Насловна Друштво Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

2
ПОДИЈЕЛИ

ustase NDH Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

Најавом да ће организовати војну параду поводом акције „Олуја“ Хрватска дубоко вријеђа више од 200.000 прогнаних Срба, а посебно породице 2.000 убијених и прогнаних у том етничком чишћењу, каже за „Блиц“ министар одбране Србије Братислав Гашић.

Гашић је реагујући на најаву да ће поводом 20. годишњице „Олује“ у Загребу бити организована велика војна парада рекао да „таква парада није потребна, јер је уперена против помирења и изградње повјерења у региону, и против је идеје о јединственој Европи коју хоће да дијеле и народи са ових простора“.

Гашић сматра да позив Хрватске за учешће чланицама НАТО треба прије свега гледати из новије перспективе коју је донело сврставање поводом украјинске кризе.

oluja04 Гашић: Хрватска парадом слави злочине и вријеђа Србе

Вјерујем да ће тај разлог превладати у одлуци појединих војски да присуствују паради, што не значи да ће њихово гледање на злочин почињен над Србима у Хрватској бити исти„, рекао је министар.

Према Гашићевим ријечима, „сигурно је да онима који желе добро и Европи и свијету није мјесто на паради која слави један злочин, али свјесни смо и чињенице да заоштравања односа на релацији Исток-Запад условљавају и одлуке прилагођене тој новој и другачијој ситуацији“.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here