Насловна Мозаик Еколошки инцидент у Бијелом Пољу: Крв опет обојила Лим (ВИДЕО)

Еколошки инцидент у Бијелом Пољу: Крв опет обојила Лим (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ
lim 245x409 Еколошки инцидент у Бијелом Пољу: Крв опет обојила Лим (ВИДЕО)
Фото: Подгорички времеплов

Анализа воде са три локације на Лиму показала је да је вода загађена, те да није за купање. Најновије слике које нам стижу објашњавају и зашто је то тако- велике количине крви опет су обојиле ријеку.

У међувремену, активисти НВО Еуромост су данас испод компаније “Месопромет – Франца” снимили и фотографисали испуштање животињског отпада, као и отпадних вода.

Очигледно је, кажу у Еуромосту, да ће НВО и грађани морати сами да предузму акције у циљу одбране Лима.

Трактор из којег је избациван отпад користи Комунално предузеће Лим за своје услуге. На снимку се чује да еколошки активисти позивају Комуналну полицију у Бијелом Пољу, гдје се исти не одазивају на број телефона који се налази на сајту општине Бијело Поље. Такође се не одазивају ни на број телефона који користи начелник Комуналне полиције у Бијелом Пољу.

Бјелопољски риболовци сличну сцену снимили су средином прошлог мјесеца. Још тада су казали да то није први пут да се у ријеку Лим испушта крв и окривили прерађивача меса и месних производа.

Да је очигледно да је Лим постао велико одлагалиште разног отпада свједоче и други случајеви који су такође забиљежени прошлог мјесеца. Испод Водовода Бистрица грађани су снимили испуштање фекалија у ову ријеку из двије цистерне. Само пар дана касније у Лим је истоварено преко 300 кубика земље.

 

Остаје да Еколошка инспекција утврди ко је главни узрочник ове еколошке катастрофе која се често дешава на овој ријеци.

(ЦДМ)

  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • Лим
ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here