Насловна Насловна ЕКСКЛУЗИВНО: И Колинда частила Синђелића – одбијен вапај породице Фотес

ЕКСКЛУЗИВНО: И Колинда частила Синђелића – одбијен вапај породице Фотес

16

ИН4С ексклузивно сазнаје да је хрватска предсједница Колинде Грабар Китаровић одбила да помогне породици Фотес, која је од ње тражила интервенцију како би се поступило по одлуци вуковарског суда и убица Мирка Фотеса, Саша Синђелић, нашао иза решетака.

Подсјетимо, Саша Синђелић, иначе свједок-сарадник у монтираној црногорској афери „државни удар“, правоснажно је осуђен у Хрватској 2012. године на 21 годину робије, због убиства Мирка Фотеса 2002. године, као и због крађе његовог трактора. Пресуда је постала правоснажна, што се може видјети из званичног документа суда у Вуковару, 28. фебруара 2012. године, а Синђелић је од дана убиства био у бјекству.

Породица убијеног Мирка Фотеса затражила је помоћ и интервенцију хрватске предсједнице Грабар-Китаровић, но она је то одбила правдајући се да није надлежна у датом случају.

„Захваљујемо на вашем обраћању и повјерењу којим сте се обратили предсједници Републике Хрватске молећи помоћ и интервенцију у назначеној ствари. Но с обзиром на то да се овдје ради о предмету искључиво из подручја правосудне власти, дужни смо скренути вам позорност како предсједница Републике Хрватске темељем уставних овласти о тродиоби државне власти (законодавне, извршне и судске) није овлаштена ни надлежна поступати у предметној ствари, као нити подузимати радње и утјецати на рад како тијела државне управе па тако и правосудних тијела“, наводи се у документу кабинета хрватске предсједнице породици Фотес, до којег је дошла редакција ИН4С, а који је упућен породици 30. маја.

Подсјетимо да је хрватско министарство правде у априлу изјавило за медије да „за сада од Црне Горе нијесу тражили Синђелићево изручење и да прате ситуацију.

Ко све може бити на данашњем рођенданском слављу убице Синђелића?

Доказани убица Саша Синђелић рођен је на данашњи дан, а ко су пријатељи-сарадници свједока-сарадника који данас могу славити са њим, јавности је познато из бројних документата до којих се дошло у претходним мјесецима.

Наиме, одбијању молбе породице Фотес од стране Колинде Грабар Китаровић претходило је више значајних околности које повезују црногорског СДТ-а Миливоја Катнића и убицу Сашу Синђелића.

Катнић, којег хрватски цивили из Цавтата оптужују за ратне злочине из ’90-их година, судио је и прекинуо судски поступак против Саше Синђелића, иако је из дописа Интерпола знао да га Хрватска тражи за убиство Мирка Фотеса.

Интересантно је да се Катнић, који је био предсједник судског вијећа које је својевремено ослободило Синђелића као војног обвезника, у изјавама датим режимским медијима уопште не осврће на чињеницу да се ради о осуђеном убици који је на црвеној Интерполовој потјерници. Иако тврди да су подаци из „здравственог картона“, чак и ту Катнић обмањује јавност, јер су подаци из судских списа, и то управо оних која су и њему била доступна док је био судија војног суда.

Такође, Катнић није објаснио јавности како је дошло до тога да Вишем суду предложи Александра Синђелића као заштићеног свједока, иако је сва документација на име Саша Синђелића била одавно доступна. Наиме, према информацијама до којих је дошао наш портал, још 24. октобра је на руке шефа специјалног полицијског тима, Драгана Радоњића, дошао документ у ком је јасно назначено да се ради о Саши Синђелићу и да се исти налази на Интерполовој црвеној потјерници.

Подаци о Саши Синђелићу са изводом из његове казнене евиденције

Након што је објелодањено да је Катнић 2003. године, као предсједник Вијећа судија у Војном суду у Подгорици, прогледао кроз прсте Синђелићу иако је био оптужен због више тешких кривичних дјела, на свјетлост дана изашла су нова документа која потврђују да је Синђелић под притиском и пријетњама полицијског оперативца Милета Новаковића и раније лажно свједочио. У документима се јасно прецизира да је главни „свједок-сарадник“, под притиском, већ давао лажне исказе.

Касније је Новаковић, некадашњи високи полицијски оперативац и десна рука Владимира Бебе Поповића, маниром превeјаног обавјештајца, у изјави београдским медијима покушао да негира било какву везу са Синђелићем.

„Никада нијесам био ни у затвору у Спужу, а камоли посјећивао Синђелића. Неко се грубо поиграва са мојим именом. Никада нисам упознао ни Бебу Поповића, па нијесам ни могао да му будем десна рука“, казао је Новаковић, али га документи недвојбено оповргавају.

Поред свега наведеног, Демократски фронт објелоданио је у априлу документа која потврђују да је „кључни“ свједок-сарадник у фарси „државни удар“, заправо човјек са тешким психичким обољењем.

Све ово указује на то да је Миливоје Катнић у сарадњи са бившим службеницима АНБ-а, а по налогу Мила Ђукановића, самостално, траљаво и неинтелигентно покушао да мимо било каквог чињеничног основа уврсти и политичаре у фарсу која је оригинално била замишљена само као средство да се олакша пут до побједе на октобарским изборима. Према информацијама до којих је дошао ИН4С, оптужница је у новембру прошле године била већ припремљена, без политичара, а обухватала је сем ангажованих глумаца и невољнике који су ни криви ни дужни упали у мрежу црногроске тајне полиције. Међутим, тад наступа Катнић са новим инструкцијама да је неопходно уврстити и политичаре, прије свега како би се актуелизовала прича о „руском фактору“ и утицају на изборе, што је било у функцији остварења НАТО циљева.

