Насловна Насловна Док је Стојановић на челу полиције – Црна Гора је сигурна кућа...

Док је Стојановић на челу полиције – Црна Гора је сигурна кућа за криминалце

5
ПОДИЈЕЛИ

Директор полиције Славко Стојановић, његов помоћник за криминалитет Милован Павићевић и шеф которске полиције Игор Поповић, треба да поднесу оставке, јер у Котору нико више није сигуран.

То је оцијенила посланица СНП-а и потпредсједница скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Снежана Јоница, коментаришући ескалацију насиља у том приморском граду.

Постоји милион разлога и прије дешавања у Котору, који показују да треба да иде кући човјек (Стојановић), који је показао досадашњим радом да нема капацитета да у интересу грађана и безбједности Црне Горе води Управу полиције. Нема озбиљног рада полиције док је на њеном челу Славко Стојановић и људи који су под његовим руковођењм показали да немају резултате”, казала је Јоница “Вијестима”.

У которском подземљу рат бјесни од краја 2014. године, наводно због крађе око 200 килограма кокаина у Валенсији.

Убиства, пуцњаве, подметање пожара од тада не престају, а обрачуни су се селили и ван граница Црне Горе. У посљедњих мјесец дана у том граду било је неколико оружаних напада,  углавном на јавним мјестима.

Полиција незванично тврди да су готово  сви ти догађаји везани за организоване криминалне групе из Котора, што потврђује и чињеница да ће се тим предметима  бавити Специјално тужилаштво.

jonica skupstina Док је Стојановић на челу полиције  Црна Гора је сигурна кућа за криминалцеЈоница је казала да није у питању само Котор, подсјећајући да су се мафијаши обрачунавали и у Бару.

Обичан грађанин који није сигуран да ли ће шетајући улицом  или његово дијете, бити мета метка који њему није  намијењен. Ко плаћа укупну цијену – Црна Гора и Котор или прије тога Бар, јер нијесу сигурна дестинација за било кога”, казала је она.

Одговарајући на питање “Вијести” сматра ли да Стојановић, Павићевић и Поповић након свега што се догађало  имају легитимитет да новом министру полиције обећавају расвјетљавање мафијашких обрачуна, Јоница је казала да мисли да Горан Даниловић, као дугогодишњи посланик и члан Одбора за безбједност може разазнати разлику између онога што му кажу и онога што види.

Нови министар је исувише дуго посланик. Годинама је био члан Одбора за безбједност и одбрану и мислим да може да види разлику између онога што му они кажу, што он види и  што као министар има право да затражи као тачну информацију о поступању и процјени да ли су та поступања била добра. Свако преузима своју одговорност и за преузете обавезе и за знање за обављање тих послова, али и за реакцију у односу на то коме је вјеровао, а што је сам провјерио”, казала је Јоница.

Посланик и члан Одбора за безбједност и одбрану Предраг Булатовић (ДФ) казао је да у Скупштини неизоставно треба расправљати о стању безбједности у Котору, али и нерасвијетљеним убиствима.

Рекао је да треба бити опрезан по питању  смјена у полицији, јер би могло доћи до замјене теза.

Predrag Bulatovic Tivat Док је Стојановић на челу полиције  Црна Гора је сигурна кућа за криминалцеМислим да би се могло десити да се њиховом смјеном створи утисак да се нешто спектакуларно десило, а у суштини није. Пошто је нови министар унутрашњих послова рекао да Котор полако постаје Палермо и да је то државни проблем, мислим да треба да иницира да Влада дође у Скупштину и да парламент  по хитном поступку расправља о безбједносноном стању у Котору и не само у Котору. Не да се о томе расправља на Одбору за безбједност, него у Скупштини, пошто је то државно питање”, казао је Булатовић.

Оцијенио је да је једино рјешење безбједносне ситуације да са власти оду премијер Мило Ђукановић и људи из његовог окружења.

Живимо у Црној Гори, гдје спољну и унутрашњу политику води Влада Ђукановића, која је сада реконструисана нажалост  бившим опозиционом функционерима. У тој Влади нема ни поштовања закона, ни обавеза. Што се морала тиче, држава је срозана на најниже гране”, рекао је Булатовић.

Чланови Одбора за безбједност 27. јуна расправљаће  о стању безбједности у Котору. То је “Вијестима” казао члан тог скупштинског тијела Луиђ Шкреља (ДПС).

Шкреља је констатовао да ситуација у Котору није добра, али да вјерује да држава има снаге да врати мир у тај град.

“Ситуација у Котору доводи до напетости и код грађана, али сматрам да држава има довољно капацитета да се ухвати у коштац са том значајном проблематиком, која у посљедње вријеме  ремети и почетак туристичке сезоне”, казао је Шкреља.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 5
  1

  Divni Kotor grad, u sta su ga pretvorili. Bili smo se pomirili sa sudbinom da je Budva devastirana, i da bismo mogli da ucimo na njenom primjeru kako da ne unistavamo svoje gradove. Divni grad moreplovaca i zaduzbina drzava je pustila da se pretvori u mafijaski front.

 2. 7
  1

  Neka turisti sto silaze s kruzera nauce da zalijezu, trebace im. Mi smo taoci u ovoj drzavi, taoci gorih od sebe. A od gorih izgleda ima i jos gorih.

 3. 7
  0

  mister Stojanović je demon.–krata veliki zaštitnik inspektora i policajaca. ko im ne daje PROCENAT. nema više biznisa – hapšenje slijedi

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here