Насловна Политика Иванић: Наредни сати битни за дугорочну стабилност БиХ

Иванић: Наредни сати битни за дугорочну стабилност БиХ

0
ПОДИЈЕЛИ

Британски предлог резолуције о Сребреници у СБ УН дубоко је поделио БиХ, али и међународне институције, рекао је председавајући Председништва БиХ Младен Иванић.

MLADEN IVANIC Иванић: Наредни сати битни за дугорочну стабилност БиХ

Он је нагласио да ће наредни сати бити битни не само за тај документ него за дугорочну стабилност БиХ.

Иванић је поводом догађаја у СБ УН, која је поподне требало да расправља о резолуцији о Сребреници, али је одложена за 21 сат, казао да све што се догађа указује на осетљивост ове теме.

„Све што се догађа око резолуције и ове седнице показује колико смо били у праву ми који смо својевремено упозоравали, посебно амбасадоре, да је ово ствар око које се Босна и Херцеговина, али не само она може поделити”, рекао је Иванић за бањалучку Алтернативну ТВ.

Он је изразио наду да ће наредних неколико сати утицати да сви који се баве овим послом у Савету безбедности, посебно аутори резолуције, а то су Британци, дођу памети и схвате да је ово ствар која је давно превазишла неку локалну употребу и да је у питању један, како је рекао, изузетно озбиљан догађај.

Иванић се нада и да ће аутори резолуције разумети и сами одустати од насилног спровођења и инсистирања на овој резолуцији.

Иначе, Председништво БиХ није постигло консензус о британској резолуцији о Сребреници. Иванић је, наиме, од Савета безбедности тражио да не разматра тај документ, а бошњачки члан колективног шефа државе Бакир Изетбеговић га је подржао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here