Насловна Друштво ДАНУ тражи нове чланове

ДАНУ тражи нове чланове

1
ПОДИЈЕЛИ

Дукљанска академија наука и умјетности потребна је Црној Гори и зато је у овом тренутку нужно њено подмлађивање новим заслужним члановима, саопштено је из те установе поводом расписивања огласа за пријем нових чланова.

DANU logo 409x306 ДАНУ тражи нове чланове

ДАНУ ће примити по три ванредна и два дописна  члана у одјељењима језика и књижевности, друштвених наука, умјетности, те природно-математичких и техничких наука.

За редовног члана ДАНУ одјељења додатно се могу предложити научници или умјетници који су црногорски држављани, са пребивалиштем у Црној Гори, а чији резултати у научном или умјетничком стваралаштву имају изузетан значај за црногорску науку и умјетност„, прецизира се у саопштењу.

Кандидате могу предлагати институције и друштва науке и умјетности, високе просвјетне установе и сродне организације, као и редовни чланови  ДАНУ.

Предлагачи кандидата су дужни да уз рецензију доставе сагласност кандидата, био-библиографију, списак важнијих публикованих радова из области науке и умјетности, односно попис самосталних изложби, музичких и позоришних изведби.

ДАНУ ће изабрати почасне и иностране чланове, истакнуте ствараоце из Европе и свијета, који доприносе угледу Црне Горе и њене мултикултуре„, додаје се у саопштењу.

Оглас је отворен 45 дана од његове најаве у медијима. Коначну одлуку о избору кандидата доноси Изборна Скупштина ДАНУ, а резултати ће бити објављени у року од два мјесеца од дана закључења огласа.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here