Насловна Архива Фронт се шири: Српска радикална странка и Покрет за Пљевља подржали ДФ

Фронт се шири: Српска радикална странка и Покрет за Пљевља подржали ДФ

18

Након политичке групације Отпор безнађу, Демократском фронту приступиле су и Српска радикална странка и Покрет за Пљевља.

Покрет за Пљевља, на чијем је челу посланик Новица Станић на предстојећим изборима придружиће се Демократском фронту, а коалициону сарадњу озваничиће данас у Подгорици Андрија Мандић и Новица Станић.

Покрет за Пљевља добиће два мјеста на листи Демократског фронта.

Српска радикална странка саопштила је да ће на парламентарним изборима наступити у коалицији са Демократским фронтом.

Предсједник странке Илија Дармановић је навео у саопштењу да су ту одлуку донијели као опозициона српска странка правде и једнакости.

„Желимо да позовемо све мале странке које су предале листу, а за које се поуздано зна да не могу прећи цензус, да не расипају опозиционе гласове који ће изборном математиком припасти Милу Ђукановићу, већ да поступе као и ми, а оне које су у међувремену предале листу да је повуку и подрже ДФ“, поручили су из СРС-а.

Како истичу, то је једини исправни пут за опозиционе странке.

„Црна Гора нема времена да чека, сви морамо допринијети промјенама. Ми или он“, рекао је Дармановић.

Српска радикална странка у Црној Гори коју предводи адв. Илија Дармановић је изворна странка проф. др Војислава Шешеља. Ипак, након његовог одласка у Хаг, због унутарстраначких превирања дошло је до раскола у тој странци, те је оформљена и Странка српских радикала. Уједињење те двије странке испоставило се као немогуће, иако је сам предсједник изразио жељу и наду у све своје саборце да се консолидују међусобне разлике и да буде једна јединствена СРС у ЦГ која слиједи принципе изворне матичне партије у Београду.

Такође, ваља подсјетити да је Илија Дармановић својевремено када су радикали били „јаки“ у ЦГ био један од посланика заједно са Аћимом Вишњићем, те је био раме уз раме са Војиславом Шешељем у центру Подогирице када је на њега изведен покушај атентата.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jučen je jedna Komšija na Kakaričko Gori došao u Moju Kuču da Provocija sa Crnogorskom zastavom Mi Glasamo Front A On Dps Mi ili On! Sloboda Narodu!!!

 2. 0
  0

  Подржавам ДФ и њихов сам активиста, али мислим да ово ништа није ДФ-у требало. Дотичног господина Илију Дармановића је Српска радикална странка у Београду избацила из странке, јер је био шпијун. Он и данас носи име странке и печат, јер је уз помоћ ДПС власти то успио да задржи. Због тога се Шешељева странка у ЦГ зове Странка српских радикала. Ова странка нема 5 чланова. Илија је стар човјек, има сигурно преко 80 година. Врло је сумњив лик и не свиђа ми се што је у ДФ-у. Надам се да неће нанијети никакву штету. ДО ПОБЈЕДЕ!!!

  • 0
   0

   Ако неко зна више о Илији Дармановићу и његовом ангажману у радикалима молио бих да ми овдје напише. Ово је оно што ја знам, али можда није тачно.

  • 0
   0

   Гријешиш, силно гријешиш. Шешељ је на чело те ССР поставио Душка Секулића највећег лопова и Миловог пиона. Илија је частан човјек. То што његову странку не подржава Шешељ само му је плус. Драго ми је што су Илијини радикали ушли у ДФ. Не би ваљало да су они Шешељеви што их предводи Душко Секулић. Шешељ је само дворска луда и лажни патриота.

   • 0
    0

    Ја о Војиславу Шешељу имам позитивно мишљење. Раније сам га ватреније подржавао, али искрено мало ме је разочарао својим дјеловањем после повратнка из Хага, али га и даље подржавам и поштујем. Не знам за то да је Душко Секулић лопов, али ми се не свића кадар СРС-а у ЦГ, јер је доста лош и неозбиљан. Али реална чињеница је да странка Илије Дармановића нема 5 чланова и о Илији сам доста лошег чуо од старих радикала, ја још једном кажем, не знам много и свака информација ми је добродошла.

    • 0
     0

     Када је Шешељ поставио Душка Секулића на чело његових радикала, сви симпатизери су револтирани таквом одлуком решли у СРС на чијем је челу Дармановић. Тако да сада Шешељева странка нема 5 чланова, а Илија има више. Не много, али сви поштени противници диктатора су добродошли у ДФ.

 3. 0
  0

  Kad Seselj kaze i jednu rijec protiv Vucica prihvaticu da je vojvoda.Ovako mislim da je u pitanju jedan obicni paranoik koji je pobjegao sam u Hag i nagodio se sa belosvetskim olosem.

 4. 0
  0

  Још само да изеђу они што су нам избацили језик из устава и што се залажу за нато па да се гласа.

 5. 0
  0

  Све перспективни кадрови хрле у Фронт – Комунисти ЦГ, Радикали, Марко Милачић, Јанко Вучинић… Чека се још одговор удружења пчелара и навијачке групе Вукови из Матагужа:)

  Узгред, у ЦГ постоје двије СРС. Једну је основао Војислав Шешељ а другу Душко Марковић. Какво изненађење да ова удбашка постаје дио ДФ-а.

 6. 0
  0

  Синоћ смо у централи пјевали уз гусле, и прослављали предају изборне листе ССР-др. Војислав Шешељ. Уз овације и одобравање подржани су следећи гусларски стихови:
  “ Ој Илија мајка ти кукакала, што је с тобом српство обрукала“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here