Насловна Издвојено ЕКСКЛУЗИВНО: Велимировић у исказу полицији тврдио да НЕ МОЖЕ да набави оружје!

ЕКСКЛУЗИВНО: Велимировић у исказу полицији тврдио да НЕ МОЖЕ да набави оружје!

16

Данас је потпуно јасно да је тужилачко-полицијска фарса звана ”државни удар” у Црној Гори конструисана због остварења два основна циља – очување актуелног режима и убрзања НАТО ратификација.

На постојећој, глобалној инерцији оптужби о мијешању Русије у изборне поступке, стварана је и ова афера. Међутим, неталентовани режисери и лоши глумци су направили огроман број пропуста и контрадикторности који свему дају, на тренутке, и  комичан карактер. На жалост, последице су озбиљне, нарочито по животе неких невиних људи који су и данас у притвору у Спужу, попут Михаила Чађеновића. Он је данас постао апсолутни, опомињући симбол поданичког и контролисаног судског система, јер је одлуком одређених судија, међу којима се издвајају Борис Савић, Мушика Дујовић и Милић Међедовић, четврти мјесец у притвору.

Наравно, посебну улогу у срамном прогону Михаила Чађеновића има и његов рођак, специјални тужилац Саша Чађеновић, који је за своје ”заслуге” награђен станом од 90 квадрата од стране Владе Црне Горе. Упућени у закулисне радње тужилаштва и тајне полиције тврде да је притвор Михаилу Чађеновићу средство притиска на њега самог и посебно, ”главну мету” процеса – Андрију Мандића.

velimirovic-izjava-1Једно од кључних питања на које ће Миливоје Катнић морати да одговори у наредном периоду је због чега је инструирао Мирка Велимировића да нелегално купује оружје на територији Србије. Наиме, наш портал је јуче објелоданио да је Андрија Мандић поднио кривичну пријаву против Катнића, Велимировића и Синђелића због нелегалне трговине и кријумчарења оружјем.

Феномен оружја у Катнићевој конструкцији је посебно инспиративан. Како се наводи, Велимировић је под чудним околностима, а уз помоћ ”талика црногорског”, дошао у полицијску станицу 12. октобра да представи ”паклени план” који се спремао за Црну Гору. Подсјећамо, Катнић је у емисији ”Начисто” тврдио да ухапшену групу прати од септембра! У полицијској забиљешци, направљеној 13. октобра, поводом саслушања Велимировића од 12. октобра 2016. године, каже се да је ”војвода Паја” добио задатак да набави 50 аутоматских пушака. И на експлицитно питање полицијског службеника да ли је он то у стању, Велимировић одговара „да не може“!

velimirovic-izjava-3Дакле, Велимировић тврди у полицији тврди да не може да набави тражено оружје. Иначе, ову забиљешку је потписао озлоглашени тровач народа из октобра 2015. године, Јовица Речевић. Шта се дешава након исказа који је Велимировић дао у полицији? По његовом исказу у судници, Катнић га је инструирао да оде на КиМ, да тамо купи оружје, али да га потом одмах уништи! Да ли се оваквом упуству може удахнути било какав смислен разлог? И при том, Велимировић је на суђењу тврдио да је било ”прекратко време”, па није чак ни успио да слика купљено оружје.

Затим, Велимировић долази опет до Катнића и саопштава му да мора Синђелићу да покаже слику купљеног оружја. Тад Катнић издаје наредбу да се из резерви наоружања обезбиједи један број аутоматских пушака како би то Велимировић фотографисао. Оваква, бесмислена конструкција, наводне куповине оружја на КиМ које се одмах уништава, а потом се фотографише припремљено оружје у Црној Гори нема ниједно рационално и логично упориште. Заправо, то указује да су Катнић, његови налогодавци и режисери фарсе, очигледно ”у ходу” мијењали сценарио који су жељели да представе јавности.

Уколико се оптужница против Катнића, Велимировића и Синђелића, као његових сарадника у овом поступку прихвати, они ће пред Специјалним тужилаштвом за организовани криминал Републике Србије морати да одговоре на бројна питања. Оно што по Катнића представља додатно оптерећење је у томе што за њега, у овом случају, не постоји ниједан добар одговор ни објашњење зашто је Мирку Велимировићу дао налог да купи оружје на КиМ.

