Насловна Политика Кедми: САД одлазе из Сирије, Донбас ће преокренути курс Украјине

Кедми: САД одлазе из Сирије, Донбас ће преокренути курс Украјине

0
ПОДИЈЕЛИ

Израелски геополитичар, бивши шеф обавештајне службе Натив Јаков Кедми оцијенио је да ће Европа (ЕУ) успјети да нађе свој пут без диктата САД јер је Француска већ закључила уговор о градњи фабрике „Рено“ у Ирану упркос оштром противљењу Вашингтона, преносе „Факти“.

Једино ће Велика Британија координирати своју политику са Америком координирати, јер је њена антируска политика старија и патолошкија од америчке,“ казао је Кедми и додао:

„Све друге земље ће гледати да поправљају односе са Москвом. То ће им олакшати чињеница да ће ‘јединствена ЕУ’ према САД бивати све проблематичнија.“

Рат у Сирији се примиче крају

„Грађански рат у Сирији се примиче крају. Дамаск и Башар Асад ће успоставити контролу безмало над цијелом територијом земље. Сви преостали проблеми биће ријешени преговорима.

Због пораза протурских снага, турске трупе ће се са временом повући из Сирије. Није искључено да ће против Исламске државе морати да буде примијењена озбиљна сила и то ће се вероватно догодити пред крај 2017-те. Вашингтон се више не мијеша у унутрашња питања Дамаска. Сједињене Државе одлазе из Сирије. Грубо говорећи, Путин је надиграо Сједињене Државе,“ наводи геополитичар и додаје:

Русија је у Сирији остварила потпуни и дефинитивни војни успјех. Истина, то јој је узело више времена него што је Москва рачунала. Сирија стаје на ноге и обнавља се и стабилизује. Спољно мијешање у ствари Сирије иде свом крају. Последње ће отићи турске трупе.“

Смањују се жеља и способност ЕУ и САД да учествују у украјинском конфликту

Кедми посебно наглашава да се постепено смањују и жеља и способност и ЕУ и САД да учествују у украјинском конфликту, наводе „Факти“.

„Постепена деградација украјинске економије довешће до пада кијевског режима,“ сматра он и истиче:

„Једино је нејасно да ли ће се то догодити преко избора или ће радикални елементи и нацисти доћи на власт преко метежа у држави. То ће, како год било, дати прилику оружаним снагама Донбаса да развој Украјине окрену у другом смјеру. Не мислим да ће бити потребно учешће оружаних снага Русије у том конфликту. А сјеверноамеричких и западноевропских војника тамо сигурно неће бити.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here