Насловна Друштво ”Државни удар”: БИА доставља Британцима слике, а одбија захтјеве одбране

”Државни удар”: БИА доставља Британцима слике, а одбија захтјеве одбране

20
Фотографија коју је објавио британски Телеграф

Да су дијелови БИА дубоко укључени у режију лажног државног удара у Црној Гори, познато је већ од оног тренутка кад смо објелоданили да су свог сарадника Сашу Синђелића, као убицу и осуђеника за низ кривичних дјела, чували од последица правоснажних судских одлука, дајући му комплетну заштиту, па чак и обезбјеђујући пасош. 

Тако су из БИА-е ”процуреле” фотографије ка британском Телеграфу, на којима се види Саша Синђелић са лицем које је наводно Едуард Шишмаков, припадник руске тајне службе ГРУ. Подсјећамо да су управо британски медији и њихове службе у више наврата писали о ”државном удару” правећи медијски притисак на убрзавање приступа Црне Горе НАТО-у.

Везано за управо објављене фотографије и мјере тајног надзора над сарадником БИА-е Синђелићем, Миливоје Катнић је неколико пута истицао како постоје оперативни подаци БИА-е које он не може користити у судском поступку, а који наводно доказују везу Синђелића са руским тајним службама. Да такви докази заиста постоје, јасно је да би били објелодањени, па макар и на сајту Специјалног тужилаштва, управо онако како су се појавили разговори лидера ДФ-а са Катнићевим сарадником у више криминалних афера, Веселином Мујовићем.

Управо да би предуприједили нову ”димну завјесу” око фотографија на којима се види Синђелић и лице за које тужилаштво тврди да је припадник руске војне службе, Шишмаков, одбрана је тражила да јој се достави комплетан снимак тог сусрета и разговора од 19. октобра 2016. године, из простог разлога, како нам је рекао један од адвоката одбране, ”поуздано знамо да на том снимку нема апсолутно ништа инкриминишуће за оптужене у овом поступку”.

”Та фотографија, која је дио режије БИА и њиховог сарадника Синђелића је требало да послужи као ’крунски доказ’ о наводном руском мијешању у октобарске изборе.” рекао је један од бранилаца у поступку.

Одбрана је нарочито потенцирала да јој се достави материјал о тајном праћењу и снимању Саше Синђелића од 19.10.2016, с обзиром на то да је БИА свог сарадника ставила формално под мјере надзора прије тог датума. Међутим, суд у Шапцу који је одобрио мјере, одбио је достављање тражених материјала, а претходно је одбила и БИА.

Извјештај БИА-е о праћењу Синђелића 19.10.2016.

По наводима одбране, разлог због ког се упорно одбија да се доставе материјали је само један – не постоји ниједан дио у њима који би могао бити од користи Миливоју Катнићу и конструкцији лажне афере ”државни удар”.

20 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Надам се да ништа друго нико није очекивао од заљубљеног Вучића. Знате, он је вишеструко и (не)срећно заљубљен у Ђукановиће.

  • 0
   0

   Заљубљен у Ђукановиће, а заједно са њима амерички дужник и слуга. Продали су своје ја, како неће и претке и народ и државу.

 2. 0
  0

  Xe , xe , eto sve nije Sinđa znao Šišmakova i Popova xe , xe , xe , kad evo se lentrali zajedno xe , xe , xe …
  Nadajte se braćo jos snimcima i slikama ovijeh našijeh janjičara sa ovijem rusima xe , xe , xe ….
  Bravo Katniću , ovo je igra mačke i miša .

  • 0
   0

   Ти што пишеш нецрногорским писмом, не откриваш дакако из ког си то племена? Дакле сто-постотни пропагандиста усташтва. Јер зло има потребу да се скрива.

   • 0
    0

    A Śata đa’ole , svakoj li si čorbi mirođija xe , xe ..
    A okle ti Śata znaš kako znore crnogorska plemena ?
    Ti ka’ izvanjac , koga je Crna Gora primila kad je bježa sa kućnog praga od ustaškog noža , ne razumiješ crnogorski slobodarski identitet , jednoszavno nemaš taj gen .
    Ti se ovđe trebaš ponašati ka gost , što i jesi , a ne da nam ti određuješ pravila .
    Ali volimo te mi ka’ najrođenijeg .
    A ove veleizdajnike treba uhititi i utamničiti !

