Насловна Друштво Египатска војска једва спречила исламисте да заузму Синајско полуострво

Египатска војска једва спречила исламисте да заузму Синајско полуострво

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Египта Абдел-Фатах ал-Сиси, по први пут за годину дана одевен у војну униформу, рекао је данас да је његова влада спречила покушај екстремистичке Исламске државе да заузму део полуострва Синај и тамо успоставе своју владавину.

Isis islamska drzava dzihadisti 620x350 Египатска војска једва спречила исламисте да заузму Синајско полуострво

Сиси је рекао да су припадници ИД покушали да прогласе “Исламску државу, по свом концепту, на полуострву Синај” и захвалио војсци јер је “успела да спречи веома велики план”.

– Нико не може Египћанима да наметне нешто што они не желе. Да би стигли до Египћана, морају да прођу поред војске, синова Египта – нагласио је Сиси у обраћању војницима на Синају, пренео је АП.

Египатска влада је у среду покренула кампању ваздушних удара на положаје ИД након жестоког напада џихадиста на Шеик Зувеид, у којем су погинуле десетине људи.

Египатска војска је саопштила да је том приликом погинуло 17 војника и 100 џихадиста, али извори из локалних безбедносних снага и хитне помоћи истичу да је број погинулих војника најмање 70, док се међу џихадистима број жртава мери десетинама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here