Насловна Политика Италијански суд: Берлускони подмићивао сведоке

Италијански суд: Берлускони подмићивао сведоке

0
ПОДИЈЕЛИ

berluskoni1 1024x620 Италијански суд: Берлускони подмићивао сведокеИталијански суд саопштио је данас да постоје неспорни докази о кривици бившег италијанског премијера Силвија Берлускона по оптужбама да је плаћао за секс малолетници, фалсификовао доказе и подмићивао сведоке током суђења у покушају да избегне затворску казну.

Судије су откриле „неспорну кривицу у систематском фалсификовању доказа и исплаћивању сведока“, навео је надлежни суд у Милану, образлажући пресуду бившем премијеру којом је кажњен на седам година затвора и забраном обављања јавне функције.

АФП преноси да је суд у образложењу навео да је „77-годишњи плејбој оркестрирао сексуалне егзибиције младих дама која су се претварале у такозване бунга бунга забаве, у којима су се гошће надметале у чину нуђења“.

Суд је навео да је Берлускони одлучивао о времену одржавања „бунга бунга забава, у којима су гошће радиле на задовољавању жеља окривљеног, односно на томе да он осећа телесне ужитке извођењем егзотичних плесова, стриптиза, облачења у циљу прерушавања и миловања“, додаје Ројтерс.

Берлускони је проглашен кривим за плаћање за секс Мароканки Карими Ел Маруг, која је у његовој вили у близини Милана била ангажована за бунга бунга партије, као плесачица и „гламур девојка“, позната по надимку „Руби крадивљица срца“.

Према наводима тужилаштва, Руби је учествовала на Берлусконијевим „бунга бунга“ забавама у вили код Милана кад је имала 17 година, дакле у периоду док је била испод доње старосне границе за проституцију у Италији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here