Насловна Друштво Хиљаду лампиона изнад Београда у част Теслиног рођендана

Хиљаду лампиона изнад Београда у част Теслиног рођендана

0
ПОДИЈЕЛИ

Спектакл пуштања хиљаду лампиона у част Теслиног рођендана, који је 10. јула отказан због јаког ветра на Дунавском кеју, биће одржан данас.

pustanje lampinjona 409x271 Хиљаду лампиона изнад Београда у част Теслиног рођендана

Захваљујући Електропривреди Србије, преко хиљаду лампиона пустиће сами посетиоци манифестације. Будући да метеоролози најављују лепо време без јаког ветра, музички програм и подела лампиона почеће у 20 часова, а сам спектакл пуштања лампиона сат касније.

Овај догађај део је манифестације „Тесла дани 2015.“, која је одржана од 6. до 12. јула, и одвијала се истовремено у чак 12 градова и места Србије, на скоро 30 локација, уз учешће више хиљада људи.

Бројним занимљивим изложбама, предавањима, необичним турама и обиласцима, и другим, махом бесплатним програмима, протекле недеље је широм Србије прослављен рођендан Николе Тесле, Дан науке и Међународна година светлости – 2015.

Сви они који нису успели у току ових недељу дана да посете неко од занимљивих дешавања, до 10. августа на Аеродрому Никола Тесла могу погледати изложбу „Теслина визија интернета“ или у Музеју Николе Тесле истраживати Теслине личне документе уз помоћ нове „Електронске читаонице“.

Изложба дечјих радова посвећених Николи Тесли и инспирисаних великим научником је отворена у Заводу за проучавање културног развитка до 7. августа, улична изложба „Светлост и без сијалице“ на Тргу Николе Пашића у Београду до 20. јула, а у Галерији „Чубрило“, у Кули на Гардошу, у Земуну, и даље се може видети изложба „Уметничка дела из заоставштине Николе Тесле“.

Такође, изложба „Тесла у Београду 1892. године“ се у холу Општине Неготин може погледати до краја месеца, док ће изложба „Фотографије из Теслиног албума“ бити отворена у Галерији Меандер Општинског културног центра Апатин до 24. јула.

„Тесла дане“ организује Кластер путева културе, који умрежава преко 40 институција културе, туристичких организација и агенција, привредника и шест факултета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here