16 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ima jedan um nad umovima,naravno salim se koji danas zvanicno iz Nove prelazi u Demokrate.Ta pojava se zove Erakovic Velimir.Boga mi veliko ce pojacanje dobiti Becic.A malo lici ovome Sindjelicu????.Srbin na baterije.No dobro da nas takvi napustaju,mozda malo oslabimo Becica.

  • 0
   0

   Реците једном конкретно шта то знате лоше о Бечићу, а ми не знамо. Иначе сте много гори од онога што њему приписујете.

 2. 0
  0

  Krug se sužava , frka je žešća , pod pritiskom dokaza domaći janjičari prebacuju lopticu na sporedne terene nebitne u slučaju prodaje sopstvene domovine „elementima inostransti“ , što veli uvaženi gospodin Vučić .

 3. 0
  0

  „MASJA“,“UVAŽENI GOSPODIN VUČIĆ“ I NJEGOV TADAŠNJI LIDER I ŠEF G.ŠEŠELJ ZA TAKVE KAO TI PRIPREMALI SU ZARĐALE VILJUŠKE I KAŠIKE !DA LI SE SLAŽEŠ SA „UVAŽENIM“G.VUČIĆEM DA VAS OBRADI SA ZARĐALIM VILJUŠKAMA I KAŠIKAMA?ISTO TAKO SU TADA GOVORILI O „ELEMENTIMA USTAŠTVA“KOGA TI .SI PRAKTIKUJEŠ!

 4. 0
  0

  Катнић је успио немогуће: и оне јаде од конструкције који су се некако држали, јер су се људи бавили крупнијим елемнтима, сам је успоо да сруши. И оне јаде од подршке међу неклијентелистичким бирачким тијелом, успии је да изгуби, јер данас сви виде да је удбашка трања попут ових сендвич-ботова што се овдје повремено јаве. Елем, преголема је туга у режиму, јер знају они шта их чека већ првог дана слободе.

 5. 0
  0

  Drago mi je kad „likovi“ kao što je Masja hvale Vučića, to je najbolji dokaz o štetnosti i pogubnosti njegove politike! Uostalom, režim u Beogradu je „filijala“ ovog podgoričkog, otuda tolika „ljubav“ ovdašnjih šovinista i neonacista prema Vučiću! Iz istog razloga Vučića „vole“ i Kandićka, Biserko, Milićka, Drašković, Basara, Svilanović i ostala „gamad“!

 6. 0
  0

  Ja mislim da je ovaj Sinđelić po karakteru i osobinama u stvari je tipičan pripadnik Ravnogoraca i da tu nema boljih od njega već samo gorih!

  • 0
   0

   i slicnih po karakteru drpsovcima i udbasima te se savrseno slazu i dopunjuju od otela u pariz ,vila po budvanskoj opcini, na kanabetu ko dahlana , kod velikog im prijatelja u dubaiju……..

 7. 0
  0

  Umjesto što se u svojim mentalno suženim projekcijama bave „Ravnogorcima“, ovdašnjim botovima bi bilo korisnije da odgovore na pitanje kako to da hrvatskim vlastima nije važno da procesuiraju jednog Srbina, ubicu čovjeka koji je Hrvat i hrvatski državljanin, ali im je zato izuzetno važno da vode one montirane procese protiv stotina potpuno nevinih krajiških Srba, staraca i starica samo zato što su živjeli na teritoriji tadašnje „RSK“?

 8. 0
  0

  И Колинда и Вучић, као и наши мозгаљи су умијешани у “ државни удар“. Све је то дио балканске мафије, којима управља светска мафија.

 9. 0
  0

  Prvo, nisam „Ravnogorac“, mada iz vašeg papagajskog ponavljanja tog termina proizilazi da vi i ne znate što je to! Drugo, Sinđelić nije moj nego upravo suprotno, vaš istomišljenik i saradnik istih službi za koje i vi radite! Treće, ne znam kako braniti činjenicu da hrvatska vlast štiti ubicu nevinog čovjeka dok ta ista vlast maltretira i lažno optužuje za „ratne zločine“ nemoćne đedove i babe po nekadašnjoj Krajini! Da bi se vodila ozbiljna polemika, potrebna je logika, ali i činjenično stanje, a ne ponavljanje besmislenih režimskih floskula!

 10. 0
  0

  …zna li iko živi-zašto je abdicirao „bokeški ser…bin“(ne oglašava se rikom prađedovskom)-Nikola Zec zekan zekanče zekana zekanovića zeljobana…? Dati,priprema barikade na Brajićke piramide-da mu u Boku ne „šljegnu“ pravoslavci iz ovije gornjije brda-od kojih mu se ZGADILO-ka na onaj Groib na Lovćenu-koji mu je đede oburdavao sa onom „hrabrom četom-bokeškom“ 13.januara.1916.godine?! Čudan „ser…bin“ još čudnijeg porijekla-potomak kopiladi bećkih konjušara iz pasanih vjekova…s područja zemlje ŠKUTORA(Dalmatinci ih zovedu čobani-vlai!)-west ercegovina-selo ujčevine mu HUMAC-„bastadura“ Maksa Luburića-doglavnika svije logora diljem NDH-poglavnika Anta Pavelića-kuma ustaškog četnika Sekula Drljevića od travnja 1941 do svibnja.1945 godine…? Javi se bre „ser..bine“ Zec Niko-laje“ …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here