић и Абазовић,Лекић и Даниловић?Све су то слуге запада и тачно раде само оно што им они кажу.

  • 0
   0

   Ne znam jesu li Abazovic i Danilovic ,,sluge zapada“, Becic pokazuje da jeste, ali sada, poslije ovakvih dokaza, čitava opozicija treba da traži smjenu Katnica

 5. 0
  0

  Sreća te je osudjen u bratskoj Hrvatskoj i te je pečat njin.Da je,ne daj Bože,iz Srbije,odmah bi petoro iz montenegrinske Vlade skočilo da demantuje…To bi bila priča i p.dnjava kako je falsifikovan.

 6. 0
  0

  Државни удар и пресуда су завршени 16. октобра. Предмет је завршен објављивањем резултата избора, а правоснажност потврђена одобравањима “ демократсих“ Западних режима. Све остало је било натезање ДФ-а и опозиције. Сада се, Опозицијо вратите у клупе да “ демократски“ наставите расправе и смјењујете недемократски режим , мирним , демократским методама.

   • 0
    0

    Мићо, не могу да вјерујем да људи не виде и не схватају чињенице написаног. Оне говоре о пројектованој фарси у којој су симултано учествовали ДПС и тзв. “демократска, европска“ заједница.

    • 0
     0

     Zbog ove i ovakvih priča je DF pokrenuo proteste i napuštio skupštinu.Poslanici DFa neće da statiraju,budu dekor lopovima i pišu amandmane.Na pravdi Boga su htjeli da hapse Andriju i Milana,da ubiju još po nekog i da zabrane DF. Ova lopuža i ubica radi za dvije službe iz okruženja i za crnogorsku.Zato se vuklo kuda je stizalo umjesto da bude uhapšeno. Zna li nesretni narod koliko se ovakvih protuva vuče ulicama,spremno da svašta učini što im se kaže od ološi iz ANB.

 7. 0
  0

  Славене и Пеђа, нека вас је срамота да српске патриоте попут Саше који је ратовао на Косову и у Донбасу денунцирате усташким државним органима у Загребу. Дотакли сте овим дно Фронташи, за нас Србе више не постојите.

  • 0
   0

   Ово је удбаш који је тражио да се НОВА ослободи „удбаша“ Даниловића, а кад је овај напустио странку, онда је тврдио да је то најбоље што је странка имала.

   Е сад, овај удбаш у другој смјени недјељом, сад лије сузе за криминалцем, убицом и агентом хрватске и усташке црногорске службе. Нема данас сендвича мој магистре ?

  • sahrana unorenih od laži i podvala" zla goveda junad do vieka...koja tovi neznaveni narod-u potonji četvrt od vijeka"...
   0
   0

   SEK-HULJA..PROMOOTOR BESČAŠĆA-PO CRNOJ GORI…IZDAJNIČKE VLADAJUĆE KLIKE…FESTA LA FINITA…TU TU PA PA..SEK-HULJO!

  • 0
   0

   Toliko si opterećen DFom , da svojom mržnjom aminuješ laži ovih lopova i prevaranata . Pomiri se da Narodna Stranka više ne postoji . Prošli su kao i Pozitivna . Poštenije bi bilo da priđeš anti srpskom DPSu nego da se hvališ da si SRBIN . Mora da radiš u ANB pa se dokazuješ . Povuči vodu !

   • sahrana umorenih od laži i podvala" zla goveda junad do vieka...SEK-HULJA"-zlo goveče...
    0
    0

    Mi je upalili (NS)-mi je potulili-ka i tebe i ostale spoljne saradnike „zla goveda-junad do vijeka-šjor SEK-HULJO…!

  • 0
   0

   Ovaj Sindja je ratovao taman koliko i ti,Sekula.On krao traktore,a ti kokoške.Neka ide u zatvor za to što je uradio.U Hrvatkoj nema Vesninoga pravosudja sramotnoga.To je EU. Ubrzo će u zatvor i banda koja je opljačkala Crnu Goru,ubijala novinare i policijske inspektore..A ko je veći Srbin,to se na drugim djelima gleda,moja Sekula.

  • 0
   0

   Таман сте исте патриоте. И ти баш нијеси читав, или се шалиш на неки уврнут начин, ако мислиш да ова твоја изјава било којег Србина дотиче, имало. Луњарес.

  • 0
   0

   SEKULA NE ZVONI NO SE JAVI MILENKOVICU DA MALI PLJUJETE PO CRNOJ GORI I NJENOM SRPSTVU, MOZEBIT VI MILO BACI KOJU KOCINU DA GLODJETE

 8. 0
  0

  Свједок-сарадник Саша Синђелић, на чијем исказу Миливоје Катнић гради комплетну причу око „државног удара“, осуђен је у Хрватској 2012. године на 21 годину робије, обзнањено је данас на прес-конференцији Демократског фронта.