16 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kaze da ne moze da obezbijedi oruzje,ada to znamo da ne moze,jedino jos da Kata kaze gdje mu ga je dao ? Pa da se proces zavrsi presudom , protiv Rusije!

 2. 0
  0

  Dokazano je da Irak nije posjedovao hemijsko oruzje, a to je navedeno kao razlog bombardovanja. Irak je danas unistena drzava. Stotine hiljada ljudi je ubijeno. U Racku su tijela vojnika prikazana kao tijela brutalno ubijenih civila i to je bio povod bombardovanja. Ogromna materijalna steta i hiljade poginulih, zemlja rasparcana. I tako u nedogled. Zapad pociva na laznim, nemoralnim vrijednostima. Zbog interesa primitivaca vlasti izgubili smo sebe. Ulazak u NATO je takav slijed zlocina, bez odgovornosti. Posto nas niko ne cijeni kod nas je to uradjeno na neprikriven, groteskan i ponizavajuci nacin. Kakav bljutav scenario, kakva prizemna igrarija, koja brzina. Nije cak ni uslov razgranicenja ispunjen. Ovo je isto kao kad nekom mafijaskom sinu moraju na brzinu da ispoklanjaju petice da predje sa odlicnim uspjehom iako svi znaju da je trebao da padne.

 3. 0
  0

  ĐE SI „KOMLENE“ ŽBIRU ZATARSKI?POJASNI OVE VRATOLOMIJE ,SPAVAŠ MRČO ,PARIZER DJELUJE NA CENTAR ZA SNOVE I ZABORAV!A DA NE ČUČIŠ ĐE PO ZADATKU REŽIMA I PRISLUŠKUJEŠ ŠTA TI NAJBLIŽI ZBORE O SVEMU OVOME!POITI BOLAN DO KOMITETA PA ONAKO ZAJAPUREN IZDIKTIRAJ U JEDNOM DAHU O „STRAŠNOM“ZBORU PROTIV „DRŽAVE“ I „NARODA“!“KOMLENE“JUNAČE POITI DA TE NE PRETEKNU DRUGI I POBERU „ZASLUGE“A TEBE PUSTE NIZ VODU BEZ ZADATKA!MALA LI JE CRNA GORA ZA „VAS“KOJI STOJITE U VRSTI KO 41 NA CETINJU PRED KANCALARIJOM TALIJANSKOG GUVERNERA ZA „MONTE NEGRO“!REKOŠE DA SE UVODE DODATNE KANCALARIJE ZA PRIJEM ŽBIRA IZ SVIH DJELOVA „MONTE NEGRA“DA SLUČAJNO NE BI KOJA IZGOVORENA RIJEČ ZALUTALA BEZ AUTORA I DODATAKA SA VAŠE STRANE!“KOMLENE“!O „KOMLENE“!BUDI SE BOLAN PRETEKOŠE TE SVI !!!

  • 0
   0

   Imam posla, od rane zore privodimo ove opozicionare na razgovor u američku ambasadu. Malo se kokote, ali svi će pristati da se vrate u parlament.
   Optužnica je postala javna i ovo što slušamo danima su valjda reakcije na činjenice iznijete u optužnici. Mora da su dokazi o planiranju nabavke oružja jaki jer su optuženi ostali od priče da je to sve izmišljeno. Sad se priča da je tužilac kriminalac, da je on organizovao nabavku oružja da bi ostvario protivpravnu imovinsku korist i sl. Vidjećemo kome će sud povjerovati; vidim da se nastavlja praksa prozivanja sudija čime optuženi samo kopaju sebi još dublju jamu.
   Čađo je eksplicitan primjer ljudskog licemjerja u Crnoj Gori. Njegova sloboda je u Mandićevim rukama, ali njemu ne pada na pamet da prizna da ga je on poslao u Beograd. Rezultat toga će biti da obojica idu u zatvor ili da Mandić ostane na slobodi a Čađo u zatvoru. Prikrivanje izvršilaca krivičnog djela je kažnjivo od kad postoji krivično pravo. Zakon prepoznaje da ne moraš svjedočiti samo protiv članova uže porodice i nema drugih izuzetaka.
   Ako je tužilac za Čađa dobio stan u Pg, za Mandića će dobiti apartman u Dubaiu. Mogu se kladiti i gdje će to biti, evropljani preferiraju Marina city, to je dio Dubaia malo na periferiji ali baš po našem ukusu: šetalište pored marine koje liči na mediteranski grad, puno restorana na šetalištu, uveče kad malo zahladi se na jahtama sprema riba i prave zabave, prelijepo. Ko ode tamo neka ne preskoči da to vidi, ja odem ponekad da provjetrim stan Đukanoviću:)

