Насловна Друштво Космет не може постати чланица УН

Космет не може постати чланица УН

0
ПОДИЈЕЛИ

VULIN Космет не може постати чланица УН

Приштински лист ,,Трибуна“, позивајући се на неименоване дипломатске изворе наводи да је Приштини јасно стављено до знања да Космет наће моћи задобити чланство у УН. Немогућност учлањења Космета у УН подсјећа, како пише лист, на статус Тајвана, земље која је прогласила независност али међународно је још дио Републике Кине.

,,За Косово нема места у УН и никаквих промена већ постигнутих споразума неће бити. Да ли би неко нешто волео да мења – то је друга ствар, али оно што је договорено у Бриселу не може се мењати у Приштини, као ни у Београду“, изјавио је данас Вулин на Београдскм сајму.

Политика Београда је јасна и Београд остаје привржен Бриселском споразуму и споразумима који су постигнути прије ове владе, нагласио је Вулин.

На питање како коментарише подршку СЛС листи ,,Српска“ у другом кругу избора и да ли су могуће коалиције, Вулин је одговорио: ,,Сматрамо да је исправна државна политика била подршка највећој листи, а листа ,,Српска“ окупља Србе у свим општинама и логично је да се сви окупимо око своје заставе, владе и листе Српска“.

Такође је навео да је захвалан због те подршке, да ће умјети то да цијени, као и да се нада да ће се Срби на Космету напокон ујединити.

Сем тога Вулин је позвао Србе да изађу на други круг избора рекавши: ,,Све што представници народа буду радили радиће у ваше име и водите рачуна коме дајете поверење. То важи за Србе на северу и за Србе на југу, а надам се да после избора нећемо делити Србе на оне северно и јужно од Ибра, нити на било који други начин“.

Заједница српских општина за коју се Београд бори имаће пуну контролу над здравством, школством, економским развојем и урбанистичким планирањем у тим општинама, закључио је Вулин.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here