  Kako to da Milova i Duskova Vlada hapse svakoga staresinu i vojnika JNA koji je bio u ratu devedesetih i isporucuju Hrvatskoj,kako da im to promakne Eu kandidatu i nosioc Nato zastvice koju Boskovic vjesa o koplje kad god mu se za to ukaze prilika,kako je moguce da „junacki “ Sindjelic ne bude predat Hrvatskoj nego je dosao kazu Milovim avionom u Montenegro da sve isprica.Na drugoj strani Vucic daje svkom odbjeglom kriminalci iz Crne Gore pasos´Srbije a mnogim Srbima neda ni boraviste u Srbiji niti ovi nasi izbjeglim iz Vrake takodje,pasos kao dokaz za kriminal,to bi bilo naravoucenoije i praksa a Simdjelic ljutu bitku bije za opstanak Montenegrije,kao kvazi drzave ili bolje reci provizorijuma od iste,jos malo nece ni nje biti!

 9. 0
  0

  Šljam pošljedni, domaći i strani, eto što je!!!
  E, sad … Za ove sa strane, đavo će ga znati, a ovo našeg svijeta, svejedno s koju stranu srpskih granica, više voli da se primakne žbirskoj Službi, nego hljeba da jede!
  Genska bagra!!!
  Sinđe, Paje, Raje, Gaje i Minđe, i one!
  … Jadi nas znali, sa sve njima!
  Katilji … Katiljići, svi oni zajedno!
  O jadu su s nama Turci zabavili!?

  • 0
   0

   O jadu su s nama Turci zabavili!?

   Одговори
   e dobro velis brate moj dragi,netso su se umucali ovi portalski zbiri nema ih danas,izgleda da im je svadja u kuci ko im ga zna sto sad cine ,nije ga ni njima lako vijecaju i misle koje potpitanje da postave da se nebi Katnic zacrvenio,e kuku nama za njim bez talika jadnome!

 10. 0
  0

  To se valjda zove “ kontrolisani haos „!
  … Nije to ni loše, dok se taj haos ne otme, dok ne postane sila za sebe!
  Nekontrolisani haos!
  Samo slijepac ne vidi da , ustvari, Nečastivi iz Katunske, jedno vrijeme već, ne kontroliše “ haos „!
  Izmaknulo kontroli, “ haos “ kontroliše i njega i državu!
  Sve se raspada …
  Prvo su izdali državu … Njega će skorijeh dana, a onda, kada više ne budu imali koga i šta, onda će i sebe!!!
  Blagoš nama sa nekontrolisanim haosom!
  Baš onako, kako u knjigama učenijem piše, tamo đe je sve i smišljeno, na vrlom Zapadu, je** nas on, taj Zapad lično!
  … Kakve smo mi avetinje …

 11. 0
  0

  To se valjda zove “ kontrolisani haos „!

  dobro si ti ovo napisao,ali nije to to?Bila jedna zena Njemica odavno je umrla,negdje sesetih godina prosloga vijeka ,kako Njemci kod ucenja Srpskog jezika isto kao Madjari imaju problema sa padezima ,ovako je govrila. „ne pojela supu ne dobila meso“,htjela je reci : ko ne pojede supu nece dobiti ni meso ,govrila je to djeci za rucak.
  Ada i ovdje je supa pojedena ,ali ostade meso kao svjedok i supe i goveda ubijenoga od nase nsretene drzave po imenu Montengro,i HAOSA koji samo sto nije poceo!

 12. 0
  0

  Чудна је још једна ствар. Помиње се да је Синђелић на одслужењу војног рока убио два лица, те да није служио казну, бива био је нешто као „болестан“. Према писању штампе то је урадио док је служио војни рок у Рашкој, која је била у зони 2.А ВЈ чија је команда била у Подгорици, у којој је тада радио Војни суд. А један од судија тог суда је био….(тада) потпуковник Миливоје Катнић. Чудна нека веза…..

 13. 0
  0

  Hvala DF-u. Ovo su novi detalji u slucaju, saznali smo da je ovaj covjek hladnokrvni ubica, sposoban da, iz automatske puske, puca (i ubija) – i na „obican“ narod, i na policiju.

  • 0
   0

   A jesi li saznao da je to Katnićev drug,kojega je avionom Vlade Crne Gore doveo u našu Duklju,da ga sakrije.Iako ke znao da je osuđeni ubica.

 14. 0
  0

  I to vam je argument odbrane ?
  Pa nijesu valjda za pokušaj državnog udara trebali da angažuju hirurga ili muzičara , nego prekaljenog na sve spremnog kriminalca .
  Ovo je samo dokaz da je DF bio na sve spreman , pa i da ovakav kao Sinđa zapuca po vašim pristalicama .
  Srećom da je naša policija sposobna , inače ko zna što bi bilo .