 4. 0
  0

  IZVINI „KOMLENE „DELIJO !VIDIM DASI ZAUZET BOGOMI I DA TRČKARAŠ IZMEĐU DUBAJA I KARADAGA !A OVI IZ DUBAJA SU TI BLIŽI PO VJERI I DINU PA TI JE BOLJE I DA OSTANEŠ TAMO BAR KAO SOBARICA A MOŽEŠ I KAO „UNUTRAŠNJI MOMAK“EVNUH TO BI TI BILO OD RODA I OD PAMETI NAJBOLJE!SREĆAN TI PUT ZA DUBAJ „KOMLENE“NAŠ VELJI ŽBIRU!VRIJEME JE DA I TI JUNAČE PROMIJENIŠ JELOVNIK ,BOGOMI SI DUGO IZDRŽAVA NA PARIZERU ,ŠTO JEST,JEST „ZASLUŽIO“ SI I TU RIBU ŠTO SE PEČE U DUBAJU!

  • 0
   0

   Ma, salim se! Zar ne vidis da je veliki teret na meni! Moram negativno pisati ali borim se sam sa sobom! Nadam se da cu uskoro pisati iz srca a ne iz DPS novcanika!

   • 0
    0

    Ух, то писање „из срца“ ће бити врло примјећено, али за такмичење „будала године“.

 5. 0
  0

  Коле, образа ти, то мало што имаш, шта кажеш ти на то што љума пропагира Вељу Албанију?

 6. 0
  0

  Trla baba lan , da joj prođe dan , trla baba , trla baba , trla baba lan, da joj prođe dan …
  Smiješno je koliko nas nekim beznačajnim glupostima pokušavate ubjediti da nijeste spremali nasilnu smjenu vlasti , a to se viđelo iz aviona od kad ste čerge razapeli !
  Što reče uvaženi gospodin Vučić za Crnu Goru se spremalo nešto više nego strašno, sa elementima inostransti !
  Jasno ko dan !

 7. 0
  0

  „MASJA“,JOS SAMO TI DA SE VRATIS U NORMALU ,EVO „KOMLENA“DELIJE,TVOGA DRUGA PO MUDROSERSTVU I ZBIRSTVU, PA SE I ON PREOKRENUO I BOGOMU VRATIO U NORMALU!IZGLEDA DA VAM NE DAJU VISE PARIZERA PA STE IZNEMOGLI !KADA SE SVI VRATITE, OBRNUTI MORAMO NESTO NA RAZANJU UZ BARSKU SRBADIJU PA CE TE SE VI OPOMOCI BRZO UZ SRPSKE TRUBLJE!

 8. 0
  0

  Jasno kao dan! Kao dan kad je Vucko izdao Seska. Kao dan kad je Vucko napucio usne i izdao drugog duhovnog tatu (koliko li ih ima?) Tomu! Kao dan kad je Vucko pronasao oruzje u Jajincima (zar sam ja gori od onog dole?!) a ,,terorista“ ni za lek! Kao dan kad je Vucko prihvatio briselski sporazum i rukovao se sa Hasimom! Kao dan kad sam zbacio mrznju prema svojoj srpskoj braci…

  • 0
   0

   Ljepše ti stoji to ime nego ono što si sebi nađenuo “100ka sitnog zuba“. Ko još sebe zove “brav“ bez ti? I stalno moram da vas ispravljam: nije mržnja prema srpskoj braći nago prema četničkoj braći. Srbi su pošteni i radan narod a četnici su talog našeg društva. Iskreno, ima li šta ružnije danas nego biti četnik? One iz II sv. rata znam samo iz priča, ali ovi današnji se gade cijelom svijetu pa i meni. Današnji četnici su anticivilizacijski pokret, neškolovani, neznaveni. Ideja vodilja im je primitivizam i zatucanost a boga mi ni religija im ne propagira ništa bolje. Kao i svako ko ne razumije svijet oko sebe, iz dna duše ga mrzite.
   Vratite se na pravi put. Po meni je to put znanja i obrazovanja a vi ako hoćete vratite se na Hristov put i budite ljudi a ne srbi, pardon, četnici.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here