Насловна Друштво Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

4
ПОДИЈЕЛИ

Boris Mandić prijetnje Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

Душко Ковачевић био је изложен увредама и пријетњама од стране Бориса Мандића, брата колумнисте „Вијести“ Брано Мандић, јер се „усудио“ да коментарише његов наступ у емисији „Начисто“ на Телевизији „Вијести“.

Борис Мандић је прво напао Ковачевића што се уопште упустио у то да коментарише јавне иступе његовог брата, а кад му је Ковачевић скренуо пажњу да нема право на цензуру, Борис Мандић је прешао на терен пријетњи.

Boris Mandic Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

Мислим да сам ти доста рекао, паметноме је то доста. Бога ми не знаш ме, нијесам ти ја Брано“, навео је Борис Мандић, очигледно узимајући себи за право да одређују шта ко може или смије да каже.

Оно што је посебно забрињавајуће у читавом случају јесте да увреде и пријетње на рачун Ковачевића долазе из кругова дневника „Вијести“, који често себе представља као жртву насиља.

Dusko Kovačević Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

Ковачевић је за портал ИН4С казао да је, коментаришући наступ Брана Мандића, употребљавао управо изворну Бранову реторику и терминологију.

Иако сам много оштрије нападао режим и криминал у колумнама и на ФБ, ово ми је прва пријетња од када пишем јавно, има више од шест година“, навео је он.

Ковачевић је, у међувремену, добио подршку од својих пријатеља, који су истовремено и осудили увреде изречене од стране Бориса Мандића.

Boris Maric prijetnje 2 Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

Срамно. Интересује ме да ли ће се Брано оградити од овог облика живота који ти је упутио поруке“, навео је Марко Милачић.

Баш ме интересује да ли ће „Вијести“ овакве отворене пријетње њиховом бившем колумнисти објавити, као што раде у неким другим случајевима…“, казао је Бошко Вукићевић.

За сад, међутим, нема јавног оглашавања „Вијести“.

Brano Mandic Кад брат колумнисте „Вијести“ вријеђа и пријети

ИН4С преноси коментар Ковачевића, поводом гостовања Мандића у емисији „Начисто“:

„Гледам овај интервју са Браном Мандићем код Комненића…Један прилично лош и танак Мандић који на неспретан и реторички траљав начин покушава себе промовисати као неког црногорског сатирично – литерарног анархисту спрдајући се наводно са сваким.

Међутим…није баш Мандић тако бескомпромисан, да се лако примјетити…Зна он одлично и прагматично гдје се треба сагнути и коме га треба …. па и дресирано прећутати што му је од користи да прећути и прогутати текућину до последње капи…итекако зна! И наравно – не пада му на памет да се с „давачима“ наруга нити да покуша наудити идејама којима се подастиру заједно, заобилазећи их хијенски у широком луку. Свако служи свом „гаранту“ ( послодавцу ) преко којег подиже кредит и ту није дозвољена бурлеска. Нелагодност у култури рекао би Фројд. То се више него одлично види на самом крају интервјуа.

 Зашто не примјетити то ако већ отворено говоримо о свему“.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Iz ovog primjera se može zaključiti da između kolumnista, ali i vlasnika „Prve“ i „Druge“ familije nema suštinske razlike! Vidjeli smo da su po pitanju militantnog globalizma, NATO-a, tzv. „Velike Albanije“, islamizma, „neo-liberalne“ ekonomske doktrine, crnogorskog klepto-šovinizma i još nekih pitanja više nego saglasni!

  2. 0
    0

    Vijesti su uzele sebi za pravo da odredjuju šta i kad ko može da kaže. Cenzuru koju su oni uveli je gora od DPS-ove. Ne bi čudilo da sjutra objave kako je, u stvari, KOvačević prijetio i vrijeđao Borisa Mandića, a ne obratno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here