Насловна Политика Човић: Напад на Вучића велики ожиљак за све

Човић: Напад на Вучића велики ожиљак за све

0
ПОДИЈЕЛИ

Члан Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић, који је од данас председавајући колективног шефа државе, изјавио је да је напад на српског премијера Александра Вучића у Поточарима „велики ожиљак за све“, те да бошњачки народ из тога мора извући поуке.

DRAGAN COVIC Човић: Напад на Вучића велики ожиљак за све

Човић је поручио да ће учинити све да оно што се последњих месеци догађало, укључујући и напад на Вучића у Поточарима, не утиче негативно на односе две државе.

„Ово је велики ожиљак за све и, уместо да говоримо о жртвама и Сребреници, лоша организација и тај инцидент су избили у први план. То је једно искуство и провера институција БиХ “ рекао је констатујући да је безбедносни аспект у једном делу затајио.

У том смислу каже радује га то што премијер Вучић и даље пружа руку помирења, пренели су медији у БиХ.

Човић је потврдио да ће чланови Председништва БиХ у среду 22. јула посетити Србију.

Истиче да ће му једна од првих активности на тој позицији бити успостављање контаката и сусрета са председницима Хрватске, Србије и Црне Горе. О будућим односима БиХ са Србијом, Човић истиче да нема другог пута већ „кренути заједно напред“.
 
„Не смемо допустити да ови инциденти, укључујући и оно што је последњих месеци претходило Сребреници, негативно утичу на односе. Учинићу све да до тога не дође и радује ме да је прва реакција Вучића била да он и даље пружа руку сарадње „ казао је Човић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here