Насловна Политика Додик: Изетбеговић спроводи циљеве „Исламске декларације“

Додик: Изетбеговић спроводи циљеве „Исламске декларације“

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је Српска данас једина заједница у БиХ која може самостално да функционише, упркос тврдњама бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који каже да “Српска не може без БиХ”.

milorad dodik Додик: Изетбеговић спроводи циљеве Исламске декларације

“Изетбеговић, као стварни кочничар свих досадашњих покушаја било каквог рационалног договора у БиХ, очигледно не одустаје од своје политике напада на Републику Српску и њено руководство са потпуно јасним циљем да покуша да је дестабилизује и разбије политичку структуру у Српској”, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише Изетбеговићеву тврдњу да “Српска не може без државе БиХ, без ЕУ, без кредита ММФ-а”.

У тој својој намјери, каже Додик, Изетбеговић за савезнике прима и опозицију из Републике Српске и то не да би се креирала једна општа политика, већ да би Бакир Изетбеговић остварио своје интересе који су јасно дефинисани још у књизи његовог оца “Исламска декларација”, која представља његов политички манифест у борби за централизовану БиХ.

“Изетбеговићево једино политичко оружје кога се не одриче јесте покушај етаблирања политичког ислама којим би извршио мајоризацију Срба и Хрвата и централизовао БиХ. СНСД је одавно прозрео те Изетбеговићеве намере које он вешто покушава да прикрије кроз причу и тобожњу бригу о проевропским реформама”, рекао је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here