    • 0
     0

     Масја, духовна биједо, мозгу безмозги, жбиру доживотни, само би хапсио и убијао за ради ,тобоже “вељих, патриотских“ идеала. Захваљујући теби, она Црна Гора која је била достојанствена, слободна и поштована је под таквима нестала. Само крадете, лажете, издајете пријатеље, одричете се културног и духовног наслеђа, а дружите са крвницима и криминалцима. И ти се нашао да тумачиш и браниш политику режима. Цио се свијет спрда са Црном Гором, а ви ни главу да спустите. Нисте ви само школски програм од Хрвата преузели, него и усташтво. Свега лијепог и препознатљивог и поштеног и частног сте се одрекли ви неписмене, кукавичке лоповчине. Али вама је свеједно, што год да вам човјек каже. Тешко је ту празнину попунити.

     • 0
      0

      Žbiru đa’ole , đe sam to reka da bih „ubijao“ ?
      U svim civilizovanim državama važe Zakoni , ko se ogrijesi o njega ide u zatvor , a ovi tvoji su se udružili sa „elementima inostranosti“ što veli uvaženi gospodin i brat Vučić , da nasilno mjenjaju vlast .
      Zato ce domaći izdajnici i tuđi janičari na duuuuuge robije , za pare su državu prodali tuđinu !
      Zacenem se od smijeha kad ćetnici počnu pričati o časti i poštenju xe , xe , xe , a uzimaju ruske dolare da prolivaju bratsku krv , a mučiiiii !

  • 0
   0

   mašo, za..bali te… Ovo ste, na fotografijama, ti i tvoji rođaci! Tuži Engleze, što su, namjerno, stavili pogrešna imena… Rusi su oborili Napoleona i Hitlera, neće oni prljat ruke, zbog tebe i ostale hrpice srbomrzaca, požmirepa, nesoja i lopovskih jataka… sami ćete se, među sobom, istrijebiti, džabe sokolite sami sebe lažima, u koje samo vi vjerujete.

   • 0
    0

    Vuśa kralju , moraš nabaviti crnogorsku tastaturu , da možeš pisati la čo’ek , a i valjaće ti đeci za školovanje .
    E jes , dolazio je oni šef ruskog KGB-a u Srbiju da vadi ove „engleze“ iz zatvora xe , xr , xe , uozbilji se Vuśa .

    • 0
     0

     Mašo, imam tastaturu sa svim postojećim priznatim jezicima. Ne znam ko ti je uvalio tu falš „crnogorsku“ tastaturu, sa faličnim slovima, a možda se na „crnogorskom“ treba smijati: kse, ksr, kse, kako pišeš „xe, xr,xe“… Bolje se ti uozbilji…

  • 0
   0

   Maśo,manje parizera.Sindja je Katin drug ,a ne član ni spatizer DFa.
   Nemoj da si budalica..Možeš da navijaš za Milovu sektu..to je karakterna osobina…Ali nemoj dozvoloti da svi vide da si glup.

 3. 0
  0

  A sto je Maso sto si se uskopistio ,kao ti ces da poravis ovaj tekst,kako eto nije tacan,a tebe rekli kako je bilo?
  Ajde jadan ne balavi,sto kazu miran brzo ce ti terapija

 4. 0
  0

  ”Државни удар”: БИА доставља Британцима слике, а одбија захтјеве одбране

  Нормално је то па ово су Брозова копилад,исто као овај лојави,не могу они без Лондона,тамо је сједиште и ИС бандита, па зашо неби нарко дилера са Балкна,и заосталих албанских племна,једном ријечjу Абориџина ,да извине исти.

 5. 0
  0

  Ко је овај безмозговић Машан ха ха ха вељи црногарац а изгледа да је то једна продана душа каквих је вазда вило у овиј Гори Црној.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here