Насловна Издвојено Козачки центар Црне Горе: Немамо никакве везе са наводним државним ударом

Козачки центар Црне Горе: Немамо никакве везе са наводним државним ударом

2

Због лажног и злонамјерног писања појединих медија о наводној умијешаности Козака у наводном државном удару, Козачки центар Црне Горе обратио се јавности.

Обраћање, које потписује атаман Козачког центра Црне Горе Слободан Пејовић, објављујемо у цјелини:

Козаци нијесу учествовали ни у каквим нелегалним активностима, нити у било каквом покушају наводног државног удара. Нијесмо позвани ни прозвани од стране надлежних државних органа у  вези наводног државног удара. Козачки Центар је уредно регистрован у МУП-у Црне Горе.

Црна Гора је наша земља коју поштујемо, чији грб носимо на униформи и козаци нијесу и неће учествовати у било чему што би је могло дестабилизовати. Све наше активности су јавне и у складу са законом. У наше чланство не може да буде примљен нико са криминалном прошлошћу. У наше редове се примају чланови без обзира да ли се по националности осјећају као Црногорци, Срби, Македонци, Грци, Румуни, Бугари, Руси итд.

Козачка братства постоје у Шпанији, Француској, Румунији, Бугарској, Аустралији итд. и тамо никоме то не смета. Козаци су  на Балкану и у Црној Гори присутни вјековима.

Последњих година покушава се извршити окупација народног ума са ненормалном логиком која љубав према вјековним пријатељима и заштитници Русији приказује као нешто погрешно, а друговање са доказаним непријатељима као нешто нормално.

Љубав према братској Русији која је једина заштитница словенских народа је нешто што гаји сваки нормалан Словен, а посебно ми Црногорци  и за ту љубав према Русији се нећемо никоме правдати.

Братску Русију и предсједника Путина подржава  Кина  (најмногољуднија држава на свијету и највећа економска сила),  Индија  (друга најмногољуднија држава), највећи дио  Азије, читава Средња и Јужна  Америка, добар дио Африке и велик дио Европе ( по многим анкетама  Путин  је у Њемачкој најпопуларнија личност), Русију подржава преко 70% свијета.

Политиком се не бавимо, јер се то коси са нашим правилима.

Говор против НАТО-а није политиканство већ света људска дужност. То што говоримо против НАТО-а који је побио хиљаде људи у нашој земљи, Либији, Ираку, Авганистану и  Сирији је у складу са оним што су радили наши преци и што мисли већина Црне Горе и цивилизованог свијета. Новоизабрани предсједник Америке Доналд Трамп критиковао је НАТО.

Сматрамо да су  оваква непрофесионална, лажна и злонамјерна писања од стране појединих медија  против козака одраз мржње појединих кругова према Русији и свему што обједињава православни и словенски свијет.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Onaj ko je pokusao da podmetne “ drzavni udar „, izmedju ostalih mnozenih “ terorista „, tesko obruzanih atomskim prackama i grickalicama za nokte, i Kozacima, pokazao je da nista, ama bas nista ne zna o njima!
  Kozacima, najkrace receno, “ drzavni udari “ nijesu u opisu posla.
  Sve ostalo, a ne i manje vazno, receno je u saopstenju Kozackog centra Crne Gore.
  S druge strane, Kozaci su jako osjetljivi kada im se dovodi u pitanje obraz i cast, kako ih na to obavezuje i njihov Kodeks.
  Dobronamerni je moj savjet da o ovome dobro razmusle i povedu racuna spin-majstori i ostala fukara, koji su pokusali da im podmetnu ucesce u navodnom drzavnom udaru.
  Ne bih se ja sa tim igrao. Sa Kozacima poigravao.
  … Ne bih ja, ni niko pametan.

 2. 0
  0

  Svaka cast zaista! Objasnjeno je kratko, a bas ubodeno u sustini! I odlican stil govora.
  E tako je to kod Milovih poslusnika i njihovih medija.
  Ja sam u Australiji i ama nikakav se ovdje problem ne pravi kad kozaci imaju okupljanja, a tamo Milo odmah sve sto valja hoce da unakaradi.
  Organizacija se zasniva na ocuvanju tradicije, ali neko je morao da se okrivi pa aj njih cemo… jer oni su najidealniji za ono sto je rezirao o napadu i slicnim glupostima .
  Vidjeo sam imate sad i MK Nocne vukove , bas su prava atrakcija. Samo naprijed braco!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here