Насловна Политика Владика Теодосије: Срби остају на КиМ, неће нестати са тих простора

Владика Теодосије: Срби остају на КиМ, неће нестати са тих простора

0
ПОДИЈЕЛИ

Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије поручио је да Срби који живе на КиМ доказују да српски народ неће нестати са тих простора.

Vladika Teodosije 409x276 Владика Теодосије: Срби остају на КиМ, неће нестати са тих простора

Ми управо потврђујемо оно што су наши преци стално чинили, да се може постојати и тамо где је страшно. Потврда тога јесте овај народ на Косову и Метохији. Нарочито овде у Косовском поморављу где видимо и осмех и песму и игру и радост, нарочито деце„, рекао је Теодосије

Он је ово рекао у беседи током богослужења уочи данашње славе средњевековног српског православног манастира Драганац који је посвећен Светом Архангелу Гаврилу.

После богослужења у нетипичном позоришном амбијенту, у порти манастира гостовала је позоришна представа „Стенд даун са Небојшом Миловановићем

Миловановић је рекао за Бету да је српско културно наслеђе велико и се према њему нико неозбиљно би смео да се понаша према њему, него да га преноси даље.

Ово је мој допринос. Ја преносим то и намерно сам направио ту назови модерну форму са тим назови модерним речима, и намерно имам тај однос зато што је такво време. Прозивам све те људе, а с’друге стране субверзивно делујем и говорим велику поезију. То је мој допринос, моја борба као глумца што се тиче ове представе„, изајвио је Миловановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here