  • 0
   0

   Ovo je isti usbaski komentar koji se pojavljuje na CDM, Analitici, RTCG. Crni druze, taj sendvic u popodnevnoj sceni nije vrijedan ovog truda.

 15. 0
  0

  A dje si Ma$o ,vidji jadan sto rade kriminalci ,eto i u Bar digose auto ,i to kome ,specijalnim jedinicama,kako je odluceno na forumu da se to komentarise li jednostavno ne ,e sada ve ni Paja ne moze spasiti,ozbiljan lik za ozbiljne stvari.a Ma$o nema te citav dan,mora da si zauste izjavom Markovica da je rukavica bacena,e da mi je znati kome,sto gore tamo vasi,kad ce ovo u vezi onoga od strane ovoga?

 16. 0
  0

  DF ocigledno nije sposoban da se adekvatno zastiti od ove ocigledne Katniceve farse. Sada sam vise nego siguran da ce mnogi nevini ljudi biti osudjeni. edju njima i Milan Knezevic i Andrija Mandic. Da li je moguce da oni ne razumju kontraproduktivnost ovog dokumenta. Pa zar je moguce da nema pravnika u DF/u?! Da li znaju sta ovim dokumentom dokazuju.Sindjelic je sveodk saradnik, sto znaci da je od okrivljenog u ovom slucaju DF/a, bio angazovan da organizuje drzavni udar?! Pa to je i djetetu jasno. Treba se raspitati ko je trazio zakazivanje ovog presa i ko je ovaj dokument dao DF/u. Taj radi za ANB 100%!!

 17. 0
  0

  Ooo,Maśaa,..Živ si? Jesi li pojeo burek danas,jesi?
  Neka si se omrsio vala…Ajde sad malo soli na kašiku,da se malo i osoliš.
  Jeli DF bio dužan da Sindju uhapsi?Jeli ga DF puštao da mlatara tamo- ovamo preko granice? Ili vlast montenegrinska? Malo mućni glavicom,grdan ne bio.

 18. 0
  0

  Влада Црне Горе је „препознала“ да је чин детронизације краља Николе противан уставу Кнежевине ЦГ из 1905 године! Па теј устав је књаз те године „даровао“ своме народу ! Тамо заиста и нема помена да је могуће краља скинути са престола! Народ не би никада свога краља отјерао да није било 1916 године! Краљ је тајно нудио сепаратни мир Аустрији, наредио је да се распусти војска, побјегао је са сином Петром , краљицом и 20 перјаника у Скадар, отамо наредио капитулацију коју је потписао Петар Ломпар. Пебјегао је у Италију, а онда у Француску. Савезници су тај његов гест осудили, а његови Црногорци су га прогласили издајником! Аустријанци су без отпора „ушетали“ у Црну Гору и имнтернирали 17.000 Црногораца. Подгорочка скупштина је једногласно збацила краља, а сву његову огромну имовину је одузела – у корист народа! Најгласнији на Скупштини против краља био је краљичин брат Стеван Вукотић, који је и тражио одузимање имовине, добро је знао да је она – отета од црногорске сиротиње. Одлука Подгоричке скупштине о одузимању краљеве имовине не помиње се у новом, Видовданском уставу! То су насљедници уочили, па су послали најмлађег принца Петра у Београд да преговара око њиховог обештећења. Свим насљедницима је ткзв. Финансијским законом из 1927 г. призната отштета од 42 милиона динара у злату! Петар је одмах добио 5 милиона (око 100.000 долара) и по 3000 швајцарских франака мјесечно – до краја живота. Сви насљедници су признали нову државу и сви су пристали на обештећење. Добијали су апанажу до 1945, а онда је укинута. Унук краљев Михаило, а отац садашњег принца Николе, издао је мемоаре 1960 г. У њима он не помиње свога сина, а који је тада живио са растављеном мајком. Митрополит Анфилохије каже да се упознао са принцом Михаилом у Паризу, виђали су се, али није никада поменуо сина! Мој проф. Саво Вукмановић вратио се из Париза 1967г. гдје се виђао са принцом Михаилом и мени лично рекао – НЕМА ВИШЕ ПЕТРОВИЋА! На здравље вам родоносна лоза Петровића Михаило Рундо

 19. 0
  0

  Kako ono bese slogan HGI za izbore,,Hrvacko Srce za Crnu Goru,, e bogomi i bukvalno dadose zivot Hrvackog seljaka za ovu splacinu od Montenegra.

 20. 0
  0

  Veliki Srbin a majka mu muslimanka!? Zaboravismo na nepisane zakone prirode koji oduvek vladaju ovde i svuda u svetu, da se poreklo iz mešanog braka uvek gleda po majci.

 21. 0
  0

  Ljudi, nas problem (df) nije Sinjdja . Mindja, vec Vucic i njegov press nakon atentata, kako to da ne kapirate nije mi jasno. Ponavljam, onaj ko je predlozio da se ovaj dokument koristi kao dokaz radi za ANB!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here