Насловна Поглед Грушко: НАТО користи украјинску кризу за продор ка Истоку

Грушко: НАТО користи украјинску кризу за продор ка Истоку

0
ПОДИЈЕЛИ

americka vojska NATO Грушко: НАТО користи украјинску кризу за продор ка Истоку

Сjеверноатлантски савез (НАТО) искористио је украјинску кризу за заокрет ка Истоку, изјавио је стални представник Русије при НАТО Александар Грушко.

Према његовим рijечима, ширење присуства НАТО у источној Европи „значи само једно: НАТО покушава да се врати својој првобитној намjени – заштити од наводне пријетње са Истока„.

Украјинску кризу НАТО је искористио за тај окрет„, рекао је Грушко за ТВ „Русија 24“ а преноси Тас..

НАТО је, како је нагласио, ушао у сложену етапу унутрашњег развоја – фактички се повукао из Авганистана и сада у мисији у тој земљи у односу на ранијих око 140.000 припадника међународног контингента има до 11.000.

Поред тога, рекао је Грушко, у Западној Европи „осјећа се умор од операција НАТО“, које „ништа нијесу пружиле са тачке гледишта европске безбједности“.

ukrajina nato novorosinform Грушко: НАТО користи украјинску кризу за продор ка Истоку

Већ много прије украјинских догађаја било је јасно да ће Алијанса тражити своју нову намјену. У том смислу, украјинску кризу искористили су у потпуности како би распоредили Алијансу ка Истоку и бавили се сопственим војним припремама против замишљење пријетње из правца Русије„, казао је он.

Грушко је додао да је „очигледно једно – да све те акције НАТО-а погоршавају регионалну и европску безбједност“ и стварају ризик по руску безбједност.

Наравно, предузећемо све неопходне мјере – војнотехничке и политичке, како би неутралисали те евентуалне пријетње„, казао је стални представник Русије при НАТО.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here