Насловна Политика Хилари Клинтон водећи кандидат демократа на изборима 2016.

Хилари Клинтон водећи кандидат демократа на изборима 2016.

0
ПОДИЈЕЛИ

Хилари Клинтон остаје водећи кандидат Демократске партије на наредним предсjедничким изборима у САД, иако је подршка њеној кандидатури унутар партије опала због скандала око употребе приватног мејла док је била на позицији државног секретара.

hilari klinton Хилари Клинтон водећи кандидат демократа на изборима 2016.

Према анкети коју је спровео Ројтерс/Ипсос, подршка кандидатури Клинтонове међу демократама је од половине фебруара опала за 15 одсто, а тренутно је као главног предсjедничког кандидата партије подржава 45 одсто.

Према овом истраживању, и демократе које још немају став по питању инцидента са мејловима, сматрају да то може нашкодити њеној најављеној предсjедничкој кампањи.

Након што је у трци за позицију у Бијелој кући 2008. изгубила од Барака Обаме, Хилари Клинтон ће покушати да освоји предсједничке изборе у 2016, а објава кампање очекује се до априла.

Стратег демократа Бен Ла Болт, бивши портпарол предсједничке кампање Обаме у 2012. години, каже да је контроверза око мејлова била „подстицај за кампању Клинтонове“, јер је ангажовала врхунске стручњаке за политичку комуникацију који могу да је одбране.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here