Насловна Друштво МУП Србије: Синђелић није ишао у Москву у 2016.

МУП Србије: Синђелић није ишао у Москву у 2016.

16
Подаци о Саши Синђелићу са изводом из његове казнене евиденције

Да је исказ Саше Синђелића лажан, а тиме и комплетне тужилачка конструкција види се и из неспорног податка Управе граничне полиције Републике Србије у ком се каже да Саша Синђелић од 01.01.2016. до 23.10.2016. године није напуштао територију Србије.

Ова чињеница је позната и државним органима Републике Црне Горе, и то путем дописа Националног централног бироа „Интерпола“ Подгорица који је дана 24.10.2016. године достављен руководиоцу Сепцијалног полицијског одељења Драгану Радоњићу.

Подсјећамо, на страни 6 Записника о саслушању Саше Синђелића од 20.03.2017. године се наводи следеће:

сјећам се да сам отишао за Москву летом који је био у вечерњим сатима чини ми се у ноћи између 26 и 27 септембра 2016. године. Лет је био неких пола сата послије поноћи, а дестинација аеродром Серјемеково у Москви. Овдје истичем да сам пасошку контролу на аеродрому у Београду прошао потпуно нормално као и сваки пут, а након мог доласка у Москву, на аеродрому ме је чекао Еди са још једним човјеком…”

interpol-sindjelic-srbijaНестварно: Шишмаков наводно слао новац са адресе централе ГРУ-а

Низ бесмислица у оптужници специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића за „државни удар“ у Црној Гори је импресиван, а посебно мјесто припада оној да је новац Саши Синђелић слат ништа мање него директно из централе Руске војне обавјештајне службе (ГРУ).

Тако се у оптужници наводи исказ Синђелића да му је из Москве, преко „Вестерн јуниона“, послато 800 долара да дође у главни град Русије. Наиме, за ову ничим документовану уплату, пошиљалац средстава, наводно Едуард Вадимович Шишмаков са адресом „Khoroshevskoye sh 76“ Москва.

„Овај „податак“ заиста представља риједак бисер, све будући да се на тој, наводној адреси, коју је пошиљалац као своју наводно навео приликом слања новца заправо налазе објекти Војне обавештајне службе Руске федерације“, наводи одбрана.

Централа ГРУ-а
Централа ГРУ-а

Како се истиче „вјероватноћа да пошиљалац новца, у „консприративном“ слању новца, и то путем редовног сервиса уплате, као своју адресу пребивалишта пријави објекат посебне намјене у власништву објавештајне службе (и то централу службе) – не постоји“.

Указује се да Специјално тужилаштво Црне Горе никада није од централе „Вестерн јуниона“ тражила оргинална документа о уплатама. Како је Вестерн јунион навео у свом допису, исти се чувају најдуже 6 мјесеци, па је јасно да већ крајем марта 2017. године ова документација, кривицом и намером СДТ-а постаје потпуно недоступна, будући да исту није ни тражио ради увида.

Дакле, као што Саша Синђелић није путовао за Москву 2016. године, сасвим сигурно му „завјереници“ нијесу слали новац за тај непостојећи пут, представљајући се пуним именом и презименом, уз навођење адресе објекта обавјештајне службе. Будући да СДТ нити други органи Црне Горе нијесу ни тражили ни прибавили оригиналну документацију о уплати, учесници овог поступка ће остати ускраћени за одговор на питање ко је то покушао да на овако смијешан начин монтира наводне доказе, и електронску евиденцију компаније за слање новца“, наводи одбрана.

Додаје се да судије Вишег суда у Подгорици треба да се запитају „да ли би у обичном промету, а камоли у „конспирацији“,  као мјесто свог пребивалишта навели сједиште Вишег суда – „Ул. Његошева 10, Подгорица“.

Наивност монтирања доказа у овом поступку, гдје се о наводима Саше Синђелића и СДТ, контрадокази могу наћи у јавним регистрима, службеним провјерама и на обичној гугл претрази, само је очигледан сигнал поступајућем Вијећу да у спису нема никаквих доказа да су наши брањеници основано сумњиви за радње за које их терети СДТ“, истиче одбрана.

16 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ма весеље до неба ? Још само да нађу да је Синђелићу оне заштитнике за међуножје лично поклонио Шојгу и све је јасно.

 2. 0
  0

  Profesionalni lazovi mafije, koji su zaposleni u bia i tuzilastvu ovih dana imaju pune ruke posla, jer su kroz ovu farsu zaokruzili referendumsku prevaru, a ujedno zavrsili postavljeni zadatak oko vjecite okupacije. Legitimiteta nemaju, a posledice postadose vise nego jezive. a za koji dan ce se citavom pravoslavlju keziti u lice.A sto je gore od svega, prekopanu kucu prikazivati kao svoje „remek djelo“, Nato se iz prikrajka smeska, i samo se ceka odredjivanje datuma prikljucenja niksicko-mojkovacke vojske Nato trupama oko Ruskih granica. Zedni izrodi pravoslavne krvi.

 3. 0
  0

  Још само да закључе да је Синђелићу оне штитнике за међуножје лично поклонио Шојгу и коцкице су сложене ? Весељу из тужилаштва никад краја ?

  • 0
   0

   Тито је рођен 7. маја, а данас је Спасовдан или Вазнесење Христово, везе нема једно с другим.
   То што је правио прославу на овај датум јесте само да би кварио посао православном корпусу и наметањем комунистичке идеологије тежио да се забораве прави и важни датуми а славе туђи и лажни. А ви се упецали…
   Тако и ја док ловим сомове, бућкам ли бућкам… још када је мамац црвен и крвав… ама нема да се неки не ухвати!!!

 4. 0
  0

  А Богами масја он вас је и направио мислим тебе као муслимана и ,,вељег црногорца,,.Но не рече ништа чиме је несретни Синђелић ,,летио,, у Русију.Да није можда беспилотним
  нато летјелицама.Е лажови и изроди једни!

 5. 0
  0

  Vjerujem da je veliki dio vas današnjih veljih serba , sa ponosom nosao štafetu Titinu , vezao crvenu maramu i nosio partizansku kapu sa zvijezdom petokrakom , spremao se za slet i pjevao druže Tito mi ti se kunemo !
  A danas ste ćetnici , e kako ga šaltate bolje nego automatik .

 6. 0
  0

  DA NIJE PO TALIČNOME OVAJ „POŠTENI NACIONALISTA“LETIO ZA MOSKVU NA „LETEĆEM ĆILIMU“ ŠTO MU JE TO PREVOZNO SREDSTVO PO UJČEVINI!TO MORA ZAKATANČENI ODMAH DA UNESE KAO DOKAZ DA BI BILA TAČNA KONSTATACUJA DA JE „SINĐA“ZAOBIŠAO GRANIČNU KONTROLU NA MOSKOVSKOM JERODROMU.KAŽU DA „LETEĆE ĆILIME „NI RADARI NEMOGU ULOVITI!DOBRO BI BILO DA I OVOG POTURICU I UDBAŠKOG ŽBIRA „SINDJA“PROVOZA NA „LETEĆEM ĆILIMU“!

 7. 0
  0

  Nebih da vas nerviram , ali ima koincidencije što je baš na dan mladosti Crna Gora učestvovala kao ravnopravna članica śednici NATO saveza i Briselu !
  Još jedan razlog da danas budete sretni !
  ???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here